Marie Steenberger: Kan alle lære at spise intuitivt?

 

Jeg modtager disse dage masser af spørgsmål i min indbakke angående mit nye online kursus Intuitiv Spisning. Tak for den store interesse. Lad mig give dig svar, så du kan finde ud af, hvorvidt mit kursus Tab dig med intuitiv spisning

Hvorfor skulle dette forløb være så meget anderledes (for mig) end alt det andet, jeg efterhånden har prøvet?
Svar: Jeg har meget erfaring med at hjælpe og støtte folk der gerne vil tabe sig og som har lagt sit håb og sine drømme i hænderne på eksperter. Hvis det lykkedes er det godt, og så var det en god metode. Hvis ikke det virker (som det ofte ikke gør) er det metoden der er noget galt med og ikke dem selv – og så hopper de videre til næste kur. Problemet med at ligge ansvaret, eller ønsket om et, over på en udefrakommende autoritet er, at du glemmer at løsningen er en mental ting i dig, der skal ændres og som ikke handler så meget om mad men mere om dit mindset til mad.

Dette kursus er anderledes end andre kurser ved, at det bringer dig “tilbage” til din indre viden. Den som du havde før slankekurene, før rigtig og forkert eller sundt og usundt og før tanken om de evige 5 kilo, du burde tabe. Din krop og din fornemmelse for mad er stærk. Men af forskellige grunde kan du ikke lytte til den. Blandt andet fordi det er svært at stole på en krop, som man synes har svigtet én i mange år.
Det skal man have hjælp til. I starten er det svært. Det bliver lettere hen af vejen. Du lærer alle principperne i intuitiv spisning på onlinekurset og lærer at koble fornuft og følelser fra hinanden. Hvis du har brug for individuel coaching eller vejledning, så er jeg jo her på sidelinjen og tager klienter. Det er dog en god idé, at arbejde med stoffet selv og mærke styrken og svagheden ved at stå med det alene.

Hvorfor skal jeg tilmelde mig onlinekurset
Svar: Flere undersøgelser om intuitiv spisning viser, at intuitiv spisning ikke bare fremmer et sundt vægttab men også fremmer et fysisk og psykisk velvære samt et mere positivt kropsbillede.
Intuitiv spisning er et indre navigationsapparat, som du kan bruge til at styre uden om madregler og restriktioner. Intuitionen forsvinder ikke ligesom slankekure, når du hopper af dem.
ntuitionen har du med dig overalt, og du kan bruge den hver gang du har brug for at vide, hvad der er bedst for dig.

Glem derfor alt om kalorietabeller og dårlig samvittighed. En sund krop handler ikke om tilladt og forbudt mad. En sund vægt handler om at bruge kroppen som vejleder i din måde at spise og vælge mad på.

Flere undersøgelser peger på, at en restriktiv slankekur er det mest sikre fingerpeg om, at du vil tage på i fremtiden. Fire ud af ti vejer mere efter en slankekur, end da de begyndte kuren, og kun én ud af ti bevarer mindst en fjerdedel af det opnåede vægttab. Restriktive slankekure ikke gør kun folk tykkere over tid. De er også en af de vigtigste årsager til, at flere og flere kvinder udvikler et anstrengt forhold til mad.

Hvis du har mange slankekure bag dig, er du trænet i at lytte til alt andet end din krop fortæller dig. Slankeprogrammer hjælper dig til at spise på bestemte tidspunkter, spise bestemte mængder og spise noget bestem. Du behøver med andre ord ikke at lytte til din krop, når du er på slankekur. Men når du stopper og alle reglerne bortfalder, hvad har du så at rette dig efter? Det er ofte her, at de fleste tager de tabte kilo på igen.

