Sexolog Viktoria Handberg: Vi vil så gerne være undtagelsen

 

Sexolog Viktoria Handberg: Vi vil så gerne være undtagelsen 

Undtagelses-historier er den største løgn, vi kvinder falder for i dating. Det er både os selv og mænd, der fodrer os med den, for sandheden gør ondt. Men den sætter også fri, hvis vi tør være ærlige. 

For nyligt talte jeg med en klog mand om mænd og parforhold, som på det tidspunkt i mit eget liv centrede omkring en flirt, jeg til min store frustration ikke anede, hvor jeg havde. Denne kloge mand foreslog mig, at jeg gav mig til at se filmen He’s Just Not That Into You, fordi som han sagde, den er et ret godt billede på, hvad mænd tænker og gør. Selvom jeg havde set den før, sukkede jeg dybt og satte den på, og jeg må sige, at jeg fik nogle gode gen-ahaoplevelser. Blandt andet det her med reglen og undtagelsen. Måske har du også brug for at høre om den (igen).

Reglen og undtagelsen

Kvinder har det med at låse sig fast på undtagelserne, som er historier, vi fortæller os selv og hinanden, om hvorfor manden vi har i kikkerten, gør det han gør, som gør os kede af det. Vi kommer oftest på følgende: fordi han er bange, ikke fik sms’en, har travlt, mv. Vi bruger vanvittigt meget krudt på at finde ud af, hvad der sker med en mand, der måske ikke bruger noget krudt overhovedet på at finde ud af det med os.

Man ved, at man prøver på at skabe historien om undtagelsen, når man hører sig selv analysere/forklare/gætte/spinde historier/lyve/dække over mv. for hans adfærd. Det skaber utroligt meget unødvendig smerte, at foreslå sine veninder og sig selv, at man er undtagelsen: at han rigtigt godt kan lide én og vil én, men han kan bare ikke af en eller anden grund. Sådan er det da også nogle gange. Bemærk: nogle gange. Det er en meget skærpet undtagelse, men vi vil SÅ gerne være den undtagelse. I stedet bør vi oftere sige det, som det er: drop ham! Kom væk!

Hvad siger reglen? 

Sandheden er nemlig, at vi i langt de fleste tilfælde er reglen. Og reglen er, at han bare ikke er vild nok med os. Hvis han var, ville han i langt de fleste tilfælde 1) sige det til dig 2) opføre sig derefter ved at være tilstede, nærværende, svare sms’er, have tid til dig – altså prioritere dig. Gør han ikke det er reglen, at han ikke er vild nok med dig, mens undtagelsen er, at han er bange, har for travlt, timingen er dårlig, mv.

Hvis en mand ikke opfører sig på en måde, der viser, at han har følelser for dig, så er det fordi 1) han ikke har det 2) han ikke vil have det. Mænd er ret gode til at beslutte sig for den slags. Han ved godt, hvordan han agerer, og han venter bare på, at du forstår det. Det tager ind i mellem ret langt tid for os kvinder, fordi vi ikke altid vil lytte til eller tro på, hvad han siger. Det betyder, at vi må erkende, at vi ikke er den rigtige, og så må vi nødvendigvis tage det slag mod vores ego eller selvværd.

Det kan derfor føles nemmere at sige: ”Han vil mig gerne, men han kan bare ikke” i alle afskygninger. Det kan være rigtigt svært at acceptere at he’s just not that into you, selvom det kan hjælpe dig til at komme hurtigere videre. For nogle er det sværere at give slip og vi kan ikke bære tanken om, at vi ikke er gode nok eller på anden måde nok for ham.

Men det handler slet ikke om, at vi ikke er gode nok. Det tror vi kvinder ofte og det skader vores selvværd. Men i stedet for at føle, at du har gået glip af noget, kan du i stedet tænke: ”Okay, jeg var ikke den rette for ham, det er jeg for en anden så”. Det er langt sundere for selvværdet end at trøste sig med en undtagelses-historier som i virkeligheden bare trækker pinen endnu mere ud – fordi den er en løgn.

De fleste er reglen – men der er jo undtagelser 

Undtagelserne handler typisk om to ting: han er bange og løber væk eller han har travlt med andre ting, der er vigtigere for ham lige nu, end romantik og parforhold. For nogle lykkedes det at etablere et forhold på trods, men jeg tror, det er undtagelsen. Reglen er, at du må give slip på ham og fokusere på dig selv, og hvorfor du havnede der – måske endda hvorfor du havnede der igen. Måske har du brug for hjælp til at bryde et mønster?

Hvis du lige nu er i sådan en relation, som du ikke ved, hvor du har, så prøv at sætte dig ned i stilhed med lukkede øjne i noget tid. Spørg så dig selv: er jeg reglen eller undtagelsen? Dybt, dybt nede kender du godt sandheden.

Sexolog Viktoria Handberg

Du kan læse mere fra min pen på www.viktoriahandberg.dk

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Kvindetid giver inspiration til sommerlæsning

Kvindetid giver inspiration til sommerlæsning

Kvindetid giver inspiration til sommerlæsning – I dag er det Lykke Larsen.

Overgangsalder – er det bare en overgang – eller porten til et nyt liv?

Overgangsalder – er det bare en overgang – eller porten til et nyt liv?

Jeg er nået til en fase, hvor overgangsalder er blevet en fast del af mit ordforbrug, og jeg føler mig som en nysgerrig passager i et tog, (min krop) som kører mod en ukendt destination, og det eneste jeg aktivt kan vælge at gøre; er at nyde udsigten!

Boligcious: Wordfeud rykker ind i boligen

Boligcious: Wordfeud rykker ind i boligen

Wordfeud er gået fra buzzord til næsten allemandseje, og nu rykker fænomenet ind i indretningen