Lise Møller: Hvad vil du gi?

 

 

Lise Møller Andresen: Hvad vil du gi?
http://sunderfedt.dk/

”Jeg har ikke tid”… Det er nok den sætning jeg hører oftest fra kunder, bekendte, venner og mig selv, ikke mindst. Ikke kun når det drejer sig om sundhed, nye mad- og træningsvaner, men generelt når det drejer sig om noget nyt vi skal lære eller tage ind i vores liv.

Men har vi så rygende travlt? Eller er det bare en dårlig undskyldning for ikke at skulle tillære os nye vaner, rutiner og mønstre?

Min teori
Vil du høre min teori? Min teori er, at vi har al den tid i verden. Du har altid tid! Du har tid til det du vil, så spørgsmålet er:

”Hvad vil du – og hvad vil du gi’”?

Jeg vil være den bedste!
Da jeg var 8 år gammel, begyndte jeg til ridning. Jeg elskede heste og at ride, men som alt andet, kræver det jo øvelse at blive god. Dén del havde jeg bare ikke rigtig tålmodighed til, så da jeg deltog i mit første stævne, sagde jeg til min mor:
Jeg vi helst vinde, men det er også ok, hvis jeg bare bliver nr. 2.”

Min mors svar var noget i stil med, at jeg jo nok ikke skulle forvente en podieplads, i og med at jeg jo kun havde gået til ridning i en uge. Dét havde jeg svært ved at forstå, og da jeg ikke blev kaldt op til vinderskamlen efter stævnet, blev jeg umådelig skuffet!

Gør øvelse mester?
Jeg var nok 7 år, da jeg fik et keyboard i julegave. Jeg begyndte til klaver kort tid efter og forstod ikke, hvorfor jeg skulle starte med at spille Lille Peter Edderkop, når jeg ville lære at spille Für Elise!
Jeg blev edderspændt rasende over at jeg ikke kunne spille melodierne inde i mit hoved og irriteret over, at jeg skulle lære at læse noder før jeg kunne spille melodierne. Jeg havde generelt svært ved at acceptere det faktum, at det kræver øvelse og dedikation at blive god til noget… Det gjaldt både dans, gymnastik, badminton, tennis, fodbold, håndbold, svømning og alle de andre aktiviteter jeg gav mig i kast med. Jeg ville være den bedste – jeg ville vinde, men jeg gad ikke tage de nødvendige skridt derhen.

Ja, mine visioner har aldrig fejlet noget – og mit selvværd som barn manglede i dén grad heller ikke noget boost.

Jeg blev aldrig nr. 1
Men jeg fik aldrig en podieplads til ridestævnerne og jeg blev aldrig den bedste til fodbold, håndbold eller i nogen af de andre sportsgræne.
Hvorfor? Fordi jeg ikke trænede nok. Fordi jeg ikke dedikerede mig lige så meget som mine konkurrenter. Nuvel, jeg lærte at spille Für Elise, men også kun fordi jeg rent faktisk lærte at tøjle mit temperament foran klaveret og gav mig tid til at øve.

DU er ansvarlig!
Så når du siger, at du gerne vil tabe dig. Når du siger, at du gerne vil være fit, have six-pack, deltage i en Ironman eller løbe et Marathon – ved du så hvad der skal til? Og er du villig til at ofre tiden, både til træningen, til madlavningen og til søvnen? Er du villig til at takke nej til alkoholen, isen, chokoladen, fredagskagen og onsdagssneglen (hvis det er det det kræver)?
Ja – eller nej?!
For hvis du allerede hér ved, at du ikke er i stand til at tage de nødvendige skridt. Hvis du allerede nu ved, at du ikke vil stoppe med at spise chokolade, du vil ikke takke nej til våde byture og kalorierige brunches dagen derfor – jamen så bliver du nødt til at lave dit mål om.

Work for it!
Sandheden er grusom. Ja, jeg ved det. Men lige såvel som Lille Lise, der ikke kunne blive Sønderjyllands bedste rytter efter en uge på hesteryg, så kan du altså heller ikke forvente dig at kunne tabe dig med mindre du arbejder for det. Du kan ikke forvente, at kunne løbe et Marathon uden at have trænet forinden – og den sixpack dér… Ja, den laver ikke sig selv, og du kommer ikke til at se den ved kun at træne i fitnesscentret. En sixpack laves primært i køkkenet, så der skal munden altså lukkes for alt sødt og alkoholisk.