Svar: Intuitiv spisning er en naturlig måde at spise på, hvor du lader kroppen og dens fornemmelse regulere hvad og hvor meget du spiser. Det er en modsætning til det, som mange kvinder gør i dag: Nemlig at lade regler og forskellige kosttrends diktere, hvad, hvornår og hvor meget de må spise. Det vil sige, at du med intuitiv spisning lytter efter kroppen frem for hjernen.
Alle mennesker ved, hvad det vil sige at spise intuitivt, da det er sådan børn spiser. Intuitiv spisning er altså en evne du allerede besidder, som du tager i brug, når du spiser og skal vælge det, der er bedst for dig og din krop. Måske har du glemt, hvordan du gør. Måske har du længe ikke lyttet til dig selv. Måske spiser du alt for meget og opdeler mad i tilladt og forbudt, så du den ene dag kun spiser broccoli og tørstegt kylling og den anden dag angriber flødeskumskagen og lakridserne.
Men ligesom du kan genoptræne et sprog du engang har lært, skal du have fat i din intuition igen, så du sætter dig selv fri af endeløse restriktioner og forvirrende kostråd. Når du finder ind til dig selv, kan du bruge din intuition med det samme, og således har du en livslang  og trofast sundhedsguide lige ved hånden hele livet.

Jeg har undervist i og skrevet bøger om tankerne bag intuitiv spisning i alle de 10 år, jeg har arbejdet som ernæringsekspert.Derfor er jeg begejstret over, at Intuitiv spisning får større og større grobund i den vestlige verden. Flere ernæringseksperter verden over arbejder i dag med intuitiv spisning som et naturligt og effektivt alternativ til dyre og restriktive slankekure, der mister deres effekt, når du hopper af dem.

Kan alle lære at spise intuitivt?
Svar: Ja alle kan lære at spise intuitivt

At spise intuitivt er den mest naturlige måde at spise sin mad på. Når man skal lære at spise intuitivt, er det en stor inspiration at se på, hvordan børn spiser.
Børn op til en vis alder spiser nemlig helt naturligt og intuitivt. Uden at kende til sund og usund mad reagerer børn helt automatisk på kroppens signaler om sult og mæthed, spiser som en løve, når de er sultne og stopper brat, når de er mætte – også selvom der er mere tilbage på tallerkenen.
De fleste børn regulerer helt automatisk deres kalorieindtag, så de bevarer en sund vægt. I nogle perioder spiser de meget og i andre lidt. De har intet begreb om kalorier, kulhydrater, protein eller fedt. De har derimod en meget veludviklet intuitiv fornemmelse for mad og sundhed, såfremt vi voksne ikke blander os for meget, men sørger for at servere varieret mad.

Marielille2-spaceIntuitiv spisning er altså en evne du har til at vælge det, der er bedst for dig og din krop. Måske tager du den ikke i brug mere. Måske har du glemt, hvordan man gør eller har haft forældre, der har bedt dig om at spise op, selvom du allerede var mæt. Måske har du været på mange slanke eller sultekure, hvor du har overhørt kroppens signaler om sult, mæthed og sundhed og nu stoler du ikke længere på kroppens fornemmelse for sundhed, men er blevet afhængig af kostplaner og kalorieberegninger.
Men ligesom du kan genoptræne et sprog, du engang har lært, kan du genlære at spise intuitivt. Dette kursus i intuitiv spisning træner denne evne, så du aldrig mere skal hoppe fra den ene slankekur til den anden.

FORTVIVL IKKE, HVIS DU IKKE NÅEDE AT FÅ MINE TO GRATIS BØGER MED I RABATTEN. DU KAN STADIG NÅ AT FÅ 40% PÅ KURSET, SÅ PRISEN NU SVARER TIL EN PERSONLIG COACHINGSESSION HOS MIG. Du kan godt betale i rater. Kærlig hilsen,Marie

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Boligcious: Bjørn Wiinblad er tilbage i boligen – ny kollektion

Boligcious: Bjørn Wiinblad er tilbage i boligen – ny kollektion

I mit barndomshjem havde vi faktisk lyserødt Bjørn Wiinblad tapet på i entréen, og min mormor havde hans årstidsplatter hængende i spisestuen – de platter har jeg arvet og jeg elsker dem!

Karen Seneca: Rynkerevolution nu!

Karen Seneca: Rynkerevolution nu!

Var vi attraktive, før vi fik rynker, er vi det sgu nok endnu. En fure her og der sletter ikke en persons livserfaring, intelligens og humor med et trylleslag.

Nyt hus? Spar penge ved at vælge den rigtige varmekilde

Nyt hus? Spar penge ved at vælge den rigtige varmekilde

Udgiften til opvarmning af en bolig kan nemlig være en stor post i budgettet. Hvis du sørger for at vælge den helt rigtige varmekilde, vil der dog helt afgjort være gode muligheder for, at du kan opnå en stor besparelse.