Upædagogisk legetøj testet på levende børn

 

Upædagogisk legetøj testet på levende børn

Af boligblogger Malene Møller http://boligcious.com/

Upædagogisk legetøj testet på levende børn
Tak for kaffe da, skrev hun det på et kvindesite, der plæderer for god karma?

Jo, du læste rigtig. Ordene er Kristoffer Zeuthens, der netop nu lancerer verdens sejeste legetøj til drenge i form af de smukkeste trægeværer. Kristoffer: “Boys will be boys, og hvad enten vi kan li’ det eller ej, så elsker drenge  altså at lege soldater, politi og røvere”.

Hvis det skal være, og det skal det! Så kan det lige så godt være lækkert og det synes jeg, disse geværer er. Vi kan vel næsten alle blive enige om, at larmende plastik pumpguns i skrigende farver er temmelig ucharmerende. Og vi kan vel næsten også blive enige om, at det på en eller en anden måde, er langt mere acceptabelt og charmerende, når drengene løber rundt i haven med en pind, de har fundet, som de selv synes ligner det sejeste gevær.

Det var nogenlunde de tanker Kristoffer havde gjort sig, efter at have tilbragt en eftermiddag med sin søn og nevø i værkstedet. De savede, hamrede og tegnede og efter nogle hyggelige timer, havde hver af drengene et hjemmelavet gevær. Der var godt gang i legen den eftermiddag, og drengene var så glade for deres nye legetøj, at det kom med i seng.

70er drengen der ikke måtte lege røvere og soldater
Kristoffer fortæller her om tankerne bag Small Arms som geværerne kaldes: “Da jeg voksede op i 70’erne var våbenlegetøj bandlyst. Hvis man legede krig eller røvere og soldater, ville man helt sikkert vokse op og blive krigsliderlig og følelsesmæssigt afstumpet. I hvert fald hvis man legede med de grimme, “kapitalistiske” plastikgeværer, man kunne købe i butikkerne, for sjovt nok var hjemmelavet våbenlegetøj ok. Så hvis man kunne få fat i noget krydsfiner og et kosteskaft og ikke havde noget imod at få lidt splinter i fingrene, var det OK at lege, at man slog hinanden ihjel.
I mellemtiden er mange ting forandret, men det faktum at drenge gerne vil lege med våben er ikke en af dem. En pind eller en bøjle bliver til en ‘skyder’ lige fra to-års alderen. At mange forældre har det svært med plastik-skydevåben er tilsyneladende også uændret”.

Tanken bag dette legetøj rækker længere end blot at være et legetøj. Det er nemlig designet til alle de fædre, bedstefædre og onkler som ikke er de store gør-det-selv-mænd.Til alle dem som ikke har adgang til høvlebænk og stiksav. Geværerne kommer nemlig som samlesæt, og på den måde, kan far og søn, onkel og nevø, bedstefar og barnebarn, få en hyggelig stund sammen, med at samle det nye og seje legetøj. Kristoffer Zeuthen er en dygtig designer, og for et par år siden startede han for sig selv. I dag er han manden bag firmaet firmaet Kilo Zulu design. Besøger du hans hjemmeside vil du kunne genkende nogle af hans design. Han har nemlig designet for Royal Copenhagen, Atmosphere og Stelton. http://www.kilozulu.dk/

Personligt er jeg vild med geværerne, jeg synes de er smukke og fra en indretnings konsulentsvinkel, kan jeg finde mange andre fine anvendelser af våbnet, som vil pryde drengeværelset. Man kan hænge dem på væggen, som en ægte jæger. Mange børnelegetøjsfabrikanter har længe solgt dyretrofæer i form at flodhestehoveder, elge, løver m.m. Disse fås efterhånden i alle alt lige fra liberty stof, kunstig pels, plys, plast osv. Hæng dem sammen med geværerne og giv din dreng et rigtig ’Herreværelse.

Hvis du ikke allerede har købt julegaven til drengene i din familie, så er det her den oplagte gaveidé. Det kunne det også være den fede mandelgave. Prisen på geværerne ligger fra 179-229 kr. i vejl. http://www.kilozulu.dk/

Malenes blog Boligcious http://boligcious.com/

Forhandlerliste Small Arms
Askeladen – Århus C. – Trævarer Fabrikernes Butik , Horsens – Tidens Samling, Kulturmaskinen, Odense C – Trævarefabrikernes Udsalg, Esbjerg – Biksen Lemvig – Lykke & Lykke i Juelsminde – Bolig Nyt i Grenå – Dimseriet I København N – Legekæden Svendborg – Illums Bolighus i København K – Trævarefabrikernes Udsalg i Roskilde – Alma & Jacob ApS i Århus C – Filabel Baby i Spjald – AB Leg i København Ø – Helsingør Kommunes Museer i Helsingør – PRIK på Frederiksberg C

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Boligcious: Bjørn Wiinblad er tilbage i boligen – ny kollektion

Boligcious: Bjørn Wiinblad er tilbage i boligen – ny kollektion

I mit barndomshjem havde vi faktisk lyserødt Bjørn Wiinblad tapet på i entréen, og min mormor havde hans årstidsplatter hængende i spisestuen – de platter har jeg arvet og jeg elsker dem!

Karen Seneca: Rynkerevolution nu!

Karen Seneca: Rynkerevolution nu!

Var vi attraktive, før vi fik rynker, er vi det sgu nok endnu. En fure her og der sletter ikke en persons livserfaring, intelligens og humor med et trylleslag.

Nyt hus? Spar penge ved at vælge den rigtige varmekilde

Nyt hus? Spar penge ved at vælge den rigtige varmekilde

Udgiften til opvarmning af en bolig kan nemlig være en stor post i budgettet. Hvis du sørger for at vælge den helt rigtige varmekilde, vil der dog helt afgjort være gode muligheder for, at du kan opnå en stor besparelse.