Mød Zoë Esher: Fra kampsportsudøver til sushi-kok.

 

SushiMød Zoë Esher: Fra kampsportsudøver til sushi-kok.

I dag præsenterer vi Zoë Esher, der er noget så eksotisk som sushi-kok.  I 2006 blev du uddannet til sushikok i Los Angeles, hvorfor gjorde du det?

Jeg har altid haft et ganske særligt forhold til Japan. I mange år har jeg dyrket kampsporten Kendo, og i 2004 rejste jeg til Japan for at træne i 3 uger.

Jeg trænede i en Japans bedste klubber i Tokyo, og på Tokai University hvor de mest talentfulde kendoudøver går.
Efter træning tog jeg ud og spiste med lærerne, så i løbet af de 3 uger besøgte vi forskellige eksklusive sushi restauranter. Det var virkelig en eye-opener. Japansk sushi smager anderledes og mere af fisk, derudover har en sushi restaurant i Tokyo 20 forskellige fisk på menukortet, hvor vi i Danmark typisk har tun, laks og en hvidfisk.

Da jeg kom tilbage til Danmark, tog jeg på skiferie. Jeg har løbet alpinskiløb i 25 år, så jeg betragter mig selv som rutineret. Det år løb jeg sidst på sæsonen, jeg sneen var meget blød. Så det bremsede skiene, så det udløste en knæskade som havde været undervejs i meget lang tid. Så jeg blev opereret i begge knæ.

Da jeg kom til hægterne lavede jeg en time-out, fordi jeg vidste, at jeg aldrig ville komme til at dyrke kampsport på det niveau igen. Jeg sagde mit job og rejse til Los Angeles for at blive uddannet til sushikok hos California sushi Academy, som er ledet af den japanske kendiskok Toshi Sugiura.

Der var 2 årsager til, at jeg valgte California Sushi Academy frem for at blive lært op i en dansk sushi restaurant. Jeg vil gerne lærer at lave autentisk japansk sushi, og derudover havde jeg på det tidspunkt, mest brug for at ligge på en strand hver eftermiddag i 3 måneder, blive uddannet til sushikok om formiddagen og lave catering ved private fester hos nogle i af de rigeste i verdenen og filmselskaber i Bel-Air, Brentwood, Beverly Hills og Hollywood. Det var en dejlig og sjov tid.

Siden 2006 har jeg arbejdet med sushi, dog for mig selv. Jeg underviser private selskaber og afholder også åbne kurser i både sushi og japansk madlavning, hvor alle kan komme deltage.
I 2010 udgav jeg kogebogen ’Matcha, omakase og sushi’ i min irritation over niveauet i Danmark. Alt det kan man læse mere om på http://zoeescher.com/kogebog-sushi/

Derudover har jeg nye og større planer i støbeskeen, som meget gerne skulle være klar indenfor de næste 2 år. Ellers sørger jeg for, at får udvidet min horisont ved at rejse til Japan hver andet år. I januar måned i år besøgte jeg min lærer i Los Angeles, hvor jeg fik finpudset teknikkerne.

Mere om Zoë Escher på www.sakana.dk – Club Gourme eller http://zoeescher.com  – sushi og meget mere

Læs også sushi med Zoë: https://kvindetid.dk/sushi-med-zoe/
Her købes Zoës bog til vennepris: https://kvindetid.dk/kob-zoes-sushibog-matcha-omakase-og-sushi/Kort

 

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Boligcious tester Pantone Mood Food

Boligcious tester Pantone Mood Food

Der er mange dele og de kan samles og stables som man har lyst. Mood Food kommer i et væld af lækre farver,

Charlotte Lotus: Skal du, bør du eller vil du?

Charlotte Lotus: Skal du, bør du eller vil du?

Charlotte Lotus spørger: Hvad lever du primært dit liv efter? Hvad du bør? Hvad du skal? Hvad du vil?

Boligcious: Køkkenet er kommet for at blive

Boligcious: Køkkenet er kommet for at blive

Jeg hakker og snitter, og kan samtidig kan være tilstede i samtalen mens gæsterne sidder ved spisebordet med et glas vin.