Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

 


Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er fantastisk vintermad. Den kan laves dagen før servering, da den om muligt smager endnu bedre dagen efter. Retten fik en renæssance i forbindelse med filmen Julia & Julie. Efterfølgende har vi fundet Julias Childs originale opskrift på Boeuf Bourguignon.

Boeuf Bourguignon til 6 personer
200 gram stykke bacon med fedtkant
1 spsk. olivenolie
1,6 kilo skært oksekød
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
1 tsk. salt
1/4 tsk. sort peber
2 spsk. mel
3 kopper fyldig, ung rødvin, f.eks en Chianti
2 til 3 kopper oksekødsfond eller oksekøds bouillon
1 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 / 2 tsk. timian
Smuldret laurbærblad
18 til 24 små perleløg, braiseret i bouillon
500 gram champignon skåret i kvarte og derefter sauteret i smør
Persilleduske


Fremgangsmåde

Skær skorpen fra baconstykket, og skær bacon i små stykker. Lad fedtskorpe og bacon simre i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og tør.
Forvarm ovnen til 200 grader
Sauter bacon i olivenolie over moderat varme i 2 til 3 minutter så det bruner let. Tag bacon op. Tør nu oksekødstykkerne i køkkenrulle eller et viskestykke, da kødet bruner meget nemmere, når det ikke er fugtigt. Sauter kødet i det varme baconfedt, et par stykker ad gangen indtil kødet er pænt brunt på alle sider. Læg kødet sammen med baconen.
I samme fedt brunes de snittede grøntsager. Hæld sauteringsfedtet fra og kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.
Drys melet over kødet, så det er med til at jævne retten
Tilsæt nu vin og bouillon, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, urter og bacon fedtskorpen. Lad det simre.
Sæt låg på gryden og stil den i nederste tredjedel af den forvarmede ovn. Lad det stå i ovnen 2 1 / 2 til 3 timer ved 185 grader. Kødet er mørt, når en gaffel kan gennemborer det med lethed.
Mens oksekødet er i ovnen, forberedes perleløg og champignons. Sæt dem til side indtil de skal bruges.
Når kødet er mørt hældes indholdet af gryden i en sigte over en ny gryde eller pande. Tag fedtskorpen fra baconen væk. Skyl den gryde der har været i ovnen og put først oksekød og baconstykker tilbage i den. Fordel løg og champignon over kødet.
I den anden gryde skimmes saucen med en ske. Hvis saucen er for tynd, kog den ned. Hvis for tyk, tilsættes et par spiseskefulde fond eller bouillon. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kød og grøntsager.

Serveringsforslag: Serveres direkte i gryden for det mere rustikke valg, eller arrangeres på et fad omgivet med kartoffelmos eller ris, og pyntet med persille.

Så er der kun tilbage at sige som Julia Child

Bon AppétitKvindetidskort1

Kvindetid artikler
Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Onlineforløb med Christina Bendix: Kærligt og varigt vægttab

Onlineforløb med Christina Bendix: Kærligt og varigt vægttab

Forløbet handler om, at engang for alle sige STOP til slankekur og selvdestruktive regler for, hvad du må og ikke må i forhold til mad.

Julen 2015 Boligcious style

Julen 2015 Boligcious style

Jeg er dybt forelsket i de smukke julekugler fra Lyngby Porcelæn. Tror faktisk aldrig jeg har set noget så smukt. Lagene i porcelænet er ikke bare lige sådan at lave, det kræver en helt særlig teknik, som meget få mestrer.

En værdig død

En værdig død

Susan Binau gør noget ved tabuet døden og uddeler hjælpepakker til døende og deres pårørende