Trippel guf a la Kira: Chokolade orangekugler, Havregrynskugler, Nougatkugler

 

Trippel guf a la Kira: Chokolade orangekugler, Havregrynskugler, Nougatkugler

Er du vild med chokolade? Her er et bud på chokolade og nougat i en ”sund” form.  Skulle sukkertrangen banke på, så er de her kugler et godt alternativ til traditionelle Marabou plader eller Ritter Sport. Det er selvfølgelig ikke et frikort til at spise igennem, men det er et alternativ, hvor du rent faktisk tilfører kroppen næringsstoffer, den kan bruge.

Du vil også opleve, at du ikke kan spise, hvad der svarer til en plade Marabou. Du får nemlig tilfredsstillet dit mæthedscenter allerede ved første bid, da kuglerne indeholder sundt fedtstof, og det betyder, at den sukkertrang du føler bliver tøjlet og indtaget dermed minimeret. Kuglerne kan opbevares i køleskabet, men lav ikke en kæmpeportion. Lav i stedet, så du har til gæster og til de dage, hvor du på ingen måde kan tøjle din sukkertrang. Nougatkuglerne og havregrynskuglerne er nogle af mine personlige favoritter.

Nougatkugler
125 g dadler uden sten (fra f.eks Urtekram)
4 spsk. hasselnøddesmør (Monki er efter min mening det bedste mærke)
Hakkede hasselnødder (som krymmel)
Kom dadlerne i en blender eller foodprocessor. Tilsæt hasselnøddesmøret. Kør til det er en fast lind masse.Tag massen op og rul små kugler. Slut af med at rulle kuglerne i de hakkede hasselnødder.

Chokolade orangekugler
125 g dadler uden sten
4 spsk. hasselnøddesmør. (Monki er efter min mening det bedste mærke)
Saften fra en appelsin
Appelsinskal
3 spsk. carob- eller kakaopulver. (Valhrona’s Kakaopulver fra Irma er godt.  Carob er pulver af fintmalede bælge fra johannesbrødtræet).
Finthakkede kakao nibs (kan købes i helsekost forretninger, men kan også sagtens udelades)
Kom dadlerne i en blender eller foodprocessor, og blend, til massen samler sig. Tilføj nu saften fra en appelsin, og riv skallen fra appelsinen og tilsæt også den. Tilsæt kakao eller carob. Slut af med at rulle massen til kugler, og rul eventuelt kuglerne i kakao nibs.

Havregrynskugler
100 g tørrede dadler uden sten
50 g tørrede abrikoser, helst økologiske
75 g mandler
3 spsk. Havregryn
2 spsk. Kakao
1-2 spsk. Kokosolie
½ dl kokosmel
½ dl appelsinjuice
Kokosmel ( til at dekorere kuglerne med)

Kom den tørrede frugt i en foodprocessor eller blender. Kør  indtil det er en lind masse. Tilføj mandler og blend videre. Tilsæt de sidste ingredienser, og kør, indtil massen samler sig i en klump. Rul små kugler af massen, og tril til sidst kuglerne i kokosmel.

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
LoveRoad: Græsset er grønnest lige dér, hvor du vander det

LoveRoad: Græsset er grønnest lige dér, hvor du vander det

Hvad med alle os, der er i ægteskab/ forhold, og som elsker vores ægtefælle/ kæreste og gerne vil blive ved med det?

Sussanne Wexø: Min Farfars hus – Når livet guider os.

Sussanne Wexø: Min Farfars hus – Når livet guider os.

Jeg har altid været meget interesseret i de fortællinger, der beviser, at der må være mere mellem himmel og jord. Jeg betages altid af dét, som jeg kalder ikke tilfældige tilfældigheder. Altså mødet mellem to fremmede, der tilfældigvis ændrer ens liv, og hændelser, som på forunderlig måde virker planlagte eller skæbnebestemte.

Marie Steenberger: Kan alle lære at spise intuitivt?

Marie Steenberger: Kan alle lære at spise intuitivt?

At spise intuitivt er den mest naturlige måde at spise sin mad på. Når man skal lære at spise intuitivt, er det en stor inspiration at se på, hvordan børn spiser.

Børn op til en vis alder spiser nemlig helt naturligt og intuitivt. Uden at kende til sund og usund mad reagerer børn helt automatisk på kroppens signaler om sult og mæthed, spiser som en løve, når de er sultne og stopper brat, når de er mætte – også selvom der er mere tilbage på tallerkenen.