Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

 

Michelle-HviidMichelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

www.michellehviid.dk

Mandag aften skrev en kvinde til mig på Facebook. Noget a la “Du er så heldig. Du kan dit, du kan dat. Du kan rejse. Jeg derimod er alene med to børn og jeg har ingen muligheder, mit liv er bare middelmådigt og jeg føler mig ensom!” – Sikke en trist mail, men jeg bliver altså også lidt irriteret! Så her en opsang til alle som genkender det fra dem selv.

Jeg ved ikke hvad, hun forventer af svar, men det eneste svar jeg har er “Accepter tingenes tilstand eller tag ansvar og gør noget. Et eller andet!”… Man har ALTID et valg. Der er altid en ting, man kan gøre. Og en lille ting mere. Hvis man ikke er villig, eller modig, eller handlekraftig nok til at gøre noget som helst, af nogen som helst art, så accepter hvor du står. Find for høvlen nydelse i at stå lige der, det er nemlig ret usandsynligt, at du kommer til at rykke dig.

Der kommer ikke en og redder dig. Der er kun dig. I øvrigt tror jeg ikke på held. Held kan kun genereres af en handling. Man kan kun vinde i lotte hvis man køber en lottokupon. Selvfølgelig bliver handlingen så tilsat heldet at netop din kupon bliver trukket, men uden handling er der intet. Så start med at gøre den ene ting du formår, lige nu. Om det så er at gå en tur og få frisk luft til hjernen!

Men så kom der en ny mail. “Hun havde ikke de muligheder som mig, da hun er alene med to børn og en gennemsnitlig indtægt!”.. Jeg tror hun har afsindigt mange muligheder, som hun desværre ikke lige nu er i stand til at se!

Jeg sender min mor en kærlig tanke. Igen. Jeg er født i Australien i 1972. Min mor var 22 år da hun fik mig. Jeg har også en storebror som er 2 år ældre. Min mor rejste til Danmark i 1974. 24 år gammel, alene mor. Hun havde ikke engang afsluttet 7. Klasse. Hun var forældreløs. Marck og jeg kunne ikke tale dansk.Hun havde intet. Vi var FATTIGE! Sådan rigtigt fattige. Hun besluttede sig for at starte forfra og få DET BEDSTE ud af det hun havde, nemlig “os”, i stedet for at jamre og alt det hun IKKE havde.

Hun ville gerne på ferie med Marck og mig. Så hun tog på cykeltur til Samsø. Et barn på stangen, mellem benene på en gammel herrecykel, et barn bagpå, og lidt bagage. Hun er en ekstrem læremester for os ALLE, udi at få alt ud af intet. Det er så meget mere inspirerende end at få intet ud af lidt.

Vi blev vist inviteret ind de fleste steder, alle som mødte os og hørte min mors historie, var så benovede og blev fyldt op med livsmod, de havde lyst til at tilbringe tid sammen med hende, fordi hun er en inspiration i optimal udnyttelse af ressourcer. Så åbnede dørene sig. De fleste mennesker vil gerne omgås andre mennesker som spreder energi. Når man kontinuerligt jamrer bliver det sejt at lægge øre til, i sær hvis ordene aldrig bliver fulgt op af handling!

Alle mennesker i verden har et valg. Hvis i de ikke tør træffe det valg så er det da dumt kontinuerligt at slå sig selv i hovedet med det.

Det lå jeg og tænkte meget over i går aftes efter min lille facebooksamtale med denne Facebook veninde. Jeg håber virkelig at hun en dag tager ansvar ELLER accepterer hvor hun står, så hun og hendes børn ikke skal vokse op, med evigt focus på det de “mangler”. Men i stedet nyder alt det de har..

Da jeg var alene med min søn i 2 år fra han var 2 år til 4 år, havde jeg ingen penge. Det løb lige og næsten rundt med en håndsrækning hist og her. Men vi havde det godt. Vi fandt på de sjoveste lege henover aftensmaden. Nogen gange sagde jeg til Benjamin at det ikke er pænt at bande, men at bandeordene kan hobe sig op indeni, derfor er det vigtigt nogen gange at tømme dem ud. Så fik han lov at sige ALLE de frække ord han kunne. Han græd af grin “Numse, prut, fis, rotte”, hvis han virkelig gav den gas sagde han endda “Røv”, jeg morede mig ligeså meget, over hvor uskyldig og skøn han var… Det kostede ingenting. Men det var fantastisk.

