Ny bog fra Karen Seneca – uddrag fra ”GPS til mænd, kvinder og kærlighed”

 

Ny bog fra Karen Seneca – uddrag fra ”GPS til mænd, kvinder og kærlighed”

Titlen GPS til mænd, kvinder og kærlighed er intet mindre en genial for hvem har ikke prøvet at fare vild i kærlighedslivet? Ende i nødsporet? Drøne hovedkulds af sted i overhalingsbanen? Lave en U-vending, hvor det er forbudt?

Spørgsmålet er, om man kan lære at navigere bedre i kærlighedslivet og i forhold til det modsatte køn og hvordan pokker får vi så lige indstillet vores GPS, så vi undgår en masse vildveje?

Det giver Karen Seneca et yderst kvalificeret bud på i ’GPS til mænd, kvinder & kærlighed’, som udkommer i dag den 8. maj på Bogkompagniet. Karen er journalist og vi har tidligere på Kvindetid fået lov til at bringe nogle af Karens klummer. Karen har i flere år skrevet ”Varm Weekend” i Ekstra Bladet sammen med Joan Ørting og er medforfatter på bøgerne ”Skøn som du er” og ”Vild med Mary”. Karen er klummeskribent for Ekstra Bladets lørdagsmagasin og har arbejdet for bla oestrogen.dk og magasinet Liv

Bogen er sjov, informativ og velskrevet – det er med stolthed vi bringer et uddrag i dag.

Tillykke med bogen Karen – you rock!
Titel: GPS til mænd, kvinder og kærlighed
Forfatter: Karen Seneca
Forlag: Bogkompagniet
Pris: 249,- kr
Fra kærlighed til had på 10 timer

Af Karen Seneca
Uddrag fra bogen ”GPS til mænd, kvinder og kærlighed”

Vi havde sex hele natten. Bedre, sjovere, større end nogensinde før. Vi skiltes med et langt dybt kys og alt var godt… Indtil det blev aften, hvor jeg hadede ham intenst.

Fra kærlighed til had på et halvt døgn. Hvordan i alverden kan det gå til? Hvad skete der i de 14 timer, fra han gik ud af døren, til jeg lå og skumlede i min seng? Ingenting faktisk. Og det var lige præcis det, der var problemet.

Der sker nemlig to forskellige ting med mænd og kvinder, når de har været meget tætte og lidenskabelige. De første timer efter vi har kysset farvel, er vi på samme niveau: Vi er glade. Vi er fyldt op. Vi hviler i os selv efter al den kærlighed, der er givet og modtaget.

Men så begynder vi at bevæge os hver sin vej.

Han er mæt og tilfreds som en fed hankat, der ligger i vindueskarmen og hviler sig i en solstribe. Han har ikke behov for mere nærhed den dag. Han har fået de udløsninger, han ’skal have’ og er fyldt til randen med ord, kærtegn, kys og sex. Jorden kalder og han tager imod opkaldet med fornyede kræfter og lyst til at beskæftige sig med noget, der ikke er så intimt og nært.

Nu kan han koncentrere sig 100 procent om sit arbejde, en fodboldkamp eller hvad der nu optager ham. Han kan endda gøre det med stor energi og entusiasme, for han har ro i sjælen. Og han har ikke behov for at ringe eller sende en strøm af smser for at bekræfte, hvor dejligt det var at være sammen med hende. Han er i zen, som buddhisterne ville sige.

Jeg derimod er hverken tryg eller glad. Det var jeg godt nok lige efter, vi havde været sammen. Her gik jeg nynnende rundt og udskød tiden for et bad, fordi jeg ikke ville vaske den lækre duft af sex og sæd væk.

Jeg smagte på de ord, han havde sagt til mig, duftede til hans t-shirt, og ringede til et par veninder for at aflægge en detaljeret rapport.

Men pludselig er der gået et par timer, og jeg har ikke hørt fra ham. Min glæde begynder lige så langsomt at fade ud. Jeg begynder at blive lidt nervøs.

Flere timer går og den intense lykkefølelse, jeg havde tidligere, afløses af tanker som: ’Det mindste han kunne gøre, er at sende en sms’, ’Hvem tror han, at han er, når han ikke engang gider ringe?’ og ’Jeg skulle aldrig have faldet for den klovn’.

