Michelle Hviid: Vælg din kommende ex-mand med omhu

 

Michelle Hviid: Vælg din kommende ex-mand med omhu

Jeg er en skør kælling med MODSAT fortegn. Jeg kæmper for at faren tager lidt mere af sit ansvar! Jeg vil bede dig, læseren, om at spise denne klumme, når du har læst den, den skal straks efter læsning elimineres fra jordens overflade.

Jeg må minde mig selv om, at jeg jo selv valgte ham.. Bare jeg dog havde set citatet ”Vælg din kommende ex-mand med omhu” noget før. Ikke at det havde gjort den store forskel, jeg vidste nemlig godt, inderst inde, at han var fremtidigt verdensklasse bøvl, men jeg var kortvarigt forblændet af det sjove, jeg valgte at ignorere al intuition og samtlige faresignaler.
Nu har jeg så en datter med geniet. Og af hensyn til hende har jeg i 3 år skreget i en pude, når jeg blev allermest desperat. For at sikre mig at ingen hørte skriget, især ikke hende. Guderne skal vide, at jeg har haft lyst til at skrive denne blog mange gange. Men der er uskrevne regler om, hvad man må og ikke må. Men hvor meget hensyn skal man tage? Og hvordan skal man ændre verdens syn, hvis man selv har total berøringsangst?
Jeg vil bede dig, læseren, om at spise denne klumme, når du har læst den, den skal straks efter læsning elimineres fra jordens overflade, så barnet lever i lykkelig uvidenhed om tingenes virkelige tilstand. Det er jo hendes elskede far, jeg skælder ud.

Og så historien
Manden flyttede til Norge på et karrieretrip og efterlod mig og baby i Danmark. Den lov som skal sikre, at barnet har lige ret til begge forældre, fungerer således:
Der er en bopælsforælder og en samkvemsforælder. Bopælsforælderen har ansvaret for at passe barnet og kan IKKE stille krav til samkvemsforælderen. Samkvemsforælderen har krav på samkvem og kan stille krav til bopælsforælderen. Ikke så gennemtænkt….

Når to forældre vælger at gå fra hinanden, er det fordi de ikke KAN enes. Medmindre de begge er bundfrosne, er begge parter forud for bruddet, gået så vidt hver især, at de alt håb må siges at være ude. De KAN IKKE fungere sammen. Når staten så pådutter dem et system, hvor den ene part kan stille krav, men den anden ikke kan, så kan det gå grueligt galt. Den situation står jeg i. Jeg hører tusinde historier om fædre, som kæmper en URIMELIG kamp for at få lov til at se deres egne børn. Om skøre mødre som mener, at børnene har det bedst hos dem, og derfor stiller sig i vejen for faren. Skøre kællinger. Jeg er en skør kælling med MODSAT fortegn. Jeg kæmper for at faren tager lidt mere af sit ansvar!

Min situation er, at min datters far GERNE vil se hende, hvis og når det passer ham. Det gør det så torsdag til fredag i den ene uge og torsdag til mandag i den anden uge. Altså 5 ud af 14 dage. Faktisk ville han oprindelig gerne aflevere hende allerede om søndagen, jeg nægtede at tage imod hende. Jeg har brug for hver 2. weekend til mine gøremål og han har vel også et ansvar? Så blev jeg stævnet. Det ringede simpelthen på døren en søndag eftermiddag, udenfor stod en mand i jakkesæt og bad mig kvittere for en stævning. Jeg troede lige et sekund, at jeg var i Hollywood, så kom chokket og kvalmen og det var en led dag.

Min ex-mand havde stævnet mig fordi han, som samkvemsforældre, ikke behøvede at have vores datter hver 2. weekend (til om mandagen). Han insisterede på at aflevere søndag, men jeg nægtede at tage imod. Vi endte i retten. Han havde jo sådan set loven på sin side, dommeren (kvindelig) sagde, at hun aldrig havde været ude for noget lignende. Hun sagde at normalt, når der bliver dømt, så kommer politiet og TVINGER moren til at udlevere et barn til en far. Hun anbefalede mig temmelig direkte til at holde fast i, at jeg ikke var hjemme om søndagen, hun forklarede pædagogisk, min nu meget rasende, ex-mand, at de ikke ville sende politiet ud for at lede efter mig, for at han kunne aflevere.
Ironisk nok hed blanketten han havde brugt til stævningen noget a la ”Søgsmål for udlevering af delebarn”, han havde så selv streget ud og ændret blankettens overskrift til ”Søgsmål for INDlevering af delebarn”

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE https://kvindetid.dk/michelle-hviid-vaelg-din-kommende-ex-mand-med-omhu/2/

Kommentarer skrevet af andre
 • eva

  26. oktober 2011 kl. 14:19

  Stakkels de børn der skal leve i skyggen af at deres forældre ikke kan finde ud af det. Dette er ikke fordømne, jeg bliver bare trist over de mange børn der skal leve det “normale” liv af at blive fragtet over land og rige fordi mor og far har for travlt, ikke kan enes, kun kunne få arbejde langt fanden ivold fra dem, er for opslugt i deres egen kariere, nye kærester osv osv. Æv for de stakkels børn – hurra for de gode forsøg, satans for nederlagne og jeg håber at vi få en generation af unger der bliver gode til at klare konflikter, bliver flexible og tager ansvar for deres handlinger. Kan ikke komme med nogle løsninger, men det er da trist at vi er et samfund fyldt med eneforsøger, delte børn og kaos på hjemmefronten. Det er sgu da til at græde over!

