Planlægning af et bryllup tager lidt mere end en uge!

 

MiePlanlægning af et bryllup tager lidt mere end en uge!
www.facebook.com/themainevent

Der var engang en der sagde til mig; ”Hvorfor skal man have hjælp fra en bryllupsarrangør for at planlægge et bryllup? Det er vel bare at købe en kjole og sende nogle invitationer…”

Et par jeg arbejdede med på planlægningen af deres bryllup spurgte mig efter en måned, med 6 måneder tilbage inden brylluppet: ”Hvorfor er du ikke færdig endnu?”

Begge gange undrede jeg mig over hvordan disse mennesker planlægger andre ting i deres liv… Gør de det hele på en uge og venter derefter 6 måneder, hvor der intet sker, og forventer så at alle detaljer er tilpasset, regninger er betalt og aftaler er bekræftet?

Planlægning af et bryllup er en proces og ofte er det en lang proces. Jeg anbefaler, som de fleste andre bryllupsarrangører at I starter omkring et år før brylluppet med at få de store ting på plads. Hvis I vil have en bestemt kirke eller location, kan I godt forhøre jer om stedet er ledigt i endnu bedre tid, men ofte er et år før helt ok.

Jeg siger ikke at det ikke kan lade sig gøre at planlægge et bryllup på kortere tid. Lige nu arbejder jeg f.eks. sammen med to brudepar, der har brugt kortere tid. Det ene startede 7 måneder før og det andet 3 måneder før. Begge par får helt fantastiske bryllupper, men begge par har også været klar til at træffe hurtige beslutninger og vælge fra med hård hånd.  Samtidig har vi holdt møder jævnligt, for at sikre at vi når det hele til tiden. Der er jo stadig det samme antal beslutninger at træffe, de skal bare træffes på kortere tid og uden så lang tid til at undersøge alternativer.

En af de største ulemper ved at planlægge på kort tid, er at gæsterne modtager invitationerne meget sent. Hvis I er meget sent ude, og hvis I oveni købet skal giftes i sommerferieperioden, er der nok mange af jeres gæster der kommer til at melde afbud.

Inspiration og budget
Uanset om man har lang eller kort tid til rådighed til planlægningen er det en proces at planlægge et bryllup. I skal starte med at finde frem til hvilken slags bryllup I ønsker jer, hvilket tema I vil have, hvordan I ønsker at festen skal være, hvor mange I gerne vil invitere og hvornår I vil have at det skal være. Herefter må de fleste brudepar spørge sig selv om de har råd til at afholde det bryllup de gerne vil have. Et indledende budget er en rigtig god ide. Husk dog at alt der har med bryllupper at gøre er dyrere end I tror, så pas på med at budgettere for lidt. Husk også at lægge ca. 15% oveni det totale budget til uforudsete udgifter.

TjeklisteWeb forside
Efter budgettet er lavet, vil jeg anbefale at I laver en tidsplan. Fordel de forskellige opgaver over de måneder I har at planlægge i, så I ikke skal beslutte alt på samme tid. Og sørg for at tænke logisk. Det er f.eks. ikke en god ide at bestille en hestevogn, før I har en bekræftelse på location, for hvis turen fra kirke til location pludselig er 40 km, er hestevognen absolut ikke det mest praktiske.

I jeres tidsplan bør I også notere alle de små ting. Lav en separat tjekliste for hver måned, hvor alle de små ting kan skrives på efterhånden som planlægningen skrider frem.

De første ting I skal indhente tilbud på er de andre større ting som transport, musik, fotograf osv. Her er det ofte helt bestemte personer I skal booke, og hvis I f.eks. vil have en bestemt fotograf, kan vedkommende godt være booket lang tid før.

Et godt råd
Mit bedste råd til jer der planlægger jeres store dag: Fortvivl ikke over at huskelisten med ting der skal gøres kan blive længere og længere jo tættere på I kommer.  Alle detaljerne kommer frem tættere på brylluppet, så glæd jer over at det er små ting der skal gøres og ikke store voldsomme beslutninger. Hvis I har gjort jeres forarbejde godt, er de store vigtige beslutninger taget allerede.

Der er hjælp at hente
Hvis I føler at I har brug for hjælp til planlægning, sparring og kreative ideer, kan det anbefales at hyre en bryllupsarrangør. Det kan især være en fordel hvis I har kort tid at planlægge i, da jeres bryllupsarrangør sørger for at I bruger jeres tid og energi på de rigtige ting, og samtidig kan minimere researcharbejdet en hel del, fordi han eller hun allerede kender markedet.

Hvis I ikke føler for at have en bryllupsarrangør kan i få rigtig meget hjælp på de forskellige bryllupshjemmesider og deres forum.

Hvis I følger med på min Facebook side www.facebook.com/themainevent kommer der over de kommende måneder nogle artikler, der kommer ind på de store dele af brylluppet. Så hvis I ikke er gået i gang endnu, eller kun lige er gået i gang, så følg The Main Event på Facebook og få gode tips til planlægningen.

God fornøjelse.Kvindetidskort1Menukort

 

 

 

 

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Tini: Sådan bruger Christina stylecoachuddannelsen

Tini: Sådan bruger Christina stylecoachuddannelsen

Jeg har besluttet at tie stille (næsten) og i stedet give ordet til stylecoach Christina Lis Petersen,

Kvindetid med Karen Pallisgaard

Kvindetid med Karen Pallisgaard

Mød Karen Pallisgaard sundhedsredaktør på Femina og yogalærer – en vild og lækker dame der bla har flashet bryster for New Kids on The Block

Alice Fogh: Mødre føler sig også ensomme.

Alice Fogh: Mødre føler sig også ensomme.

Mange mennesker lider af ensomhed og mærker ensomhedsfølelsen. Det er et reelt problem. Der er brug for åbenhed og kærlige hænder til at hjælpe.