Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

 


Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er fantastisk vintermad. Den kan laves dagen før servering, da den om muligt smager endnu bedre dagen efter. Retten fik en renæssance i forbindelse med filmen Julia & Julie. Efterfølgende har vi fundet Julias Childs originale opskrift på Boeuf Bourguignon.

Boeuf Bourguignon til 6 personer
200 gram stykke bacon med fedtkant
1 spsk. olivenolie
1,6 kilo skært oksekød
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
1 tsk. salt
1/4 tsk. sort peber
2 spsk. mel
3 kopper fyldig, ung rødvin, f.eks en Chianti
2 til 3 kopper oksekødsfond eller oksekøds bouillon
1 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 / 2 tsk. timian
Smuldret laurbærblad
18 til 24 små perleløg, braiseret i bouillon
500 gram champignon skåret i kvarte og derefter sauteret i smør
Persilleduske


Fremgangsmåde

Skær skorpen fra baconstykket, og skær bacon i små stykker. Lad fedtskorpe og bacon simre i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og tør.
Forvarm ovnen til 200 grader
Sauter bacon i olivenolie over moderat varme i 2 til 3 minutter så det bruner let. Tag bacon op. Tør nu oksekødstykkerne i køkkenrulle eller et viskestykke, da kødet bruner meget nemmere, når det ikke er fugtigt. Sauter kødet i det varme baconfedt, et par stykker ad gangen indtil kødet er pænt brunt på alle sider. Læg kødet sammen med baconen.
I samme fedt brunes de snittede grøntsager. Hæld sauteringsfedtet fra og kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.
Drys melet over kødet, så det er med til at jævne retten
Tilsæt nu vin og bouillon, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, urter og bacon fedtskorpen. Lad det simre.
Sæt låg på gryden og stil den i nederste tredjedel af den forvarmede ovn. Lad det stå i ovnen 2 1 / 2 til 3 timer ved 185 grader. Kødet er mørt, når en gaffel kan gennemborer det med lethed.
Mens oksekødet er i ovnen, forberedes perleløg og champignons. Sæt dem til side indtil de skal bruges.
Når kødet er mørt hældes indholdet af gryden i en sigte over en ny gryde eller pande. Tag fedtskorpen fra baconen væk. Skyl den gryde der har været i ovnen og put først oksekød og baconstykker tilbage i den. Fordel løg og champignon over kødet.
I den anden gryde skimmes saucen med en ske. Hvis saucen er for tynd, kog den ned. Hvis for tyk, tilsættes et par spiseskefulde fond eller bouillon. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kød og grøntsager.

Serveringsforslag: Serveres direkte i gryden for det mere rustikke valg, eller arrangeres på et fad omgivet med kartoffelmos eller ris, og pyntet med persille.

Så er der kun tilbage at sige som Julia Child

Bon AppétitKvindetidskort1

Kvindetid artikler
Kvindetid.dk

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
3 del af serien: Sådan undgår du de 3 største fejl alt for mange singler begår

3 del af serien: Sådan undgår du de 3 største fejl alt for mange singler begår

For at få den kærlighed vi har brug for tilpasser vi os. Det har vi lært hjemmefra

Gry: Smerten ved ikke at udleve vores potentiale

Gry: Smerten ved ikke at udleve vores potentiale

PowerForløb for kvinder. Oftest er vi fanget i en indre strid, hvor vi på den ene side har vort potentiale og ønske om at gøre en forskel – og på en anden side har en selvkritik af vores drømme.

Zoë besøger Timm Vladimirs Køkken

Zoë besøger Timm Vladimirs Køkken

Her møder du andre madinteresserede mennesker, som også har lyst til en hyggelig aften i byen med gode køkkentips og lækker mad, du selv har lavet