Sushi for vegetarer

 

Sushi for vegetarer af Zoë Escher

Er det svært at lave velsmagende vegetarsushi?

Jeg har et vegetarisk vennepar som er glade for sushi, men de synes ofte, at udvalget er ret småt og kedeligt, når de besøger en sushirestaurant.

Min egen erfaring er, at veltillavet vegetarsushi smager helt fantastisk. Det kan godt gå hen og smage bedre en sushi lavet med fisk. Det er der flere årsager til. Friske grøntsager i sæson har en fantastisk smag og en helt anden sprødhed, som fisk ikke har. Dog, er selve forberedelsen mere omstændigt, da de teknikker der bruges til at fremhæve grøntsagernes kvaliteter er mere omfattende. En aubergine bør du ikke bruge til sushi, da den vil blive blød og slatten. Det bliver ikke en rar fornemmelse når den skal spises. Derudover er det også vigtigt at sammensætte nogle grøntsager som vil fungere godt sammen, og som skaber en balance.

Grønsager i deres renhed med deres saft og kraft smager rigtig godt. Det der for nogen kan være en udfordring ved grøntsager, er deres konsistens. Afsætter du lidt tid til at klargøre grøntsagerne, så de kommer til deres ret, er det hele forberedelsestiden værd.

 

 

Rulle med Philadelfia ost


(1 stor rulle/futomaki i 8 stykker)


Ingredienser:                    

1 tangplade (sushi nori)

80 ml. sushi ris
120 ml. vand
1½ spsk. riseddike (Uchibori – Sushisu seasoning for sushi)
2 asparges
¼ moden avocado
2 agurkestave (10 cm)

Philadelphia ost

 

Fremgangsmåde:

1. Risen koges anvist på pakken.
2. Et stykke af agurken skæres til 10 cm. lange stave (ca. ½-1 cm brede) og kernerne fjernes.
3. Avocadoen skæres i skiver.
4. De to asparges koges i letsaltet vand i 2 minutter.
5. En tangplade lægges med den blanke side nedad på bambusmåtten.
6. Fingrene dyppes lidt vand og risen fordeles tangpladen.
7. Asparges, agurkestave og avocadoskiver lægges på tværs henover midten af risen. Philadefia ost påføres med en kniv.
8. Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen.
9. Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmes let om rullen for at lukke sammenføjningen.
10. Herefter skæres rullen i 8 stykker.

Læs mere om sushikursus for vegetarer http://zoeescher.com/vegetarer-sushi-kursus-for/

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Michelle Hviid: Alt for meget bøvl – lidt for lidt..

Michelle Hviid: Alt for meget bøvl – lidt for lidt..

Et af spørgsmålene var noget a la “Hvad står i vejen for en lidt større hverdagsglæde hos kvinder?”…… Hmmm… Godt spørgsmål

Boligcious: Sæt gryden på bordet

Boligcious: Sæt gryden på bordet

Er du typen, der ikke bryder dig om at servere direkte fra gryderne? – det er jeg. Hos os portionsanretter vi altid ved køkkenbordet i hverdagen. Når vi har gæster, det være sig til fest eller blot en spontan middag med et par venner, kommer maden på bordet, men aldrig i gryder.

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Om at rejse billigt

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Om at rejse billigt

Jeg har en rigtig god ven, der næsten altid lige er kommet hjem fra et spændende sted – eller er på vej af sted. Han har fast omend fleksibelt arbejde og en helt almindelig løn. Alligevel får han råd til at rejse fire-fem gange om året. Korte og lange ture.