Mine alarmklokker kimer, og pludselig husker jeg, dengang han aflyste en date med få timers varsel – var han i virkeligheden så syg, som han sagde? Jeg nærlæser vores samlede sms-korrespondance (som selvfølgelig er gemt på telefonen i lighed med tidligere kæresters smser) og min indre regnemaskine går i gang: Hvem har egentlig gjort mest for den anden i det her forhold?

Imens er han lykkeligt uvidende om, at han i løbet af dagen er gået fra at være jordens mest betænksomme og dejlige elsker til at være et rigtig dumt svin, som kun er sammen med mig i mangel på bedre.

Han går i seng og sover i tryg overbevisning om, at alt er, som det skal være. Måske sender han et godnat-kys pr sms, som desværre kommer lidt for sent, for jeg har allerede analyseret vores forhold flere gange og er – mildt sagt – pænt fornærmet.

Dagen efter er jeg kølig til mandens store undren. Og han har ikke forklaret sin ligeglade facon – til min store undren.

Men her er noget, der kan lette forståelsen: Jeg er ikke en neurotisk heks (i hvert fald ikke i dette tilfælde) og han ikke en ligeglad sjuft. Der er hverken noget galt med ham eller mig. Det eneste, der er i vejen, er, at vi ikke helt forstår, hvordan hinanden fungerer.

Begge har vi handlet typisk for vores køn og ud fra en forventning om, at den anden ved, hvad der foregår indeni os.

Det gør vi bare ikke. Det kommer nok som en stor overraskelse, men de færreste mennesker er tankelæsere. Vi forstår ikke, hvad der foregår i hovedet på andre end os selv, ja, nogle gange forstår vi ikke engang vores egne tanker. Alligevel går vi ud fra, at de mennesker vi omgås, automatisk er tunet ind på os, og ved, hvad vi har behov for. Især når vi er følelsesmæssigt involveret i dem. Og når vi forventer det, går det ofte galt.

Jeg er klar over, at det bliver betragtet som en stor synd at generalisere, når det handler om mennesker. Ikke alle mænd opfører sig som stenaldermænd med kølle i hånden og dyrisk glimt i øjet, og det er heller ikke samtlige kvinder, der reagerer ’efter bogen’, men der er alligevel træk og handlemønstre, som er typisk maskuline og feminine.

 

Nogle har en større dosis mandlige eller kvindelige kønshormoner end andre, nogle har fundet fred med både de maskuline og feminine sider, og andre er ekstremt domineret af det sit køns traditionelle egenskaber.

Men lige så tåbeligt det er at skære alle over en kam, lige så tåbeligt er det at ignorere, at der er forskel på mænd og kvinder. Fysisk og psykisk. Hvis vi forstår lidt mere af hinandens følelsesmæssige dna, vil vi også være i stand til at mønstre større tålmodighed og tolerance. Og det er slet ikke så dårligt et udgangspunkt, når man har fundet kærligheden. Eller ønsker at finde den.

Titel: GPS til mænd, kvinder og kærlighed
Forfatter: Karen Seneca
Forlag: Bogkompagniet
Pris: 249,- krKvindetidskort1

 

 

Kvindetid artikler
Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Kvindetid med Evy Sampson

Kvindetid med Evy Sampson

Kvindetid med Evy Sampson: Kvindetid hjælper mig med at regenerere, her er jeg nærværende og får en større forståelse for mig selv

Malene Hasselblad: Der er nogle mænd jeg skylder en undskyldning…!

Malene Hasselblad: Der er nogle mænd jeg skylder en undskyldning…!

Vi datede i laaaaaaaaang tid, vi snakker over et halvt år + renter, og han fik ikke en skid “af det dyre”

Katrine Axholm: Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

Katrine Axholm: Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

Kvinder vil have mænd som tør gå efter det de har brug for og lyst til. Som vægter samværet med deres kvinde højere end udløsningen. Ellers kan sex for kvinden føles som om han bare vil onanere inde i hende for at blive bekræftet. Det er bare ikke sexet.