Ny bog om lykke – Recepten på lykke

 

I 1930 bad lederen af en katolsk nonneorden i Nordamerika sine søsternonner skrive essays om deres oplevelser og liv. Selvbiografierne menes at skulle bruges til at få et indtryk af nonnernes uddannelsesmæssige og karrieremæssige spor i livet. Biografierne blev til sidst arkiveret og stort set glemt. Mere end 60 år senere blev biografierne fundet frem igen, da tre psykologer fra universitetet i Kentucky gennemgik 180 af dem i forbindelse med et studie af menneskets aldring og Alzheimers sygdom. Psykologerne vurderede og scorede biografierne, hvad angik positive følelser i form af tegn på lykke, interesser, kærlighed, håb, taknemmelighed, tilfredshed og selvrealisering. Alle scoringer blev lavet uden kendskab til de enkeltenonners helbredsmæssige forhold. Psykologerne sammenholdte derefter scoringerne med nonnernes levealder. Resultaterne var overraskende: Det viste sig, at den lykkeligste (= flest positive følelser) fjerdedel af nonnerne levede 6,9 år længere end den mindst lykkelige fjerdedel af nonnerne. Mon dette får dig til at overveje optagelse i en katolsk nonneorden?

Andre forskere har fulgt 25-årige, mandlige Harvard-studerende, årgangene 1942-44, igennem 35 år og fundet, at et optimistisk livssyn øgede chancen for et godt helbred som midaldrende og ældre.

Der er også publiceret flere undersøgelser, der viser, at optimistiske hjertepatienter klarer sig bedre og har mindre risiko for at dø. I et nyligt publiceret studie fulgte lægerne 2.818 hjertepatienter, der lige havde fået lavet en kranspulsåreundersøgelse. Patienterne blev blandt andet spurgt til deres forventninger til at komme sig. Lægerne fandt, at optimistiske patienter, der tænkte, at de ville få det bedre og være i stand til at vende tilbage til deres normale livsstil, havde 30 % større chance for at overleve end pessimistiske patienter. Optimistiske hjertepatienter er muligvis i stand til at håndtere belastningerne relateret til deres sygdom på gode og helbredsmæssigt sunde måder. Det er også muligt, at optimistiske hjertepatienter har større forventninger til helbredelse og derfor oplever mindre stress og som følge heraf i højere grad overlever.

En anden interessant undersøgelse fulgte over 97.000 amerikanske kvinder efter overgangsalderen i otte år. Det viste sig, at de mest optimistiske kvinder havde en lavere risiko for at udvikle og dø af hjertesygdom og en bedre overlevelse generelt.

Om Jesper Bay-Hansen
Speciallæge og sexolog og har i flere år arbejdet med lykke i livet. Jesper beskæftiger sig til daglig med lykke i relation til vores helbred, sundhed, seksualitet, arbejde, fritid, tro, livsfilosofi, personlige mål og værdier. Jesper underviser og holder løbende foredrag for et bredt udsnit af den danske befolkning, alt fra sekretærer, døvstumtolke og frisører til læger og sundhedspersonale – alle vil høre om “Recepten på lykke”, netop fordi emnet angår os alle.

Forfatter: Jesper Bay-Hansen http://www.sexogsamtale.dk/index.htm
Titel: Recepten på lykke
Forlag: Fadl´s forlag
Pris 249,99
http://www.forlag-fadl.dk/Default.aspx?tabid=36&List=0&ProductID=343

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Ditte Okman om Kvindetid

Ditte Okman om Kvindetid

Bogaktuelle Ditte om Kvindetid. Ditte har skrevet Et Enestående Liv en bog om Peter Belli

Boligcious: Cosy living i efterårsferien

Boligcious: Cosy living i efterårsferien

Malene – indretningseksperten fra Boligcious introducerer lidt lækkert nordisk sommerhus cosy living frem til dig. Ahhh hygge hygge.

Krisztina Maria: Hvad fanden sker der Danmark?

Krisztina Maria: Hvad fanden sker der Danmark?

Jeg synes sgu det er på tide, at mediebranchen som helhed – blade, aviser, tv, onlinemagasiner, deres virke på de socialemedier mm. – snart vågner op og begynder at vende pladen engang. At de viser noget nyt, og ikke det samme blabla år efter år. Vi skal med garanti trækkes igennem hele møllen her efter nytår, hvor det hele endnu engang kommer til at vælte rundt i slankekure, bliv fit/tab dig/kom i form på 30 dage, udrensninger, Go kur, undgå gluten og sukkerkure og jeg skal komme efter dig. Gentag så det hele igen, lige før sommerferen og bagefter den igen…