Viktoria Handberg: Det er svært at have følelser i dating

 

Viktoria Handberg: Det er svært at have følelser i dating
www.viktoriahandberg.dk

Det, jeg synes er svært som single ved sex og dating, det er at konstant skulle åbne – og lukke igen. Åbne og lukke. Igen og igen. Åbne op for sig selv og sit liv, lukke en anden ind, træde indenfor i ham og hans liv, og så slutter det og der skal lukkes ned og gøres klar til at åbne op igen – for en ny. Eller en gammel, hvis man er (håbløs) romantiker, som mig.

Det føles endeløst. Det ER endeløst. Nogle gange er det sjovt og spændende, andre gange hårdt og opgivende. Nogle gange – begge.

Okay. Afsløring. Jeg er en meget følsom og meget sårbar type. Jeg involverer mig (hurtigt) følelsesmæssigt med andre mennesker, jeg godt kan lide. Også første gang jeg møder dem. Det sker ofte. Det er der fordele og ulemper ved.

Guderne skal vide at jeg har forsøgt at slå det ned og dæmme og være kold og undertrykke mine følelser. Være overfladisk og cool.

Det virker ikke. Men hold kæft hvor gad jeg godt at jeg nogle gange ikke blev følelsesmæssigt knyttet, der hvor jeg blev det. Fordi det var uden perspektiv og uden logik. Det var følelsesmæssigt.

Jeg skulle bruge så meget tid bagefter på at glemme ham og komme videre og slukke følelserne. Det er mega svært for mig, fordi jeg også er typen, der har svært ved at give slip. Og hvis jeg så oven i er forelsket – men han er længe videre, ja fuck så sidder jeg sgu i saksen. Og det er jo en vidunderlig ting i det flygtige dating-liv.

Jeg må indrømme, at det nogle gange har endt med at den nye var en erstatninger eller udskiftning af den forrige. Det gør så bare dobbelt ondt bagefter. Så hvad så?

Skal man have følt den ene færdig og glemt ham, før man dater en ny? Eller er rebouncing vejen frem? Eller glemmer man den gamle i mødet med en ny? Hvad er det rigtige at gøre?

Måske er der ikke et “rigtigt” svar. Livet sker mens vi har travlt med at lægge andre planer, ikke… Måske tager bånd tid om at blive kappet. Måske skal nogle ikke kappes, men bare accepteres og rummes, så de ikke hindrer og generer os i det nye.

Nå. Men. Det var jo hele denne problematik for kvinder, der skabte og var udgangspunktet for Sex & The City. Det var for følelsesmæssigt hårdt at date som feminin kvinde, så de gav sig til at date sådan, som de mente, at de maskuline mænd gjorde: dates og sex uden følelser og så videre videre videre. Og så give sine følelser til veninderne og jobbet og shopping.

Er det løsningen? Kvinde, Date Som En Mand. Jeg ved, der er masser af mænd, der dater med følelserne på, men jeg ved også, at mange mænd er liiidt mere cool, end fx jeg er, som kvinde. Jeg ved også, der er kvinder, som er mere cool end mig. Tja, eller også lyver og skjuler de bare deres følelser.

Jeg tror, at de følelsesmæssige bånd er en af grundene til at så mange kvinder føler, at mænd har over taget i dating. Fordi det virker nemmere for dem. Jeg hørte selv en mand sige til mig, at han lukkede af følelsesmæssigt, fordi han ikke ville/kunne have en kæreste.

Tænk, at kunne det, tænkte jeg. Jeg kunne ikke.

Men så igen, måske vil jeg gerne være som mig, når alt kommer til alt. Selvom det er lidt besværligt og belastende ind i mellem. Fyldt af følelser og bånd til dem, jeg taler med, dater, kysser og har sex med. Det gør nok ondt og er hårdt, når det slutter, men det er måske det, det gør mig til en feminin kvinde. At jeg føler og knytter de bånd og bliver såret. Jeg vil ikke stoppe med at knytte bånd og have følelser. En eller anden dag bliver det gengældt og så vil det jo være skidt, hvis jeg var en kold kvinde. Man kan ikke være kold og forvente han skal blive varm af det, tænker jeg.

For en skønne dag, er han der, ham der er vild med mig og som gerne vil have mig, som kæreste. Og jeg med. Så er det ikke besværligt at have følelser og knytte bånd. For så åbner vi. Øver os i ikke at lukke, pga frygt og andet spejl-gejl, men åbner åbner åbner. Det er den skræmmende, smukkeste, vildeste vej. Jeg vil gå den.

Ja. Jeg ønsker mig en dejlig kæreste i 2016. Jeg håber det bliver året, hvor jeg møder ham, jeg åbner og ikke skal lukke for igen ❤️

 

Om Viktoria Handberg
Specialist i Sexværd og Selvværdige Forhold, sexolog
Kom med på mit nyhedsbrev og hør mere fra mig her http://eepurl.com/bnJl6v
Kig også forbi min hjemmeside et smut på www.viktoriahandberg.dk

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Yoga er i dag meget udbredt, og i diverse fitnesscentre rundt omkring kan du tilmelde dig yogahold. Yoga er en fantastisk form for selvforkælelse, og det tjener rigtig mange gavnlige formål. Læs mere om det her, og kom godt i gang med yoga.  Først og fremmest: Der er yoga, og så er der yoga Den yoga, […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Vær god ved dig selv

Vær god ved dig selv

Men skriften på væggen stod meget skarpt, da jeg forleden kom til at lukke min lille kat ind i køleskabet. Jeg blev så ked af det og forvirret, for det er altså aldrig sket før

Malene: Hate gardening but love playing with the flowers

Malene: Hate gardening but love playing with the flowers

Jeg elsker at have have, men jeg kan ikke finde ud af at holde den pæn, og det er på trods af, at jeg stort set kun har tre små bede – helt ærligt, hånden på hjertet, så siger det mig ikke noget!

Kvindetid med Julie Johansen

Kvindetid med Julie Johansen

Gåture gennem Paris´ gader med de gule lys, når jeg alene tripper over Seinen iført flade sko og lækker håndtaske.