Vi legede også nogen gange “Velkommen til Omvendtslev, stedet hvor alt gøres omvendt”. Så spiste vi is til aftensmad og frikadeller til dessert. Sad på gulvet under bordet og fyldte maden i kopper. Drak mælken med skeer af skåle og spildte overalt. Og grinede. Det kostede ingenting. Men det var fantastisk.

Til hans 4 års fødselsdag ville jeg så gerne give ham en god fest for børnehaven. Jeg havde nærmest ingen penge. Så købte jeg 2 kg upoppede popcorn, satte alle børnene på gulvet i køkkenet og poppede 2 kg popcorn UDEN LÅG PÅ GRYDEN… Det kostede 20 kr og det var MERE END FANTASTISK!!! Benjamin glemmer det aldrig og vi fandt popcorn mærkelige steder flere år efter. (OBS. Brug IKKE olie i gryden, så bliver popcornene for varme og brænder når de regner ned på børnene. Ingen fedtstof, bare rør hele tiden)

Prøv så i øvrigt at læse artiklen i Politiken nederst herunder.

Aliaa Magda Elmahdy, en egyptisk kvinde og blogger lagde sort-hvide nøgenfotos af sig selv på sin blog, med en besked om, at de var et oprør imod Egyptens konservative kultur og »seksuelle komplekser« – lagt ud i revolutionens ånd. Siden har hendes statement været på aviser over hele kloden og mere en 4 millioner mennesker har set hendes protest. Endnu et bevis på at et menneske alene faktisk kan gøre en kæmpe forskel. Respekt!

Så, brug livet. Skru op for livet og ha en god dag.

Knus fra Michelle

PS. Kære Facebookveninde, jeg håber du læser dette  som et velment og velplaceret KÆRLIGT los i bagdelen! Jeg kan sagtens tale dig efter munden og sige det er synd for dig, jeg tror bare ikke at det er det du har brug for. Jeg får også ondt af mig selv nogengange, men jeg omsætter hurtigst muligt alle følelserne til handlekraft.

http://politiken.dk/udland/ECE1457776/egyptisk-blogger-vaekker-forargelse-med-noegenfotos-af-sig-selv/

Jeg læser altid gerne dine kommentarer på min blog! Det er kun hyggeligt når der er “hul igennem”!

www.michellehviid.dkKvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
  • A

    20. december 2011 kl. 12:11

    og er de andre artikler er ogsaa laest .. rigtig gode:)

  • Abir

    20. december 2011 kl. 11:59

    Hold kaeft hvor er du god og som din mor en fantastisk inspirerende kvinde.. :) wauw siger jeg bare det her er noget man kan forholde sig til og ligefrem paa en eller anden maade giver du en et spark i …. og maske er der mange af de ting du siger som man egentligt godt ved i forvejen men at laese det paa den maade du skriver det og eller forklare rammer bare lige hvor det skal.. Jeg er enlig mor paa 25 aar har en son som lige er blevet et aar og naar jeg laeser bare det du skriver omkring dig og din son for jeg et rigtigt stort smil paa l og taenker smukt… taaak til dig!!

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Yoga er i dag meget udbredt, og i diverse fitnesscentre rundt omkring kan du tilmelde dig yogahold. Yoga er en fantastisk form for selvforkælelse, og det tjener rigtig mange gavnlige formål. Læs mere om det her, og kom godt i gang med yoga.  Først og fremmest: Der er yoga, og så er der yoga Den yoga, […]

Det – måske vigtigste – VALG 2019: Vær nysgerrig på hullerne i livet!

Det – måske vigtigste – VALG 2019: Vær nysgerrig på hullerne i livet!

Ny bog sætter fokus på hullerne i vores hverdag, stiller spørgsmål til vores livsførelse og udfordrer os på, hvad vi troede, vi vidste!

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Dit personlige horoskop

Dit personlige horoskop

De fleste kender astrologi fra måneds-, uge- og dagshoroskoper. På Kvindetid er der masser af horoskoper også kærlighedshoroskoper. Men hvad er så et personligt fødselshoroskop? Fødselshoroskopet er individuelt og fortæller om os selv, vores muligheder og begrænsninger

Karen Seneca: Græsset er grønnere et andet sted

Karen Seneca: Græsset er grønnere et andet sted

Jeg lærte lektien en formiddag, hvor jeg vågnede med tømmermænd og ikke orkede at gå til en venindens fødselsdagsbrunch.

The Wedding Planner: De fleste brudepar vil gerne selv

The Wedding Planner: De fleste brudepar vil gerne selv

Bryllupsworkshop hos The Wedding Planner: Mange brudepar bliver overrasket over omfanget af bryllupsplanlægningen. Det har jeg besluttet at gøre noget ved.