Kira: Lav selv dine påskeæg i år

 

paaskeaag m KiraLav selv dine påskeæg i år
Jeg elsker påskeæg, men foretrækker at lave dem selv, da jeg ofte oplever at de påskeæg, du kan købe, ikke indeholder chokolade med højt kakaoindhold. Derfor laver jeg mine egne. Jeg laver en portion marcipan og nougat og så laver jeg påskeæg af dette. Jeg bruger personligt meget sjældent sukker, men jeg angiver både hvordan de laves med sukker og hvordan de laves alternativt. Så kan alle være med. Jeg har valgt ikke at smutte mandlerne, da æggene overtrækkes med chokolade og så er jeg vild med skallen på mandlerne, der indeholder en masse næringsstoffer.

Du skal udover ingredienserne til nougat og marcipan bruge:
1 økologisk citron
100 g 70-85% chokolade

Hjemmelavet nougat
50 g hasselnødder
40 g sukrinmelis eller alm. flormelis
100 g chokolade (70-85%)

Tag hasselnødderne og rist dem let på en varm pande. Blend nødderne sammen med sukrin melisen. Smelt chokoladen og tilsæt den. Blend godt sammen og hæld massen i en beholder der er belagt med bagepapir. Kom massen på køl.

Hjemmelavet grovmarcipan
250 g mandler
1 dl vand
2 dl honning (akaciehonning, agavehonning eller almindelig)

Blend mandlerne så det bliver en hel fin melmasse. Sæt vand og honning over for svag varme, så det bliver en samlet lage. Det skal stå og småkoge indtil det er en sej masse og herefter blandet med mandelmelet. Hvis du har køkkenmaskine så brug denne både til at blende og blande sammen bagefter. Hvis ikke kræver det bare lidt mere håndarbejde fra din side. Bland sammen til du har en glat masse. Rul sammen i en aflang pølse og sæt på køl en lille time, så massen kan samle sig.

Nu skal du i gang med at lave påskeæggene. Lav to kugler marcipan og tyk dem begge flade i midten, så du har et slags hulrum. Kom nougat i hulrummet på dem begge og saml påskeægget. Smelt chokoladen og dybt æggene i chokoladen. Riv citronskal henover og lad chokoladen størkne.

Glæd dig. De smager himmelsk!

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

 

Kvindetidskort

Kommentarer skrevet af andre
  • Laura

    18. april 2014 kl. 13:16

    Og hvis man temperere chokoladen rigtigt bliver de blanke og fine, og ikke matte og triste som på billedet.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Michelle Hviid: Alt for meget bøvl – lidt for lidt..

Michelle Hviid: Alt for meget bøvl – lidt for lidt..

Et af spørgsmålene var noget a la “Hvad står i vejen for en lidt større hverdagsglæde hos kvinder?”…… Hmmm… Godt spørgsmål

Boligcious: Sæt gryden på bordet

Boligcious: Sæt gryden på bordet

Er du typen, der ikke bryder dig om at servere direkte fra gryderne? – det er jeg. Hos os portionsanretter vi altid ved køkkenbordet i hverdagen. Når vi har gæster, det være sig til fest eller blot en spontan middag med et par venner, kommer maden på bordet, men aldrig i gryder.

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Om at rejse billigt

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Om at rejse billigt

Jeg har en rigtig god ven, der næsten altid lige er kommet hjem fra et spændende sted – eller er på vej af sted. Han har fast omend fleksibelt arbejde og en helt almindelig løn. Alligevel får han råd til at rejse fire-fem gange om året. Korte og lange ture.