 • Silke

  26. oktober 2011 kl. 11:08

  Fuld forståelse og har siddet i samme situation minus retten og pengene, men ellers Yes! Og d er træls. Men d er fortid nu, heldigvis. Men måske kan du bruge nogle af mine tanker omkring d: Den gang KUNNE min x faktisk ikke overskue at ha ungerne længere tid ad gangen … og d gik faktisk ud over ungerne når jeg pressede ham til at have dem i længere tid … d er ikke sjovt at være sammen m en deprimeret far, der bare har mest lyst til at være ungkarl. D lyder som om I begge har brug for frihed? Ku du finde en pap-bedstemor, der ville NYDE at være sammen m din datter? Jeg tror meget på at acceptere tingene som de er. OK vi mener at hr. fader skal være x sammen m vores børn, men hvis de nu ikke vil d?! Måske er d bedre for vores og ungernes skyld at acceptere tingenes tilstand i stedet for at bruge energi og kræfter på at tvinge ham til noget han ikke vil ? Hvad sker i dig, hvis du blot et øjeblik forestiller dig at din x kun har jeres datter i … 2 dage per 14.dag? Måske kan d hjælpe på situationen at du får kigget på d følelsesmæssige der kommer op der. Og hvis du bare har mest lyst til at være sur på ham, så vær d dog … og nyd d. D tog mig 5 år at komme over min skilsmisse. Jeg er flyttet t udlandet. Herved slipper jeg for de konstante konflikter om hvem der har ungerne og også hele tiden at skulle forholde mig til den energi, der kommer hjem til mig, når de har været ovre hos deres far… og d er ikke derfor jeg er flyttet! ;-) Tak for at du skrev!!!!! Og du og jeg er ved Gud ikke de eneste, der oplever d!

 • Gita Gavare Marotis

  26. oktober 2011 kl. 10:20

  Superseje Michelle,

  Så sejt at du er så modig at tale om det – ellers var jeg ret sikker på at det var kun mig, der ikke har været omhyggeligt ved at vælge sin eks og har en lignende situation.

  For fredens skyld – eller rettere p.g af magteløshed har jeg valgt at være superwoman (der er jo ikke andet at gøre) for mine 3.

  Og håber at jeg har lært min lærdom.

  Kærligst,
  Gita

 • Sif Svejgaard

  26. oktober 2011 kl. 10:01

  Wow, tak for at dele! Du har så ret:

  “Og hvordan skal man ændre verdens syn, hvis man selv har total berøringsangst?”

  Jeg tror, det er godt, at din datter har fået så sej en mor og ikke en forsagt og stille een. Thumbs up!

  /Sif

 • Puk Degnegaard

  26. oktober 2011 kl. 09:34

  Åh ja… Ak og ve. De vidunderlige eksmænd man var så smart at formere sig med.
  Jeg har også i laaaaang tid holdt på ikke at ville fortælle offentligt om den manglende lyst til at tage ansvar fra det fædrende ophav. Men man når et punkt, hvor man ikke længere kan holde smilet af hensyn til sit barn.
  I en alder af nu 15 ved hun godt mange af tingene. Og kan da heldigvis nu f.eks. også selv fortælle faderen, at det er mig der utallige gange har så godt som tvunget hende af sted på weekend og ferier. Fordi det jo er vigtigt for børn at være sammen med deres far.
  Det er sgu også vigtigt for børn at have en far, der gider sine børn! Og interesserer sig for dem! Og er deltager i deres liv! Eller nogle gange så dog i det mindste bare en smule tilskuer…

  Så ja – man skal vælge sin eks med omhu! Især den eks man formerer sig med.

  Kærlig hilsen
  Puk

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Giv dit barn glæden ved skolen igen med den helt rigtige hjælp til lektierne

Giv dit barn glæden ved skolen igen med den helt rigtige hjælp til lektierne

Gotutor kan give dig et bredt udvalg af fleksible tutorer indenfor et væld af forskellige fag, som kan være med til at hjælpe netop dit barn med lektierne.

Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Julegaveidé fra Tini: dig selv i en helt ny og lækrere udgave.

Julegaveidé fra Tini: dig selv i en helt ny og lækrere udgave.

Vi ender ofte med at købe noget, der ligner det, vi allerede har. Eller vi køber noget, der så fantastisk ud på ekspedienten, men alligevel ikke lige var dét, da vi kom hjem.

Michelle Hviid: “LUK RØVEN kære energistøvsuger”

Michelle Hviid: “LUK RØVEN kære energistøvsuger”

Energistøvsugeren er et menneske som står under en evig mental regnsky. Der er hyggeligt, på den tunge måde, under den regnsky, især hvis selskabet er godt.

Christina Bendix: At være ensom og føle sig alene

Christina Bendix: At være ensom og føle sig alene

Ensomheden er en lille pige der bor indeni mig. En pige der altid har følt sig som tilskuer til livet.. en lille pige der har følt sig udenfor, til trods for, at mange har elsket mig og ville mig.