Tini Owild fra Stylewise: Hvide løgne

 

Tini Owild fra Stylewise: Hvide løgne

“De klæder dig virkelig godt – du skal nok bare lige vænne dig til dem” – og andre hvide løgne

Mersalg. Plussalg. Tillægssalg.
’Gud, hvor den klæder dig!’
’Du kommer ikke udenom neon i den nye sæson – prøv lige det her tørklæde’.
’De nye chunky hæle er meget moderne – du skal bare lige vænne dig til dem’.

Hvis du driver eller arbejder i en tøjbutik har du garanteret allerede været der. På salgskursus. En eller mange gange. Med speedsnakkende underviser, der ved alt om, hvordan du får de varer der langet over disken og ned i kundens pose.

Og omsætning SKAL der til – uden den, ingen forretning.
Derfor kan man så let komme til at … well – stikke en lille løgn. En hvid en af slagsen selvfølgelig.
Det er så let. At sige noget, vi tror, kunden bliver glad for at høre.
Og det er så let. At lade sig rive med af alle de nye tendenser, så man helt kan komme til at glemme at se på det menneske, der står foran en.
Mersalg. Plussalg. Tillægssalg – nej, du ser ikke spor konet ud i den kjole. Overhovedet ikke.

Problemet er bare, at de ikke sælger. De hvide løgne. Kunderne ved godt, når vi lyver. De mærker det. Instinktivt. Og mister tilliden til os.

Hvad er det VÆRSTE, en ekspedient i en tøjbutik kan udsætte dig for?
Læs her hvad en lille håndfuld kvinder i går skrev på min facebook-væg da jeg postede spørgsmålet:
’Hvad er det VÆRSTE, en ekspedient i en tøjbutik kan udsætte dig for?’

Here we go
’Noget af det mest irriterende er, hvis jeg spørger, om den er for stor eller for lille, og de, i stedet for at svare, spørger mig hvilken størrelse jeg har på. Brug dog øjnene, svar på mit spørgsmål – og vær ærlig!’

’Jeg har nogle gange oplevet, at ligegyldigt hvad, jeg hev ned fra hylden og tog på, så var ekspedienten bare: “GUUUUD, hvor er den lækker til dig, jeg har selv 20 par derhjemme – i alle farver!” Altså, hvor det blev lige i overkanten og virkede mere som et salgstrick end det virkede som ærlighed.’

´Det værste er, når de giver et dårligt råd. Som jeg oplevede i går, da jeg prøvede et par stumpebukser og selv kunne konkludere, at de ikke gjorde noget godt for mine i forvejen korte ben. Tøjsælgeren prøvede at sige, at det var jo smart og måske noget jeg skulle vænne mig til? Hm – jeg vil da ikke vænne mig til noget, der ikke gør noget godt for min krop :-(

’Det værste er når de insisterer på at skrue mig ned i et eller andet, som jeg ikke har det godt i, og som tydeligt er uklædeligt og siger ih hvor er den bare lige dig!’.
Og sådan fortsætter listen

Ærlighed varer længst og giver flere penge i kassen
Mersalg. Plussalg. Tillægssalg.
Der skal varer over disken. Vi er der for at sælge. Og ja, det ved både vi og kunderne godt.
Men der findes en måde at gøre det på, som både er sjovere for den, der sælger, mere meningsfuld for den, der køber – og som giver meget længere kassestrimler: Autenticitet.

Vær ærlig:
’Nej, jeg kan godt se, at de stumpebukser ikke gør noget godt for dig – må jeg prøve at vise dig noget helt andet, selv om jeg godt ved, du kom efter de her?’.

’Ved du hvad – neonfarver er muligvis hippe lige nu, men marineblå er mindst lige så meget fremme, og det klæder dig meget bedre, prøv selv at se her’.

Det tager muligvis lidt længere tid. At analysere din kundes krop. Lytte til, hvad hun egentlig siger – også mellem linjerne. At kigge på hende. Som det menneske, der står foran dig. Og bare gerne vil se sig selv i den bedste udgave af den, hun er.
Til gengæld får du en kunde, der ikke kommer på mandag og bytter. Eller advarer alle sine veninder om at træde ind i din butik.

I guarantee. Prøv det

Skal du med på efterårets stylecoach-uddannelse?
Vil du lære at sælge – uden at blive opfattet af dine kunder som ’en sælger’?
Trænger du til efteruddannelse af den meningsfulde slags?
Kunne du tænke dig at føje titlen stylecoach til dit CV?
Vi har netop åbnet for tilmelding til efterårets stylecoachuddannelse. Sidste chance i år for at blive stylecoach.

Kom til intro-aften
Århus den 2. maj
http://stylewise.zenbilling.com/purchase/1895-STYLECOACH-INTROAFTEN-2-MAJ-AARHUS

København den 10. maj
http://stylewise.zenbilling.com/purchase/1883-STYLECOACH-INTROAFTEN-10-MAJ-KOEBENHAVN.

Bliv fan a Stylewise på facebook https://www.facebook.com/TiniOwild

Kommentarer skrevet af andre
  • Gitte

    19. april 2012 kl. 23:00

    Det værste jeg prøvede var da undertøjssælgeren forsøgte at sælge mig en alt for stor BH med argumentet – den klæder dig virkelig og du er jo en af dem der kan bære at brysterne sidder helt tæt sammen. Nu er jeg ret barm-fager – og monobryst er ikke lige min stil….

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Yoga er i dag meget udbredt, og i diverse fitnesscentre rundt omkring kan du tilmelde dig yogahold. Yoga er en fantastisk form for selvforkælelse, og det tjener rigtig mange gavnlige formål. Læs mere om det her, og kom godt i gang med yoga.  Først og fremmest: Der er yoga, og så er der yoga Den yoga, […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Vær god ved dig selv

Vær god ved dig selv

Men skriften på væggen stod meget skarpt, da jeg forleden kom til at lukke min lille kat ind i køleskabet. Jeg blev så ked af det og forvirret, for det er altså aldrig sket før

Malene: Hate gardening but love playing with the flowers

Malene: Hate gardening but love playing with the flowers

Jeg elsker at have have, men jeg kan ikke finde ud af at holde den pæn, og det er på trods af, at jeg stort set kun har tre små bede – helt ærligt, hånden på hjertet, så siger det mig ikke noget!

Kvindetid med Julie Johansen

Kvindetid med Julie Johansen

Gåture gennem Paris´ gader med de gule lys, når jeg alene tripper over Seinen iført flade sko og lækker håndtaske.