Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

 


Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er fantastisk vintermad. Den kan laves dagen før servering, da den om muligt smager endnu bedre dagen efter. Retten fik en renæssance i forbindelse med filmen Julia & Julie. Efterfølgende har vi fundet Julias Childs originale opskrift på Boeuf Bourguignon.

Boeuf Bourguignon til 6 personer
200 gram stykke bacon med fedtkant
1 spsk. olivenolie
1,6 kilo skært oksekød
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
1 tsk. salt
1/4 tsk. sort peber
2 spsk. mel
3 kopper fyldig, ung rødvin, f.eks en Chianti
2 til 3 kopper oksekødsfond eller oksekøds bouillon
1 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 / 2 tsk. timian
Smuldret laurbærblad
18 til 24 små perleløg, braiseret i bouillon
500 gram champignon skåret i kvarte og derefter sauteret i smør
Persilleduske


Fremgangsmåde

Skær skorpen fra baconstykket, og skær bacon i små stykker. Lad fedtskorpe og bacon simre i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og tør.
Forvarm ovnen til 200 grader
Sauter bacon i olivenolie over moderat varme i 2 til 3 minutter så det bruner let. Tag bacon op. Tør nu oksekødstykkerne i køkkenrulle eller et viskestykke, da kødet bruner meget nemmere, når det ikke er fugtigt. Sauter kødet i det varme baconfedt, et par stykker ad gangen indtil kødet er pænt brunt på alle sider. Læg kødet sammen med baconen.
I samme fedt brunes de snittede grøntsager. Hæld sauteringsfedtet fra og kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.
Drys melet over kødet, så det er med til at jævne retten
Tilsæt nu vin og bouillon, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, urter og bacon fedtskorpen. Lad det simre.
Sæt låg på gryden og stil den i nederste tredjedel af den forvarmede ovn. Lad det stå i ovnen 2 1 / 2 til 3 timer ved 185 grader. Kødet er mørt, når en gaffel kan gennemborer det med lethed.
Mens oksekødet er i ovnen, forberedes perleløg og champignons. Sæt dem til side indtil de skal bruges.
Når kødet er mørt hældes indholdet af gryden i en sigte over en ny gryde eller pande. Tag fedtskorpen fra baconen væk. Skyl den gryde der har været i ovnen og put først oksekød og baconstykker tilbage i den. Fordel løg og champignon over kødet.
I den anden gryde skimmes saucen med en ske. Hvis saucen er for tynd, kog den ned. Hvis for tyk, tilsættes et par spiseskefulde fond eller bouillon. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kød og grøntsager.

Serveringsforslag: Serveres direkte i gryden for det mere rustikke valg, eller arrangeres på et fad omgivet med kartoffelmos eller ris, og pyntet med persille.

Så er der kun tilbage at sige som Julia Child

Bon AppétitKvindetidskort1

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Birgitte Baadegaard: Skal vi gøre nytårsstatus sammen?

Birgitte Baadegaard: Skal vi gøre nytårsstatus sammen?

Birgitte: I år gider vi IKKE spørgsmål, som i bund og grund ender med, at vi giver os selv en mental røvfuld og hopper tungt ind i det nye år.

Gry Hebeltoft: Når tomheden kalder os hjem

Gry Hebeltoft: Når tomheden kalder os hjem

Jeg savner min mor. Jeg savner en kæreste. Jeg savner. Jeg vågnede op med en følelse af tomhed indeni. En tomhed, der savner at blive fyldt op. Det er sådan, jeg bedst kan beskrive følelsen. Følelsen længes, så det river indeni.

Jakob Olrik: Vi er så modige – på nettet

Jakob Olrik: Vi er så modige – på nettet

Vi har et panser på ude i virkeligheden. Vi kigger væk, undgår øjenkontakt, undgår nærkontakt … og så skynder vi os ellers hjem på sofaen under dynen og hiver vores dating-apps frem. NU skal der flirtes med det modsatte køn! Ja, selv utroskab foregår gennem en utroskabs-app. Mobilen er blevet vores hellige tryghedszone!