The Wedding Planning: Blomsterne

 

The Wedding Planning: Blomsterne
Når man planlægger sit bryllup, er der nogle elementer, der indgår i det samlede billede, som man kan være meget fleksibel med. Et af de elementer er blomsterne.

Udgiften til blomsterne kan være en stor post på budgettet, men også her kan man udnytte fleksibiliteten. Grunden til at blomsterne er en fleksibel del af planlægningen, er at de kan være mange steder med mange af dem, eller få steder og i mindre omfang. Og prisen kan naturligvis justeres ved at justere på mængden af blomster.

Brudebuketten
Et sted, hvor man nok sjældent kan forestille sig at undvære blomsterne, er i brudebuketten. Brudebuketten er et must for de fleste, og forståeligt nok. Brudebuketten giver for det første den nervøse brud noget at holde i, så man ikke kan se det, hvis hun ryster på hænderne. Brudebuketten kan kastes med eller lægges på en slægtnings grav efter brylluppet. Man kan også beholde brudebuketten, men i så fald må man ikke sætte den i vand. Gammel overtro siger nemlig, at ægteskabet bliver kort, hvis brudebuketten sættes i vand. Brudebuketten i sig selv koster fra 1000 kroner og opefter afhængig af størrelse og hvilke blomster, der bruges.
Brystbuketter til brudgommen, forloveren og brudens far er også et sted, hvor man ikke bør spare. Det er en af de ting, der sammen med brudebuketten binder nøglepersonerne sammen. Men man kan her vælge bare at have en enkelt blomst uden fyld eller bånd. Så er der sparet lidt, hvis det er det, man fokuserer på.

Her kan der spares
Buketter til brudepigerne er noget, jeg personligt kunne rådgive et brudepar til at spare væk, hvis der er fokus på udgifterne. Især hvis der er tale om voksne brudepiger. Igen er det dog rart, at have noget i hænderne, når nervøsiteten sætter ind. Her kan man dog erstatte buketten med en flot clutch, som man også kan bruge igen senere. Hvis brudepigerne er børn, kan det betyde meget for dem, at de får lov til at bære en buket ligesom bruden, som jo er den smukkeste i verden.
I Danmark er det ikke så udbredt, at man selv medbringer blomster til udsmykning af kirken. Ofte er kirken smukt dekoreret i sig selv. Men hvis man medbringer blomster, er det typisk enkelte blomster i de holdere, der i nogle kirker er for enden af stolerækkerne. Og når man nu ikke er der så længe, er det også et sted man kan spare lidt penge. Det er nok også her, at gæsterne lægger mindst mærke til blomsterne.

Lokalet
Så kommer vi til dekorationen af lokationen, altså der hvor festen skal holdes. Her kan man tillade sig at være rigtig kreativ. Hvis man har et farvetema i brylluppet, kan blomsterne være med til at binde farverne sammen. F.eks. brudebuket, invitationer, bordkort, menuer og blomsterdekorationer i samme farver.

Less is more
Men pas på; når man har et farvetema, skal man huske at less is more. Det er fint med en rød tråd, men man må ikke overdrive. Forestil dig at være gæst til et bryllup, hvor alt er f.eks. lyserødt inklusiv skjorter eller slips på de mandlige nøglepersoner. Alt i lyserødt er måske lige i overkanten. Så alt med måde, når det kommer til farverne. Og det gælder også blomsterne.  Det er flot med nogle store dekorationer på bordene, specielt hvis man har dækket op ved store borde. Men man skal også passe på, at det ikke kommer til at ligne en botanisk have. Vælg en stil eller en type blomst og hold jer til den. Og her skal valget selvfølgelig helst gå igen i brudebuketten, brystbuketter og dekorationerne.

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Joan B: Skede- eller natur-svamp?

Joan B: Skede- eller natur-svamp?

Et ophold i Grækenland, da jeg var i begyndelsen af 20erne, fik mig væk fra tamponer og bind. En ældre, græsk og livsklog madame introducerede mig nemlig for natur-svampen

Henriette Eiby Christensen: Pippi i Spændetrøje

Henriette Eiby Christensen: Pippi i Spændetrøje

Man kan ikke putter Pippi i spændetrøje! Hun er for stærk og så flytter hun – Hvis altså hun kan sælge Villa Villekulla.

Kom til en eksklusiv aften med The Body Shop og HopeNow

Kom til en eksklusiv aften med The Body Shop og HopeNow

Kom til en eksklusiv aften med The Body Shop, HopeNow, Charlotte Torpegaard og Kenny Aleksandr. Glæd dig til en aften, hvor du får mulighed for at gøre en forskel for dig selv og for de menneskehandlede kvinder.