1 søndag i advent: Giv plejer en fyreseddel og nyd julen

 

Giv Plejer en fyreseddel
Vi vil så gerne gøre julen til en god oplevelse for vores børn. Vi vil det så gerne, at vi kommer til at stille krav til os selv, som tiden dårligt tillader os at opfylde. Forventer af os selv, at vi kan fylde 67 ekstra opgaver ind i et program, som i forvejen er fyldt til randen med hverdag.
Når vi på arbejdet oplever, at opgaverne bliver så mange, at vi mister overblikket, så sætter vi os ned og laver en realistisk plan. Gør vi ikke? Så eliminerer vi de ting, som ikke (længere) giver mening, uddelegerer opgaver, sætter alt i system. Og opdager vi, at arbejdsbyrden stadig er for stor, går vi til chefen og beder om ekstra ressourcer.
Hvad gør vi i december? Hvor mange af os sætter os ned (eller stiller os op) og laver en realistisk plan for måneden? Ændrer de daglige nissegaver til adventsgaver. Udvælger de julearrangementer, vi virkelig har lyst til at deltage i og takker nej til resten. Spørger os selv, hvilke ting vi gør, fordi sådan gør ”man” eller fordi ”det plejer vi”.

Traditionen tro har tingene ændret sig fra sidste år
En af vores vigtigste opgaver som forældre er at vurdere, hvad vores børn har brug for. De skal nok fortælle os, hvad de har lyst til. Selvfølgelig har de lyst til en gave hver morgen og det må gerne være chokolade. Men tro mig, de har ikke brug for chokolade om morgenen. Jeg har haft fornøjelsen af at undervise børn i december. For hver decemberdag der går, bliver konflikterne flere og koncentrationen lavere. Og det er ikke (kun) fordi de glæder sig til jul.
Børn har heller ikke brug for at vågne ekstra tidligt hver morgen i 24 dage, fordi de ikke kan vente på dagens gave. Eller for at mærke forældrenes julestress blusse op fra morgenstunden, fordi morgenrutinen ryger. Hvad om nissen lagde gaven, mens barnet var i institution (læs: mens barnet tager overtøjet på om morgenen)? Så blev det måske også nemmere at lokke hende med ud af institutionen om eftermiddagen. Og op ad trappen til tredje sal.
Tradition er Plejers mellemnavn. Og mellemnavne kan ændres. Eller slettes.

Tilbage til lørdagens (venten på) juleoptog
Jeg bed mig selvfølgelig i tungen og undlod at fortælle de forpinte mødre om Plejers mellemnavn. Meget få ting er værre end (fremmede) folk, der fortæller én, hvad man har brug for, ikk?
Ved siden af os meddelte en dreng fra sin plads på farens skuldre, at optoget var i syne og kampen om pladserne på den anden side af cykelstien satte ind.Hele tre julemænd (sig mig, var den ene en kvinde?) fik vi råbt vores gaveønsker til (BMX! Nintendo-et-eller-andet-sært-spillenavn! Kokkepiiiige!).

Vi råbte meget højere end de andre. Det plejer at virke.

Camilla Mørk
http://www.ligefremcoaching.dkKvindetidskort1

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Hanna Snorradottir: Ofrer du egne behov på fællesskabets alter?

Hanna Snorradottir: Ofrer du egne behov på fællesskabets alter?

Kloge ord fra Hanna: Det eneste du ”bør” og ”skal”, er at værne ligeså meget om aftalerne med dig selv og dit eget ve og vel

Christina Wedel: Tips til Mad Men looket

Christina Wedel: Tips til Mad Men looket

Kom på kursus med Christina Wedels og få her hendes shoppe guide til labre damer, som vil look the part på jobbet eller derhjemme.

Elisabeth Tuxen Rubin: Snyd dig gennem december og hyg i stedet

Elisabeth Tuxen Rubin: Snyd dig gennem december og hyg i stedet

Julen er snart så iscenesat, at vi ikke kan hygge før rammerne er fuldstændige perfekte og alt matcher… men inden vi når derhen, risikerer vi jo at være døde af stress, eller vi er blevet SÅ uvenner, fordi det er det forkerte pynt der er brugt eller fordi sofapuderne er stillet HELT forkert…