Pernille Honoré Ungermann: Jeg elsker min krop

 

Pernille Honoré Ungermann: Jeg elsker min krop

Forrige uge bragte vi artiklen ”Kvinder der hader deres krop” af Sara Skaarup. www.kvindetid.dk/sara-skaarup-kvinder-der-hader-deres-krop.Pernille  Honoré Ungermann skrev følgende indlæg, som vi har valgt at bringe: Jeg elsker min krop

Pernille Honoré Ungermann: Jeg elsker min krop

Jeg elsker min krop….
Ja, jeg ved, at det kan lyde provokerende….!
Måske lyder det pralende og selvtilfreds…?
Ja, det gør det måske…
Men jeg mener det faktisk!

Jeg elsker min krop – fordi den er MIN – jeg er taknemmelig for den.
Den er stærk, fuld af liv, erfaringer og i dag mest glæde.
Den har skabt liv til 4 vidunderlige børn, født dem og endda produceret mælk efterfølgende til dem.
Det  i sig selv er jo intet mindre end et mirakel, ikk?
Den er da ikke perfekt sådan objektivt set – men for mig er den perfekt…!
Jeg mener; jeg er 43 år, har født 4 børn, har nok lidt løs hud her og der, nogle strækmærker, og jeg har smilet så meget, at jeg har fået nogle smilerynker.

Men sådan har jeg ikke altid haft det, tro mig…!

At nå hertil har været en lang og hård kamp for mig.
For nogle af mine rynker er også “ar” fra dengang, hvor jeg græd meget og havde det rigtig skidt!
Dengang jeg var ung, hadede jeg nemlig min krop!
Jeg syntes bestemt ikke, at min krop var perfekt, ville gerne liiige smide et par kilo, have større bryster, have krøllet hår – jeg fik i hele taget øje på ret mange fejl ved min krop.
Og det var på trods af, at jeg dengang faktisk var een af dem, man så i bladene..
Jeg arbejdede nemlig som model, da jeg var helt ung – og udadtil så det ud til, at jeg var perfekt, havde succes og var selvsikker…!
Men indeni så det helt anderledes ud – jeg vurderede mig selv hårdt og negativt.

Jeg følte mig altid for tyk, ikke helt pæn og god nok, sammenlignede mig selv med andre – som jeg selvfølgelig syntes var pænere og smartere end mig!
Jeg havde med andre ord et lavt selvværd og hadede faktisk mig selv og min krop – på trods af al min umiddelbare succes udadtil.
Og nej, jeg havde da ingen logisk grund til at hade mig selv og min krop!
Når jeg ser tilbage på billeder af mig selv fra dengang, hvor jeg hadede min krop og mig selv allermest – ja, så er det umiddelbart meget svært at forstå for mig hvorfor – måske især for andre.

Jeg kan ærgre mig…!
For jeg VAR jo perfekt dengang – kan jeg se på billederne – jeg var sgu piv lækker…!
Men jeg følte og opfattede ikke mig selv sådan – jo tværtimod…!
Og det er det, der gør hele forskellen.

Dengang kunne jeg jo ikke lide mig selv, var  usikker, havde lavt selvværd, tænkte negativt, dømmende og bebrejdende om mig selv, havde svært ved at håndtere og rumme mine mange tanker og følelser ( især de mere smertelige og udfordrende), som jeg havde mange af som en sensitive pige.
Jeg flyttede al mit fokus væk fra mine følelsesmæssige problemer og udfordringer over på min krop og udseende.
For det var noget, jeg kunne styre og kontrollere – det følelsesmæssige var langt sværere!
Så jeg flygtede fra mig selv, gjorde alt for ikke at mærke mig selv – og koncentrerede mig om det som jeg kunne styre: kalorier, vægt og motion.
For hvis jeg bare lige tabte 2-3 kilo, så blev jeg da lykkelig!
Troede jeg…!

Jeg var selvfølgelig ikke opmærksom på, at det der startede som en uskyldig slankekur – mens jeg var model – med tiden udviklede sig til en invaliderende og tvangspræget spiseforstyrrelse, som det blev en lang og sej kamp at “slippe fri af” igen…!

Jo, jeg HAR hadet min krop!

Men jeg ville faktisk ALDRIG have været foruden denne svære og smertelige tid i mit liv!
For det har været medvirkende til, at jeg til sidst stoppede op, og startede en lang udviklingsproces, som har gjort mig til den, jeg er i dag.

Jeg har vendt AL min smerte til min styrke!
I dag elsker jeg som sagt min krop – jeg har udviklet mig, arbejdet med mig selv, mit selvværd, lært at håndtere og rumme mine tanker og følelser.
Vejen dertil hvor jeg er i dag har ikke været nem – men det hele værd…
Og selv om min krop ikke er perfekt, som da jeg var ung og model, så ELSKER jeg den mere end nogen sinde – fordi jeg har det godt med mig selv…
For jeg mener ikke, det handler ikke om vores udseende – og et par kilo for meget – når vi hader vores krop:
Det handler om selvværd, og om at kunne håndtere livets udfordringer, vores tanker og følelser.
For mig var det et valg, jeg traf på et tidspunkt, om at acceptere mig selv, tænke positive og styrkende tanker, som giver gode følelser og hensigtsmæssig adfærd.

P.s.
Og ja, man kan da godt være utilfreds med sin krop (uden at hade den!) i perioder af ens liv, det kender vi vist alle, ik..? Hvis man f.eks. har taget for meget på osv. Enten kan man slutte fred med det, acceptere det og måske lige frem elske det ? Eller gør noget ved det, arbejde på at ændre det og nyde det, mens man gør det!

Jeg har besluttet at MIT liv er for kort til at hade mig selv og min krop..!
Aldrig mere!

Pernille Honoré Ungermann
Mad & Følelser
E-mail: kontakt@mogf.dk
Web: www.mogf.dk

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Astrologiens historie

Astrologiens historie

Fra det gamle Egypten over Grækenland til det Romerske Imperium, op gennem middelalderen til Renæssancens Europa, har astrologien overlevet, og er blevet udviklet og raffineret til den seriøse og brugbare astrologi, som astrologer bruger i dag

Skab hygge og stemning til soveværelset

Skab hygge og stemning til soveværelset

Det er vigtigt at have et godt miljø og føle sig godt tilpas i sit soveværelse, så du føler sig tryg, og på den måde får skabt de bedste rammer for en optimal nattesøvn.

Forkæl dig selv med en pause i hverdagen

Forkæl dig selv med en pause i hverdagen

Du kalder det måske selv for overspringshandlinger, men hvor disse overspring er en skidt ting, er en lille pause i hverdagen en god og nogle gange nødvendig ting, for at du kan fungere.