Så, hvad vil du? Og hvad vil du gi’? Når du ved det, SÅ kan du opsætte dit mål og følge trinnene derhen.

Skru ned for forventningerne

– eller op for indsatsen!

Og kvinde,  denne artikel er særligt til dig –For du har så tårnhøje forventninger til, hvad du skal kunne og hvordan du skal se ud!

En af mine kunder pegede i tirsdags på et billede af smukke Cecilie Lind, der pryder de fleste Nutramino plakater i Fitness World, og sagde:

”Jeg vil gerne have en mave som hende dér”.
carbcarb

 

Ja, det kan jeg godt forstå. Det vil jeg også gerne, og i perioder har jeg da også en virkelig flot og markeret mave… I perioder, sjovt nok! For det kræver en indsats. Ved du hvad den indsats er og er du klar til at gøre det? For indsatsen lyder altså på ingen sukker, kage, snackerier, chips, pizza og junk food, men derimod velovervejet træning, god, sund kost og rigeligt med søvn. Er du klar til dén indsats?
Hvis ikke, så kan du ikke forvente dén sixpack! Så simpelt er det!

Accepter betydningen af dine valg
Jeg har fundet ud af, at mit liv ikke skal være styret af et kropsideeal. Jeg elsker sund mad og træning. Det er slet ikke en pinsel for mig, men jeg vil også gerne have tid, overskud og plads til rødvin, god mad, til at vælge en træning fra og gøre hvad jeg har lyst til. For mig er det livskvalitet og glæde. Det betyder langt mere for mig at have denne værdi og denne glæde, end at være skarpt skåret. Jeg har accepteret og har det godt med at være veltrænet og markeret, Men jeg ved altså også, at mit valg om livskvalitet og frihed til at kunne gøre hvad jeg vil (inden for fornuftens rammer om sundhed), betyder at en sixpack ikke finder sig vej til min mave.

… Og det har jeg det fint med. Dét accepterer jeg. For mit liv handler om langt mere end kropsideealer, fedtprocentmålinger og sportspræstationer. For mig, handler det gode liv om balance og om at acceptere, at nogle valg altså sker på bekostning af andre ønsker eller mål.

Og ønsker jeg at have six-pack til en strandferie eller være skarpt skåret til når jeg skal trække i en stram kjole, jamen så klemmer jeg ballerne sammen et par måneder forinden, holder mig fra sukker, alkohol og diverse kalorierige dårlige madkilder og passer min træning, søvn og restitution, indtil den dag jeg skal af sted…
Sådan gør jeg.

Jo mere du gir, jo mere kan du forvente!
Så, kvinde, tilpas nu for POKKER de ambitioner og forventninger med din indsats. Hvad vil du gi? Jo mere du vil gi’, jo mere kan du forvente!

Stærke, eksplosive hilsner fra Lille Lise, som nu godt ved, at hun skal træne for at blive hurtig og stærk! http://sunderfedt.dk/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Det bør du huske i sommergarderoben

Det bør du huske i sommergarderoben

Har du egentligt tjekket op på, om du er klar til sommerens indtog? Det er ikke sjovt at finde ud af dette, når det er for sent, og derfor opfordrer vi i dette indlæg alle til at gennemgå sin garderobe.

Mette Glargaard: Det ensomme barn

Mette Glargaard: Det ensomme barn

Min mor startede hver dag med en øl. Stort set før hun svingede benene ud over kanten af sengen, havde hun grebet øloplukkeren, som lå på natbordet og åbnet den Hof, som hun havde stillet ved siden af sengen aftenen inden.

Lækkerier fra Zoë: Traditionelle japanske Ramen nudler

Lækkerier fra Zoë: Traditionelle japanske Ramen nudler

Sushi kok Zoë Escher giver os sin opskrift på Traditionelle japanske Ramen nudler m forårsløg, champignon, tofu, tang og æg.