The Wedding Planner: Bryllupskørsel – hvem bestemmer?

 

TWP1The Wedding Planner: Bryllupskørsel – hvem bestemmer?
Der er meget ofte delte meninger hos brudeparrene, når det kommer til transporten på den store dag. Bruden og gommen ser vidt forskelligt på, hvad der er cool, smart, anderledes, romantisk, praktisk og så videre.

Der er mange overvejelser, I skal gøre jer ved valget af køretøj, så herunder kommer jeg med nogle tips til, hvad I skal overveje og hvilke muligheder, der er. Og her er det jo kun jeres fantasi, der sætter grænser.

Hans forslag
Traditionelt set hælder brudgommene mest mod biler af den ene eller anden slags. Meget gerne sportsvogne i en eller anden udformning. De skal være lave, hurtige og kendetegnes ved meget lidt plads. Det synes bruden sjældent om, da det er hende, der skal have et hav af tyl op over hovedet for at sidde i sådan en bil… OG få håret ødelagt under kørslen.

I kan vælge en anderles lækker bil, som tilgodeser brudens behov for bare en smule komfort med kjole og hår. En veteranbil er en klassisk og lækker løsning; I kan have en hyggelig chauffør, så I kan drikke champagne på bagsædet, den ser fantastisk ud på billederne, og hvis det regner på dagen, får i ikke problemer med at hår, kjole osv. bliver vådt.

Hendes forslag
De brude, der går efter prinsessebrylluppet, foreslår helt sikkert at køre i hestevogn. Om det er det royale i at sidde højt og vinke til masserne, eller om det er hestene i sig selv, kan man kun gisne om.

Brudgommene er ofte ikke pjattede med krikker! Hestevogne kører for langsomt, og det er generelt bare ikke cool at køre i hestevogn.

Hestevogne er upraktiske, især hvis det regner, og man ikke har en lukket vogn. Så igen er alternativet at vælge en komfortabel bil, eventuelt en veteran bil. Den kan være lukket eller med kaleche, og det er også lidt royalt at køre i veteranbil. Det går hurtigere end hestevognen, og krisen er ikke så stor, hvis det regner.TWP3

Den sjove
Det sjoveste bryllupskøretøj jeg har set, var en Citroën Mehari. Bruden ønskede sig sådan en. Brudgommen sagde, at hun skulle have sådan en. De sagde til mig, at jeg skulle skaffe den. Og den skulle helst være orange!!!

Da bruden var barn, kørte hendes far hele kvarterets børn rundt i sådan en bil, og det var helt sentimentalt for hende at kunne køre i en bil magen til, til brylluppet. Og sådan blev det! Selvom det krævede en del benarbejde. Citroën lavede nemlig kun omkring 144.000 Mehari ‘er, og de der er tilbage nu, er samleobjekter. Så de er ikke nemme at finde, og slet ikke nemme at få lov at leje. Men det lykkedes, og det betød meget for brudeparret.TWP2

Den billige
Hvis man ikke skal så langt omkring, er der faktisk en del charme og humor i f.eks. en tandemcykel eller en rickshaw. Igen spiller vejret en rolle, men det er helt sikkert en billig løsning, og den er også nem, hvis transporten skal foregår i centrum af en by, hvor parkering er besværligt, og hestevogne generer trafikken.

Det er også superbilligt, hvis man kender nogen, der har en anderledes bil, som man kan låne, eller leje for en lille sum penge. F.eks. en gammeldags Mini.

Den dyre
Der er selvfølgelig en del køretøjer, der er pænt dyre at leje. F.eks. Hummer Limousiner, Chrysler 300C og andre specielle biler. Men er I ude i at lægge den slags penge, og er der en pæn afstand, der skal tilbagelægges, kan en helikopter også være en mulighed.

De praktiske overvejelser
Lad være med at kigge på transportmiddel før I er 100% sikre på, hvor I skal vies, hvor festen skal holdes, og hvor bruden skal gøre sig klar til brylluppet.

En af de vigtigste ting at forholde sig til er, hvor langt der skal køres. Hvis der skal køres langt, er hestevognen bare ikke det bedste valg; det koster for meget, og det tager for lang tid.

En anden ting, I skal forholde jer til, er vejret. Hvad gør I hvis det regner? Det skal simpelthen være en del af jeres overvejelser, også selvom I selvfølgelig håber, at det bliver højt solskin. For hvis det bliver regnvejr, kan selv en kort køretur blive en stor udfordring.

En tredje ting, I kan overveje, er prisen. Prisen kan enten være på timebasis eller pr. kilometer. Hvis den er på timebasis, så skal I lige tænke over, hvor meget bilen skal bruges, for hvis den skal vente meget rundt omkring, kan det hurtigt blive dyrt.

Det er meget normalt, at bruden hentes i køretøjet, der hvor hun har gjort sig klar. Bruden køres til kirken. Køretøjet venter under vielsen, og I køres fra kirken til fotografering. Derefter køres I til receptionen/feststedet i køretøjet. Afhængig af distancerne kan det hurtigt løbe op, både hvis I afregner på timer eller på kørte kilometer. Undersøg begge muligheder – så I ikke pludselig står med en kæmpe ekstra regning.

Endnu et godt råd:
Hvis I slet ikke kan bliver enige om, hvad I skal køre I, så er der jo en af jer, der må give sig. Men fortvivl ikke. Se det som en mulighed for et kompromis. Bryllupsplanlægningen er fuld af kompromiser. Hvis der er noget, du går mere op i end valget af køretøj, en del af brylluppet som I måske også er uenige om, så brug det som en forhandling: Den ene af jer bestemmer det ene, og den anden bestemmer det andet.

Alternativt kan man altid trække lod, men det er en mindre tilfredsstillende løsning, da der altid vil være en, der taber. Med kompromis løsningen er der to vindere i sidste ende.

Mvh Mie

www.themainevent.dk

Følg min temaserie på www.facebook.com/themaineventdk. Nyt emner hver uge.Kvindetidskort1

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Lucy Lee: Jeg er bedst

Lucy Lee: Jeg er bedst

Vi starter alle som børn med troen på os selv, at vi kan alt, med en indbygget nysgerrighed og lyst til at opdage og opleve, prøve og gøre ting

Christina Bendix: Den nemmeste vej er ikke altid den rigtige.

Christina Bendix: Den nemmeste vej er ikke altid den rigtige.

Jeg har i mit kærlighedsliv haft store udfordringer med at læne mig ind i kærligheden og tro på, at jeg ikke ville blive svigtet. Jeg har haft et ensomhedstema kørende i mit liv – og et ”svigter-du-mig-nu-tema”.

Vigga Wagtberg: 5 trin til at få mere bekræftelse fra din kæreste

Vigga Wagtberg: 5 trin til at få mere bekræftelse fra din kæreste

Savner du at blive mere bekræftet af din kæreste? Det er ikke sikkert, at det er noget han kan gætte sig til – og sandsynligvis vil han gerne give dig det du har brug for, hvis han bare ved hvad det er, du helt præcist savner.