Pernille Melsted: Kan du sige “jeg er vigtig!”?

 

Pernille Melsted: Kan du sige “jeg er vigtig!”

… uden tøven, tvivl eller det mindste modstand?

Kapitlet “Jeg er vigtig” er det sidste – og det vigtigste (synes jeg) – i Tag dit lys hjem.

Det er også det tungeste. Og måske mest udfordrende. I hvert fald har jeg lige fået en besked fra Jenny, der var med på Shadow Process for et par uger siden og som skriver:

“Jeg har slugt bogen på et par dage … og så kom “jeg er vigtig” – og jeg græd mig hele vejen igennem. Fra start til slut …

Jeg ved ikke, hvordan jeg kan udtrykke min tak dybfølt nok. Der er en ny version af Jenny undervejs, og glæden bobler i mig ved tanken om, hvor fint det er. Og bliver. Tak!”

De fleste af os kæmper med at føle os vigtige … nok.

Vi ved ikke, at de fleste andre også går rundt og føler sig værdiløse, mislykkede, uelskede, ikke vigtige og forkerte – til tider. Det er ikke det, vi skriver i vores cv, på Linkedin eller i vores datingprofil.

”32-årig civilingeniør med stærke sprogkundskaber og lejlighedsvis følelse af intenst mindreværd søger nye udfordringer.”

”47-årig charmerende og intelligent brunette, der jævnligt plages af følelsen af ikke at være elsket eller pæn nok, søger eventyrlysten mand med interesse for skisport, kultur og rejser.”

Vel? ;-)

Fordi vores personlige sår og traumer er behæftet med skam, har vi lært at skjule dem, så ingen skal opdage, hvad vi på et tidspunkt – og dybest nede i vores sorteste mørke – har tænkt om os selv. Og måske engang imellem stadig tænker.

Jeg er ikke vigtig.
Jeg er ikke god nok.
Der er noget galt med mig.
Jeg er uelsket.
Jeg er værdiløs.

Det sker for os alle. Også for dem, det ser ud, som om det ikke sker for.

Men det passer ikke, at vi ikke er vigtige. Og det passer ikke, at vi ikke kan gøre noget, for at føle os vigtige. Og med det mener jeg ikke at puste os op eller præstere, for at føle os vigtige. Men at connecte for at føle os vigtige.

I TAG DIT LYS HJEM skriver jeg om fælleskabet. At det er dét, vi skal søge, for at mærke, at vi er vigtige.

Fra kapitlet “jeg er vigtig” [side 209 – 229 i Tag dit lys hjem] Her er et uddrag:

Vi kan beholde de briller på, hvor vi kun ser alle eksemplerne på, at vi ikke er vigtige. Men vi kan også tage brillerne af. Det handler om perspektiv, som jeg beskrev i starten af bogen.

Vi kan både finde eksempler på, at vi har været vigtige, og vi kan beslutte os for, at gøre os vigtige.

Det er sådan, du tager de største, fineste og mest strålende af alle lyse skygger hjem: Jeg er vigtig. Jeg er værdifuld. Jeg er værdig.
Forfatteren Ralph Waldo Emerson skrev: “The only way to have a friend is to be one”. Den eneste måde at have en ven på, er ved at være en.
Det betyder, at du skal være den, der tager initiativet til at blive en del af de fællesskaber, du gerne vil være en del af – og den, der rækker ud til de mennesker, du gerne vil ses med. Også selvom du tænker: ”Det er fandeme altid mig, det skal tage initiativet.”

Bare gør det.

Tag initiativ til den Whiskeyklub. Start et band. Meld dig ind i den forening, du gerne vil være en del af. Køb et årskort til zoo til dig og din pingvinglade veninde. Inviter til et cocktailparty. Lav en bogklub og hæng et opslag op på biblioteket. Arranger fællesspisning for dem i opgangen hver anden onsdag. Lav en Facebookgruppe for alle, der elsker tulipaner. Eller meld dig ind i en fanklub. Gør noget. Engagér dig. Involvér dig.

Det kan også være, at skal tage initiativ til nye relationer. Måske har du for nylig mødt et menneske, som du har lyst til at bruge mere tid med eller blive ven med. Men måske vil du ikke virke anmassende, påtrængende eller som sådan en pinlig eller desperat type, der ikke har nogen venner. Tag en chance. Byd op! Risikér noget.

Det er alt sammen med til at styrke følelsen af, at du er vigtig, værdifuld og værdig.

Læs meget mere om at være vigtig … og alle de andre  lyse skygger i TAG DIT LYS HJEM

​Din lokale boghandler har bogen på hylderne.

Ellers kan du købe bogen online og få den leveret lige til døren. Fx her.
Tag dit lys hjem findes også som e-bog. Lydbogen kommer også (jeg skal bare finde tid til at indtale den :-)

Tag dit lys hjem får du en introduktion til den lyse skygge, en forklaring på hvordan og hvorfor vi skjuler vores lys. Og naturligvis en guide til at tage dit lys hjem – trin for trin. + masser af øvelser, personlige eksempler og cases.

Du får også en tjekliste med 133 lyse skygger, så du kan finde din egne. Og i bogen dykker jeg dybere ned i 8 lyse skygger.

Rigtig god fornøjelse!

Kærlig hilsen
Pernille

Husk. Shadow Facilitator Uddannelsen starter i september

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Fedt nok – hjælp det overvægtige barn

Fedt nok – hjælp det overvægtige barn

Man kan med lette fif og fiduser ændre en uheldig og usund stigning i barnets vægt. Med en målrettet og helhjertet indsats, kan det overvægtige barn blive normalvægtigt igen. ´Fedt nok´ rækker dig en kærlig hånd og hjælper dig og dit barn på rette kurs

Flere kvinder vælger cyklen – af gode grunde

Flere kvinder vælger cyklen – af gode grunde

Som kvinde kan det måske være svært at finde den helt rigtige motionsform, som både er udfordrende, interessant og sjov på samme tid. Svaret kan ligge i cyklen, som for mange giver nogle fantastiske motionsoplevelser, hvor der også er plads til sjov undervejs.

Demensven: Sådan spotter du demens

Demensven: Sådan spotter du demens

Flere Demensvenner spørger, hvordan de kan vide, hvornår mennesker, de møder i hverdagen og ikke kender, har demens og brug for hjælp. Her er fem ting, du kan overveje for at spotte demens.