Sussanne Wexø: 5 simple trin til hjertevarme og stille reflektion

 

Lær at lytte til dig selv med 5 simple trin til
Hjertevarme & Stille refleksion.
 

Jeg overraskes ofte over, hvordan mange mennesker prioriterer at lytte til andre i stedet for at lytte til sig selv først. Det er nemlig simpelt, let og værdifuldt at træne de stille samtaler med sig selv.
Her følger inspiration og 5 simple trin til din personlige og stille refleksion.

Vi har alle brug for den personlige tid med os selv. Jeg kalder denne nydelse for hjertevarme og stille refleksion, hvor vi tager os tid til at give slip og forny os selv i krop og sind. Tager os tid til at lytte ind.

Vi moderne mennesker har så travlt med alt det, som vi skal gøre, og vi har så stort et pres på os, at vi (selv med de bedste intentioner) sjælden får tid til at restituere og oplade.
Måske føler du endda, at du ikke har brug for det lige nu…

SANDHEDEN ER, at lige meget hvad du laver, og hvor glad og tilfreds du er for det, som du har omkring dig, så vil du alligevel brænde ud, hvis du ikke tager dig tid til opmærksomhed.
Uden hjertevarme og kærlig opmærksomhed, vil SELV DET BEDSTE I LIVET FØLES TOMT. Hverdagens glæder vil overskygges med alt det, der skal og bør gøres og handles på. Vi laver alenlange To Do lister for at imødekomme presset, og dog ender det ofte med følelsen af udbrændthed, som kan føre til stress, depression og i værste fald demens.

Kender du det, at du sommetider bare føler dig tung? At du falder om på sofaen af udmattelse, eller omvendt… slet ikke kan sove, fordi der rumsterer så meget i dit indre?
Óg kender du det, at du nærmest føler dig stolt og tilfreds, når du endelig får taget dig sammen til at gå tidligt i seng, måske endda med et fodbad og en god bog?

Den gode nyhed er jo, at vi med små pauser i vores hverdag, kan give os selv den indre ro og opmærksomhed, som er vores livsnerve.
Ja, et nærværende fodbad kan næsten gøre det! Vi giver os selv et fredeligt rum med stilhed, fordybelse og pause. Det føles godt, og vi kan straks mærke, at vi gør noget godt for os selv. Vi lader op!

Vi føler dette behov og denne selvomsorg instinktivt… – eller det burde vi gøre. Men hvis vi har lukket for meget ned for vores behov, ja så slumrer de, indtil de vækkes eller rettere sagt, ikke kan ignoreres længere – og så skriger de efter opmærksomhed. Vores krop og hele kalder på os og vores dybeste længsler kommer til overfladen med en sådan kraft, at det kan virke overvældende. Ofte tænker vi efterfølgende; HVORDAN KUNNE JEG IGNORERE FARESIGNALERNE?
Hjertevarme og stille refleksion handler om at finde tilbage til nærkontakten med og i os selv. Det handler om at følge og finde tilbage til naturen i os…
Faktisk på samme måde som jægerne i stenalderen, (vores forfædre ) som var ude og jage og/eller kæmpe. Efter en god dags anstrengelser vendte de hjem til bålpladsen, hvor de fik tid til at lade op, uden yderlige bekymringer.
Det gør det moderne menneske ikke!
Vi er ude og ”kæmpe” dagen lang. Vi sætter gang i den såkaldte kæmp eller flygt reaktion, også selvom vi nyder ”kampen”. Herefter henter vi måske børn, eller arbejder videre, mens vi pludselig bliver vi ringet op af vores kære, der er blevet alvorligt syge. Vi tjekker op på diverse medier og nyhederne kommer med trusler om det ene og det andet. VI BOMBADERES MED BEKYMRINGER.

Vi lader kun op og restituerer, mens vi sover, men hvis vi ikke sover ordentligt, fordi vi har for meget at tænke på, så fortsætter bekymringerne om natten, indtil vi har lagt mærke til dem.
Det er her, vi virkelig kan trille os ind i en ”ond” spiral. Dog er denne spiral slet ikke ond. Dit menneskeliv er fantastisk, og din krop er vidunderlig til at

fortælle dig, at du skal passe på.
KROPPEN GØR ALT FOR AT GØRE DIG OPMÆRKSOM! Den gør dig endda syg, stresset og tvinger dig i knæ, så du kan lære det!

Så lad os mærke kroppen nu. LIGE NU før det er for sent!
Lad os give os selv lov til at mærke og lytte godt efter.
Giv dig selv lov til at slappe af, så du giver din krop og sind den ro, som der er brug for.
Jeg vil nu introducere dig til 5 simple trin, som du kan opøve og træne dig i, indtil det integreres naturligt for dig.
Denne simple og meget effektive øvelse varer ca. 5-10 min. og kan med fordel udføres flere gange om dagen.

 1. Luk øjnene.
 2. Tag tre dybe vejrtrækninger og ånd helt ind i hele kroppen.
  Med dette menes, at du skal ånde ind, så du oplever ekspansion og udvidelse, – ikke blot i brystet, men som en total oplevelse helt ud i celleplan.
 3. Herefter skal du forbinde dig med din egen indre ro. Du må meget gerne smile til dig selv,- også selv om det umiddelbart kan virke kunstigt. Giv dig selv lov til at mærke din fred.
 4. Sig til dig selv:
  Jeg ønsker at lytte nu, og jeg ønsker at arbejde sammen med mig selv på kærligste vis med nænsomhed og opmærksomhed.
  Jeg er her for mig nu!
 5. Stil så dig selv spørgsmålet:
  Hvilke budskaber har jeg til mig selv lige nu. Er der noget jeg skal lytte til?

Rigtig god og kærlig fornøjelse…
Husk at du altid kan hente flere svar i dig selv. Hvis du ikke helt forstår de signaler eller svar, som du modtager, så bliv endelig ved og ved med at spørge, indtil svarene føles trygge.

Namaste
Sussanne Wexø
www.bechange.dk

Kommentarer skrevet af andre
 • Randi Simonsen

  12. maj 2014 kl. 09:15

  Kære Susanne
  Hvem har du til at lave clairvoyancen? Ej for at trænge mig på, blot nysgærrig.

  Tillykke med dine succeer søde.

  Mange knus Randi

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Malene Hasselblad: Der er nogle mænd jeg skylder en undskyldning…!

Malene Hasselblad: Der er nogle mænd jeg skylder en undskyldning…!

Vi datede i laaaaaaaaang tid, vi snakker over et halvt år + renter, og han fik ikke en skid “af det dyre”

Henriette Eiby Christensen: Om ansvar og tilgivelse.

Henriette Eiby Christensen: Om ansvar og tilgivelse.

Lykken kommer ikke ridende på en hvid hest. Lykken kommer af at lære sig selv at kende, lytte til det og handle derefter. Og ved at være god ved dig selv.

Christina Søgaard: Hvad er der sket på de sociale medier?

Christina Søgaard: Hvad er der sket på de sociale medier?

Hvad sker der for al den negativitet over for andre mennesker, ja mennesker som de ofte ingen relation har til. Jeg er helt chokeret over tonen der kommunikeres i – og undres virkelig over hvorfor det er kommet dertil.