The Wedding Planner Mie: Musikken gør festen levende

 

The Wedding Planner Mie: Musikken gør festen levende
www.themainevent.dk

Musikken ved et bryllup kan være lige så altafgørende som kjolen, fotografen og maden. På nogle tidspunkter er det kun musikken, man lægger mærke til, og på andre tidspunkter vil folk slet ikke lægge mærke til den. Men en ting er helt sikker; hvis der ikke er musik, lægger man helt sikkert mærke til, at den mangler.

Der findes rigtig mange forskellige måder at planlægge musikken til et bryllup på, og der er rigtig mange forskellige typer musik og ligeså mange forskellige priser. Fælles for alle musikarrangementer til brylluppet er, at musikken skal passe til stilen, til hvad man skal bruge musikken til og ikke mindst til brudeparrets pengepung.

Hvis vi tager udgangspunkt i brudeparrets pengepung, kan man dele det ind i forskellige kategorier:

Lavt budget:
Den absolut billigste måde at arrangere musik på, er at lave nogle gode spillelister på en ipod eller laptop, som passer til de forskellige dele af festen, og enten leje højtalere eller tage højtalere med hjemmefra. Til en eventuel reception har man brug for lidt hyggemusik i baggrunden, under middagen har man brug for rolig baggrundsmusik, der hurtigt kan slukkes eller skrues ned, når der er taler, og til festen har man brug for dansemusik i forskellige genrer og til alle aldersgrupper. Og så skal man selvfølgelig huske brudevalsen også. Hvis man hellere vil bruge penge på andre ting end musikken, kan man vælge denne løsning. Det kræver dog at man har en i selskabet, der kan synge for, når der er festsange. Eller måske har man frabedt sig festsange under middagen, hvilket bliver mere og mere almindeligt.

Billigt:
Den lidt mindre skrabede udgave er at leje en jukeboks. Hvis man skal holde reception, middag og fest samme sted, er dette en god løsning. Og man kan vælge forskellige musikgenrer til de forskellige dele af festen. En fordel ved denne løsning er, at gæsterne også kan vælge den musik, som de har lyst til at høre. Man kan leje jukebokse for rimelige penge, og man kan få den både i en elektronisk udgave med touch screen eller i den gammeldags juleboksstil.

Middeldyrt:
Den lidt dyrere løsning er at hyre en hyggepianist/dj. Mange musikere har specialiseret sig i lige nøjagtigt denne kombination, hvor det typisk er en enkelt person, der først fungerer som hyggepianist under middagen og derefter giver den gas som dj, når der skal danses senere på aftenen. Pianisten kan naturligvis akkompagnere festsangene, og i nogle tilfælde kan han også synge for. Man skal sikre sig, at man finder en hyggepianist, der kan spille det, man gerne vil have. Nogle spiller populær, rytmisk musik, andre spiller jazz, og andre igen spiller mere klassisk. Nogle har udvidet med en rytmeboks og er med til at sætte gang i festen med skål-sange. Det er en god ide at få en liste over det musik, som hyggepianisten spiller i løbet af aftenen, og vælge sin musiker ud fra det. Hyggepianisten alene under middagen kan ligge omkring 3-4000 kr. Hvis han er dj bagefter, kan man beregne omkring det dobbelte. Hvis man vil udvide denne løsning lidt, kan man finde en pianist, der har en sanger eller sangerinde med til at synge under middagen.

Dyrt:
Den endnu dyrere løsning er at hyre en hyggepianist til under middagen, eller en harpespiller eller en duo, der spiller den type musik, man nu kan lide. Derefter kan man have hyret et live-band af den lidt mindre kendte slags, der kan spille efter middagen. Mange af de bands, der spiller til fester, laver deres egen musik, men gør det også i kopinumre, som er kendt af gæsterne, og som gæsterne kan danse til og synge med på. Et live-band kan sagtens ligge på 10.000 kroner og opefter, og så skal man jo lige huske at have noget musik ind imellem bandets optrædener. Det kan være en af de tidligere nævnte løsninger med musik på ipod’en, en jukeboks eller en dj. Dette afhænger selvfølgelig af, hvor meget man vil betale.

Eksklusivt:
Hvis man ikke ligefrem har et stramt budget, kan man vælge den dyre løsning og opgradere den med et rigtigt godt danseband. Dansebandet ben9boss er et af de bedste og mest professionelle bands i Danmark. Dansebands, der spiller til både privatfester og firmafester, er rigtig gode til at løfte stemningen og få folk op af stolene, og med disse bands kan musikken tilrettelægges præcist efter jeres ønsker.

 

Og så er der alt det løse:
For mange brudepar er det et ønske at sætte deres eget personlige præg på musikken. Mange går meget op i at vælge de rigtige salmer, der skal synges under vielsen. Andre går op i at vælge en helt speciel sang, som bruden kan gå ind i kirken til, og som brudeparret kan gå ud af kirken til. Dette kan være parrets sang eller en af de forskellige melodier, der typisk bruges i kirken. Der er også mange brudepar, der vælger at få et familiemedlem eller en ven til at spille eller synge en speciel sang i kirken, eller man kan hyre en musiker og sanger til at optræde med en enkelt sang i kirken. Det er også blevet mere almindeligt at få en sanger eller sangerinde til at synge til festen, eventuelt kombineret med enten brudens eller gommens tale. Et sådant indslag er ofte en overraskelse fra den ene til den anden. Et af disse indslag jeg har set, som trak tårer hos hele selskabet, var Bobo Moreno der sang Stand By Me, som en gave fra gommen til bruden.

De brudepar, der vælger en vielse i det fri eller i et lokale, der ikke er i kirken, skal huske, at tænke på musikken til når bruden går op til brudgommen. I kirken kommer dette helt af sig selv, men det kan være den lille, men meget vigtige detalje, som man overser, når man planlægger vielse i haven eller på stranden.

 

Hvilken løsning man vælger kan være afhængig af, hvor mange penge man ønsker at bruge på musikken, men musikstilen skal afspejle brudeparrets stil. Man kan selvfølgelig overveje, hvilke genrer der bliver godt modtaget af gæsterne, men man skal, som brudepar, undgå at vælge musik, som man ikke selv kan lide. Brudeparret bør dog ikke nødvendigvis vælge deres egen foretrukne musik, hvis favoritterne f.eks. er heavy metal, jazz eller country, som måske er musikgenrer, der falder i de færrestes smag. Og sidst men ikke mindst skal musikken selvfølge falde i med den røde tråd, der ellers er i brylluppet.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Charlotte Lotus Sommer: Det paradoksale ved kærligheden

Charlotte Lotus Sommer: Det paradoksale ved kærligheden

Mens det føles så dejligt, så kommer denne her stemme, der siger “husk nu, at du en dag vil miste”.

Boligcious: Den hotte vinreol – findes den?

Boligcious: Den hotte vinreol – findes den?

Jeg siger ikke, at jeg skal til at have vinreolen tilbage i stuen, meeeeeen hvis min kæreste nedlægger veto, så ville denne vinreol være helt okay!

Overgangsalder – er det bare en overgang – eller porten til et nyt liv?

Overgangsalder – er det bare en overgang – eller porten til et nyt liv?

Jeg er nået til en fase, hvor overgangsalder er blevet en fast del af mit ordforbrug, og jeg føler mig som en nysgerrig passager i et tog, (min krop) som kører mod en ukendt destination, og det eneste jeg aktivt kan vælge at gøre; er at nyde udsigten!