Passer du og din kæreste sammen?

 

Passer du og din kæreste sammen?
Har du prøvet at tage diverse kærestest? “Se om du passer sammen med din kæreste”, “Hvordan ser din drømmekæreste ud” osv. Jeg har selv for sjov taget nogle stykker som ganske hyggelig underholdning, ikke mere end det. For det er jo ligegyldigt at være eller at finde en bestemt type, hvis man ikke selv eller den man finder, udvikler sig og udnytter sit potentiale til at være den bedste udgave af sig selv.

Jeg er medlem af flere grupper og sider på facebook, hvor en af dem forleden skrev noget med “Prøv denne test og se om du passer sammen med din kæreste, så du ikke er utro” Det trickede mig, for hvordan kan man undskylde sig med løgn og bedrag på den måde? Man kan aldrig sige at man er utro, fordi man ikke passer sammen, for hvad laver man så i det forhold? Man er utro fordi man ikke giver sin partner en valgmulighed, fordi man ikke selv tager ansvar for forholdet eller for at komme ud af det.

Jeg har også prøvet parforholdshoroskop, og synes at det ramte rigtig godt. Jeg tror ikke at man kan sige at den og den type passer sammen, og heller ikke i forhold til parforholdshoroskoper, men man kan blive klogere på sig selv og hinanden og måske endda få en rigtig god snak ud fra sådan et.

Udvikling kræver handling
“De må tage mig som jeg er” eller “”Sådan er jeg bare”  – Er jævnligt brugte udtalelser, der ikke dækker over andet end at man fralægger sig ethvert ansvar og dermed bliver en meget plat badebillet til at opføre sig egoistisk. For der er jo ingen mennesker der bare er, alle udvikler sig (forhåbentlig), hvis du ser 5, 10 eller 15 år tilbage, så er du også blevet en anden udgave af dig selv, du kender dig selv bedre og ved forhåbentlig hvad du vil og ikke vil og har måske endda også fået modet til at handle ud fra dette.

Alle mennesker er forskellige og forskellige typer med potentiale til at udvikle sig, og muligheden for at være lykkelig, her tænker jeg ikke på materielle goder, men den indre lykke med selvværd, troværdighed og modet til at forfølge sine drømme. Det er ikke en nem vej og skal man være lykkelig i et kærlighedsforhold så kræver det at begge vil den samme vej.

Ikke nødvendigvis at begge vil de helt samme ting, men kærligheden og respekten skal naturligvis være der og værdierne og livsgrundholdningen bør være ens, for at man passer sammen, så blæse være med om du interesserer dig for perlesyning og langrend og din partner interesserer sig for blomsterpodning og tipsbladet, bare man sørger for at mødes i hinandens interesser og finde noget fælles, om det blot er weekendture til Berlin, gåture ved stranden eller gå på diverse udstillinger sammen.

Men uanset hvad, så kræver forvandling handling, man skal gøre noget for sig selv og for hinanden, ord kan ikke stå alene.

Tag dog ansvar menneske
Ordet ansvar kan godt være noget af en gyser, hvis man generelt er konfliktsky, men man kommer ikke udenom det, hvis man gerne vil være lykkelig. Man skal tage ansvar for sig selv og for hinandens tryghed.

Det gør man ved selv at være et autentisk menneske med troværdighed, og ved at arbejde på at blive den bedste udgave af sig selv. Ved at man respekterer og anerkender hinanden, giver plads, men også giver af sig selv og sin tid til kærlighedsforholdet.

Hvis man sikrede sig at man havde de samme værdier og moral inden man forpligtede sig i et forhold og hvis man var troværdig som ovenstående, så ville skilsmissestatistikken se meget anderledes ud. For så ville man passe meget bedre sammen i de forhold man indgik i og ikke mindst passe og udvikle sig sammen og ikke fra hinanden undervejs. Og hvilke test ville de mon så finde på?

Jannie Nielsen Hansen
www.LoveRoad.dk

 

 

Kommentarer skrevet af andre
 • Mette

  14. maj 2012 kl. 10:10

  Det er så skønt når vores værdier omsættes i handlinger. – det er lige netop her vores udviklingspotentiale ligger . Stop op og se om de passer sammen. Det betyder at du skal nedfælde dine værdier først ellers kan du jo ikke se om du virkelig er autentisk.

  • Jannie

   14. maj 2012 kl. 11:37

   Nemlig Mette.

   Det er ikke nok at kende sine værdier hvis man ikke også efterlever dem, en lille detalje :o)

   Og det er ganske klogt at kende sine værdier inden man går ind i et forhold, og være synlig omkring dem og naturligvis efterleve dem. Det giver en tryghed i enhver relation, at man er den man udgiver sig for at være og både kan og vil stå inde for sig selv.

   Det er der vist ikke nogle kæreste-test der kan afklare for én :o)

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Yoga er i dag meget udbredt, og i diverse fitnesscentre rundt omkring kan du tilmelde dig yogahold. Yoga er en fantastisk form for selvforkælelse, og det tjener rigtig mange gavnlige formål. Læs mere om det her, og kom godt i gang med yoga.  Først og fremmest: Der er yoga, og så er der yoga Den yoga, […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
The Body Shop vandt to DBAs og du kan vinde vinderprodukterne

The Body Shop vandt to DBAs og du kan vinde vinderprodukterne

Like/synes godt om opslaget på vores facebookgruppe og skriv dit navn i kommentarfeltet, så deltager du i konkurrencen om at vinde “et sæt” Wild Argan Radiant Oil 195 kr. All-In-One Instablur 185 kr.

Vis dine ben frem

Vis dine ben frem

Vis dine ben frem. Hvis det virker for grænseoverskridende at troppe op på arbejdet med bare ben, så gør dit forarbejde. Hvis du har tålmodighed og begynder tidligt, kan du sagtens nå at få lidt kulør, inden det for alvor bliver tid til bare ben.

Velkommen til Boligcious Lookbook

Velkommen til Boligcious Lookbook

Jeg har slået mig sammen med Sisse Langfeldt og lancerer i dag online boligmagasin: “Boligcious Lookbook”. Vi udkommer 6 gange om året, og det er GRATIS at downloade!