Viktoria Handberg: Det er svært at have følelser i dating

 

Viktoria Handberg: Det er svært at have følelser i dating
www.viktoriahandberg.dk

Det, jeg synes er svært som single ved sex og dating, det er at konstant skulle åbne – og lukke igen. Åbne og lukke. Igen og igen. Åbne op for sig selv og sit liv, lukke en anden ind, træde indenfor i ham og hans liv, og så slutter det og der skal lukkes ned og gøres klar til at åbne op igen – for en ny. Eller en gammel, hvis man er (håbløs) romantiker, som mig.

Det føles endeløst. Det ER endeløst. Nogle gange er det sjovt og spændende, andre gange hårdt og opgivende. Nogle gange – begge.

Okay. Afsløring. Jeg er en meget følsom og meget sårbar type. Jeg involverer mig (hurtigt) følelsesmæssigt med andre mennesker, jeg godt kan lide. Også første gang jeg møder dem. Det sker ofte. Det er der fordele og ulemper ved.

Guderne skal vide at jeg har forsøgt at slå det ned og dæmme og være kold og undertrykke mine følelser. Være overfladisk og cool.

Det virker ikke. Men hold kæft hvor gad jeg godt at jeg nogle gange ikke blev følelsesmæssigt knyttet, der hvor jeg blev det. Fordi det var uden perspektiv og uden logik. Det var følelsesmæssigt.

Jeg skulle bruge så meget tid bagefter på at glemme ham og komme videre og slukke følelserne. Det er mega svært for mig, fordi jeg også er typen, der har svært ved at give slip. Og hvis jeg så oven i er forelsket – men han er længe videre, ja fuck så sidder jeg sgu i saksen. Og det er jo en vidunderlig ting i det flygtige dating-liv.

Jeg må indrømme, at det nogle gange har endt med at den nye var en erstatninger eller udskiftning af den forrige. Det gør så bare dobbelt ondt bagefter. Så hvad så?

Skal man have følt den ene færdig og glemt ham, før man dater en ny? Eller er rebouncing vejen frem? Eller glemmer man den gamle i mødet med en ny? Hvad er det rigtige at gøre?

Måske er der ikke et “rigtigt” svar. Livet sker mens vi har travlt med at lægge andre planer, ikke… Måske tager bånd tid om at blive kappet. Måske skal nogle ikke kappes, men bare accepteres og rummes, så de ikke hindrer og generer os i det nye.

Nå. Men. Det var jo hele denne problematik for kvinder, der skabte og var udgangspunktet for Sex & The City. Det var for følelsesmæssigt hårdt at date som feminin kvinde, så de gav sig til at date sådan, som de mente, at de maskuline mænd gjorde: dates og sex uden følelser og så videre videre videre. Og så give sine følelser til veninderne og jobbet og shopping.

Er det løsningen? Kvinde, Date Som En Mand. Jeg ved, der er masser af mænd, der dater med følelserne på, men jeg ved også, at mange mænd er liiidt mere cool, end fx jeg er, som kvinde. Jeg ved også, der er kvinder, som er mere cool end mig. Tja, eller også lyver og skjuler de bare deres følelser.

Jeg tror, at de følelsesmæssige bånd er en af grundene til at så mange kvinder føler, at mænd har over taget i dating. Fordi det virker nemmere for dem. Jeg hørte selv en mand sige til mig, at han lukkede af følelsesmæssigt, fordi han ikke ville/kunne have en kæreste.

Tænk, at kunne det, tænkte jeg. Jeg kunne ikke.

Men så igen, måske vil jeg gerne være som mig, når alt kommer til alt. Selvom det er lidt besværligt og belastende ind i mellem. Fyldt af følelser og bånd til dem, jeg taler med, dater, kysser og har sex med. Det gør nok ondt og er hårdt, når det slutter, men det er måske det, det gør mig til en feminin kvinde. At jeg føler og knytter de bånd og bliver såret. Jeg vil ikke stoppe med at knytte bånd og have følelser. En eller anden dag bliver det gengældt og så vil det jo være skidt, hvis jeg var en kold kvinde. Man kan ikke være kold og forvente han skal blive varm af det, tænker jeg.

For en skønne dag, er han der, ham der er vild med mig og som gerne vil have mig, som kæreste. Og jeg med. Så er det ikke besværligt at have følelser og knytte bånd. For så åbner vi. Øver os i ikke at lukke, pga frygt og andet spejl-gejl, men åbner åbner åbner. Det er den skræmmende, smukkeste, vildeste vej. Jeg vil gå den.

Ja. Jeg ønsker mig en dejlig kæreste i 2016. Jeg håber det bliver året, hvor jeg møder ham, jeg åbner og ikke skal lukke for igen ❤️

 

Om Viktoria Handberg
Specialist i Sexværd og Selvværdige Forhold, sexolog
Kom med på mit nyhedsbrev og hør mere fra mig her http://eepurl.com/bnJl6v
Kig også forbi min hjemmeside et smut på www.viktoriahandberg.dk

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Skal dit parforhold være det, der undgår at ende i skilsmissestatistikken?

Skal dit parforhold være det, der undgår at ende i skilsmissestatistikken?

Kom på PREP-kursus hos Katrine og Nana – De giver 25% rabat på PREP-kurset i august: Spar kr.850,- kun på dette hold

Boligcious: Den lette og genanvendeilge adventskrans

Boligcious: Den lette og genanvendeilge adventskrans

I år vil jeg investere i en adventsstage. En stage som jeg kan tage frem år efter år – eller endnu bedre… en der kan bruges året rundt. Indlægget her er dedikeret til dig, der gerne vil investere i en smuk adventsstage, som du kan bruge år efter år og hele året rundt.

Mette Haulund: Højsæsonen for skilsmisser er over os

Mette Haulund: Højsæsonen for skilsmisser er over os

Vi hører igen og igen, at det er blevet for nemt at blive skilt, men lad mig slå helt fast, at dét kun siges af folk, der ikke har stået midt i en skilsmisse!