The Wedding Planner: Hvilke traditioner vælger vi til og fra?

 

The Wedding Planner: Hvilke traditioner vælger vi til og fra?

Der er mange traditioner forbundet med bryllupper, men jo mere moderne og individuelle brudeparrene bliver, jo oftere ser jeg, at de sorterer i, hvilke traditioner de vælger at holde i hævd og hvilke de kasserer.

De fleste brudepar vælger at bruge de traditioner, de synes, er hyggelige og passer til deres bryllup. De vælger de traditioner fra, der er for stive eller ikke afspejler deres stil og personlighed. Nogle traditioner vælger brudeparrene at beholde, fordi det har været en tradition i familien i lang tid og de ønsker at ære familien ved at bibeholde traditionen.
Flere af vores traditioner kommer fra udlandet. F.eks. kommer bryllupskagen og noget gammelt, nyt, lånt og blåt fra England.

En gammel engelsk tradition
Traditionen med noget gammelt, nyt, lånt og blåt kommer fra England og daterer helt tilbage til omkring 1898. Den hedder rigtigt ”Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in her shoe”. Den allersidste del af sætningen er ikke helt kommet med i den danske version, hvor vi oftest holder os til de første 4 ting.

©      Det gamle symboliserer at bruden tager noget fra sit gamle liv med ind i det nye liv og holder dermed kontakt med sit gamle liv. Det kan være et arvestykke fra en bedsteforælder f.eks. et smykke.

©      Det nye betyder håb og optimisme for det nye liv, som hun starter med sin nye mand. Mange bruger f.eks. sløret som det nye, men sløret kan også være det gamle, hvis det har gået i arv.

©      Det lånte skal være en ting, der lånes af en lykkeligt gift kvindelig slægtning eller veninde.  I rigtig gamle dage skulle det være et stykke undertøj!!! Det symboliserer at hendes lykke overføres til brudens nye ægteskab.

©      Det blå symboliserer renhed og fertilitet. Den blå ting er ofte strømpebåndet. Er du en lidt mere modig brud, kunne du overveje at gøre skoene til det blå.

©      Mønten i skoen skal bringe rigdom og god økonomi ind i jeres ægteskab. Hvis det skal gøres ordentligt, skal du have den i den venstre sko, og i vores tid kan du bruge en kobbermønt (f.eks. 50-øre) i stedet for.

En alternativ forklaring på det med mønten i skoen har jeg fundet på Marthastewartweddings.com:
I gamle dage overgik alle brudens værdier til hendes mand, når hun blev gift, så brudens far ville give hende en sixpence til at gemme for manden. Hvis manden blev voldelig i ægteskabet, kunne hun bruge sin sixpence på at få en vogn til at køre sig tilbage til sin familie. Personligt kan jeg bedre lide den version med rigdom og god økonomi.

Bryllupskage fra England
På H.C. Andersens tid var det en tradition i England, at konerne gav deres mænd en kage med, når mændene stod til søs for at hente the i Fjernøsten. På højtidsdagene spiste mændene til søs kage, samtidig med at familierne derhjemme spiste kage. Dermed fejrede man højtider sammen og kagen mindede parret om det troskabsløfte de gav hinanden ved brylluppet.

Senere begyndte man at bruge kager til højtider på land også og endnu senere begyndte man at bruge dem til bryllupper. Kagerne blev mere pyntede og romantiske.
På et tidspunkt kom traditionen til Danmark, dog er vores kager lettere end de engelske.

Hvad skal I vælge?
Jeg råder altid mine kunder til, at gøre det I føler er rigtigt for jer. Hvis du ikke har lyst til at kaste buketten, skal du lade være. Men vær opmærksom på at gammel overtro siger, at det bringer uheld at sætte brudebuketten i vand.
Hvis I ikke har lyst til at have en voksen kvinde som brudeterne, så kan I bruge børn som brudepiger og svende, eller I kan helt lade være med at have nogen.
Langt de fleste vælger at bruge traditionen med noget gammel, nyt, lånt og blåt, og det er jo heller ikke en tradition, der ødelægger jeres stil eller tema, da I kan tilpasse den på en meget diskret måde.

Held og lykke med at til- og fravælge jeres personlige favoritter blandt de mange traditioner.

Mvh Mie aka The Wedding Planner.
www.themainevent.dk
www.facebook.com/themaineventdk

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Brevkasse: Min eksmand kommer på besøg i 4 uger!

Brevkasse: Min eksmand kommer på besøg i 4 uger!

Kære Sara Hvordan reducerer jeg varigheden af hans fremtidige besøg uden at kreeere mere drama end nødvendigt, og gøre det til en god løsning i stedet for en afvisning?

Katrine Axholm: Du kan nå det endnu!

Katrine Axholm: Du kan nå det endnu!

Vi forelsker os i dem, som er anderledes end os selv og derfor netop IKKE altid forstår os, ser os og gætter hvem vi er. Derfor må selv skaffe det, vi har brug for.

Gør flyveturen med børnene til en succes

Gør flyveturen med børnene til en succes

Noget af det vigtigste man skal sørge for at medbringe på fly-turen er overskud og rationalitet. Viser man barnet at man har overskud, og ikke bliver slået ud af den mindste udfordring, så vil barnet også slappe mere af.