Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du

 

computer-767781_1280Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du

Selvom teknologien konstant er under udvikling og forbedres, så er det desværre ikke tilfældet med de dertilhørende opladere. Der skal efterhånden ikke meget til før en ledning knækker, og desværre er dette ikke altid lige til at se. Har uheldet været ude for dig, så læs med her og bliv klar over hvad du gør, når din computer oplader er gået i stykker.  Vi har i samarbejde med Studieudstyr.dk lavet en lille guide til hvordan du skal forholde dig.

Undersøg ledningen

Holder din oplader pludselig op med at virke, så skal du først om fremmest undersøge ledningen. Er der nogle tegn på slitage, bidemærker fra kæledyr, et knæk på ledningen eller lignende, så har du højst sandsynligt forklaringen på, hvorfor din oplader pludselige er holdt op med at virke. I sådanne tilfælde er der sjældent noget at gøre, udover at erhverve sig en ny oplader. Andre gange kan opladeren stadig fungere, hvis ledningen bliver i en speciel vinkel hvorfra strømmen kan overføres, dog er dette hverken en optimal eller permanent løsning på problemet.


Tjek indgangen for støv

Hvis ikke du finder tegn på, at der skulle være noget fysisk galt med ledningen såsom slitage, knæk mm. så kan du prøve at tjekke indgangen på din computer. Når opladeren ikke er i, så bliver din computer udsat for mange støvpartikler, og når man ikke “rengøre” sin computer så ofte, så kan det tit hobe sig op. Tjek derfor indgangen til opladeren på din computer, og se om der sidder støv eller andet skidt som kunne forhindre din oplader i at tilføre strøm til computeren. Du kan vælge at bruge en vatpind eller en mindre støvklud til at tage det værste skidt og støv med, og se om ikke dette hjælper på problemet vedrørende opladeren.


Forsøg at skift strømforsyning

Er både ledning og indgang til computeren som de skal være, så prøv at sluk for kontakten der forsyner din computer med strøm. Tag derefter opladeren ud af stikket og derefter ud af din computer. Sæt så derefter din oplader i stikket og i computeren igen, og tænd for kontakten. Hvis ikke det hjælper kan du forsøge at tilslutte et andet elektrisk apparat til kontakten, og se om det kunne være her problemet lå. Alternativ kan du forsøge dig med en anden strømforsyning, altså en anden kontakt i hjemmet og se om det gør en forskel.


Kontakt din forhandler

Skulle hverken ledning, indgang eller kontakt umiddelbart være problemet kan du som sidste forsøg, finde en veninde eller lignende med oplader magen til den din egen computer bruger, og se om det virker. Hvis intet af dette virker, kan du kontakte din forhandler og høre hvorvidt de har haft kunder med lignende problem. Oftest vil han kunne finde på en alternativ løsning for dig, men som udgangspunkt skal du nok en tur forbi med computeren, så han selv har mulighed for at se hvad der eventuelt kunne være årsagen til problemet. Hvis reparation eller en ny oplader kræves, så burde din forsikring i sådanne tilfælde gerne dække, hvis du altså har tegnet en forsikring på din computer og den stadig er gyldig.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Dorte Rømer: Filmanmeldelse af Familien Jul

Dorte Rømer: Filmanmeldelse af Familien Jul

Filmen er effektivt skrællet fri for unødig fald-på-halen komik. Når man sidder klukker, er det fordi komikken løber uanstrengt og ikke er forceret.

Oh la la Les macarons – makronerne!

Oh la la Les macarons – makronerne!

Oh la la Les macarons – makronerne! Julie Johansen kigger i dag på en anden slags mode. Les macarons

Mit liv på scor.dk af Cecilie Olrik aka Apocalypse45

Mit liv på scor.dk af Cecilie Olrik aka Apocalypse45

Der er en helt land af pæne mennesker, der transmogriffer til liderbasser inde på scor.dk.