Sexolog Viktoria Handberg: Vi vil så gerne være undtagelsen

 

Sexolog Viktoria Handberg: Vi vil så gerne være undtagelsen 

Undtagelses-historier er den største løgn, vi kvinder falder for i dating. Det er både os selv og mænd, der fodrer os med den, for sandheden gør ondt. Men den sætter også fri, hvis vi tør være ærlige. 

For nyligt talte jeg med en klog mand om mænd og parforhold, som på det tidspunkt i mit eget liv centrede omkring en flirt, jeg til min store frustration ikke anede, hvor jeg havde. Denne kloge mand foreslog mig, at jeg gav mig til at se filmen He’s Just Not That Into You, fordi som han sagde, den er et ret godt billede på, hvad mænd tænker og gør. Selvom jeg havde set den før, sukkede jeg dybt og satte den på, og jeg må sige, at jeg fik nogle gode gen-ahaoplevelser. Blandt andet det her med reglen og undtagelsen. Måske har du også brug for at høre om den (igen).

Reglen og undtagelsen

Kvinder har det med at låse sig fast på undtagelserne, som er historier, vi fortæller os selv og hinanden, om hvorfor manden vi har i kikkerten, gør det han gør, som gør os kede af det. Vi kommer oftest på følgende: fordi han er bange, ikke fik sms’en, har travlt, mv. Vi bruger vanvittigt meget krudt på at finde ud af, hvad der sker med en mand, der måske ikke bruger noget krudt overhovedet på at finde ud af det med os.

Man ved, at man prøver på at skabe historien om undtagelsen, når man hører sig selv analysere/forklare/gætte/spinde historier/lyve/dække over mv. for hans adfærd. Det skaber utroligt meget unødvendig smerte, at foreslå sine veninder og sig selv, at man er undtagelsen: at han rigtigt godt kan lide én og vil én, men han kan bare ikke af en eller anden grund. Sådan er det da også nogle gange. Bemærk: nogle gange. Det er en meget skærpet undtagelse, men vi vil SÅ gerne være den undtagelse. I stedet bør vi oftere sige det, som det er: drop ham! Kom væk!

Hvad siger reglen? 

Sandheden er nemlig, at vi i langt de fleste tilfælde er reglen. Og reglen er, at han bare ikke er vild nok med os. Hvis han var, ville han i langt de fleste tilfælde 1) sige det til dig 2) opføre sig derefter ved at være tilstede, nærværende, svare sms’er, have tid til dig – altså prioritere dig. Gør han ikke det er reglen, at han ikke er vild nok med dig, mens undtagelsen er, at han er bange, har for travlt, timingen er dårlig, mv.

Hvis en mand ikke opfører sig på en måde, der viser, at han har følelser for dig, så er det fordi 1) han ikke har det 2) han ikke vil have det. Mænd er ret gode til at beslutte sig for den slags. Han ved godt, hvordan han agerer, og han venter bare på, at du forstår det. Det tager ind i mellem ret langt tid for os kvinder, fordi vi ikke altid vil lytte til eller tro på, hvad han siger. Det betyder, at vi må erkende, at vi ikke er den rigtige, og så må vi nødvendigvis tage det slag mod vores ego eller selvværd.

Det kan derfor føles nemmere at sige: ”Han vil mig gerne, men han kan bare ikke” i alle afskygninger. Det kan være rigtigt svært at acceptere at he’s just not that into you, selvom det kan hjælpe dig til at komme hurtigere videre. For nogle er det sværere at give slip og vi kan ikke bære tanken om, at vi ikke er gode nok eller på anden måde nok for ham.

Men det handler slet ikke om, at vi ikke er gode nok. Det tror vi kvinder ofte og det skader vores selvværd. Men i stedet for at føle, at du har gået glip af noget, kan du i stedet tænke: ”Okay, jeg var ikke den rette for ham, det er jeg for en anden så”. Det er langt sundere for selvværdet end at trøste sig med en undtagelses-historier som i virkeligheden bare trækker pinen endnu mere ud – fordi den er en løgn.

De fleste er reglen – men der er jo undtagelser 

Undtagelserne handler typisk om to ting: han er bange og løber væk eller han har travlt med andre ting, der er vigtigere for ham lige nu, end romantik og parforhold. For nogle lykkedes det at etablere et forhold på trods, men jeg tror, det er undtagelsen. Reglen er, at du må give slip på ham og fokusere på dig selv, og hvorfor du havnede der – måske endda hvorfor du havnede der igen. Måske har du brug for hjælp til at bryde et mønster?

Hvis du lige nu er i sådan en relation, som du ikke ved, hvor du har, så prøv at sætte dig ned i stilhed med lukkede øjne i noget tid. Spørg så dig selv: er jeg reglen eller undtagelsen? Dybt, dybt nede kender du godt sandheden.

Sexolog Viktoria Handberg

Du kan læse mere fra min pen på www.viktoriahandberg.dk

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Vind neglelakker fra By K.

Vind neglelakker fra By K.

By K. og Kvindetid synes, at du skal have glæde af de fine neglelakker. Du kan vinde 2 neglelakker ved at gå ind på Kvindetids facebook gruppe – like gruppen, like opslaget ”Vind neglelakker fra By K.” og skrive dit navn i kommentarfeltet, så deltager du automatisk i konkurrencen om to neglelakker fra By K.

Lyt til dit hjerte og trods dit ego

Lyt til dit hjerte og trods dit ego

Hvordan sikrer vi, det er vores hjerte vi lytter til og ikke vores larmende ego? Anina har 4 bud!

Boligcious: Gaveidé “Den lille havfrue” fra Architectmade

Boligcious: Gaveidé “Den lille havfrue” fra Architectmade

Sidste nye skud på stammen fra Architectmade er en relancering af Hans Bøllings fortolkning af H.C. Andersens ‘Den lille havfrue”