Mette Glargaard: At leve som Nutritar – den fedeste livsstil ever!

 

Mette Glargaard: At leve som Nutritar – den fedeste livsstil ever!

Spis hvad du vil, men vælg det der er godt for dig.

Det er kort sagt overskriften på det nye sort indenfor sund livsstil.

Nutritar er ikke en kur, men en livsstil – den starter som en kur – med detox og små skridt mod sundere valg.

Lidt mere udførligt beskrevet, så baserer jeg mine valg af fødevarer på at maksimere mængden af mikronæringsstoffer i forhold til kalorieindhold. Nutritarens kost indeholder fødevarer, der er designet til at booste immumforsvaret, har terapeutiske virkninger og leverer en bred vifte af mikronæringsstoffer via et bredt spektrum af fødevarer. 

Det er ikke tilstrækkeligt blot at undgå fedt, vælge fødevarer med et lavt glykæmisk indeks, nedsætte indtagelsen af ​​animalske produkter, eller spise en kost der primært er vegansk eller raw. 

En virkelig sund Nutritars kostsammensætning skal være rig på mikronæringsstoffer og dette skal justeres for at imødekomme individuelle behov. 

dreamstime_m_15528773Nu tænker du måske: “Oh my God, jeg bliver helt træt. Skal jeg have en fucking uddannelse for at spise rigtigt?”
Nej, det er ikke nødvendigt. Fødevarer med den højeste andel af mikronæringsstoffer per kalorie er grønne grøntsager, farverige grøntsager og frisk frugt. 

For optimal sundhed, er det vigtigt at indtage nok af disse fødevarer, fordi de giver den højeste koncentration af næringsstoffer. 

Så du kan i virkeligheden lære nogle basale grundregler og så få inspiration gennem en masse opskrifter og på den måde LANGSOMT – for det er årsagen til, at langt de fleste livsstilsændringer slår fejl, man tror man skal ændre livsstil på alt for kort tid – få en livsstil, der i meget høj grad prioriterer de sunde ting fremfor de usunde.

For eksempel, hvis valget står mellem brune ris eller kirsebær; yams eller hvide kartofler; spinat eller iceberg salat, vil en nutritar oftest vælge de fødevarer, der har de højere ernæringsmæssige værdier. Hvilket i disse tilfælde vil være kirsebær, yams og spinat.

Jeg vil gerne lære dig det. Jeg er ved at sammensætte et online forløb, som skal lære dig de basale rammer for en kost, som altid vil holde dig sund og give dig god energi, slippe sukker og junkfood, men OGSÅ give dig mere ro, glæde og tilfredshed med dig selv.

Jeg startede min egen rejse i Californien og er nu ved at uddanne mig indenfor ernæring, så jeg kan blive en supervejleder for dig; følelsesmæssigt OG kostmæssigt. Jeg glæder mig. Jeg ved, der sidder rigtig mange derude og gerne vil i gang og den iver motiverer mig meget.

Jeg vil gerne invitere dig til at skrive en kommentar herunder, om hvad dine største udfordringer er ift kost og følelsesliv – men du må også meget gerne sende en email til mig på mette@metteglargaard.dk – og på den måde inspirere mig til at inspirere dig!

Mette Glargaard
www.metteglargaard.dk

Kommentarer skrevet af andre
 • Mette Glargaard

  8. juli 2015 kl. 11:22

  Hej Helle

  En anden og måske mere brugbar sætning er: “Gå ikke efter at blive mæt, men efter ikke at være sulten. Hver gang du er sulten, skal du spise, men kun til sulten er væk. Der er ingen grund til at blive mæt – vi har et kæmpe overforbrug af mad i DK fordi vi tror, at vi skal være mætte hver gang vi spiser – men kroppen kommer på overarbejde i stedet.

  Prøv at lave chiagrød til morgenmad: 1 dl chaifrø og 2,5 dl mandelmælk i en skål og på køl natten over. Der er til et par dage i sådan en portion.
  Om morgenen blender du en portion (ca. 2 dl) med lidt frisk frugt eller bær af det bedste du ved. Jeg elsker f.eks. banan og mynte eller mango og appelsin. Vupti, så har du en morgenmad der giver dig masser af proteiner og næring OG detoxer dig.

  Op af formiddagen kan du spise 10 mandler som snack og til frokost, så spise en halv agurk dyppet i hummus fra f.eks. Irma (der er ikke tilsat sukker og youghurt i deres hummus)

  Om eftermiddagen kan du f.eks. spise en avocado med lidt havsalt på som snack.

  Læg mærke til varedeklarationerne når du køber ind. Undgå sukker, sukkererstatninger og maltodextrose, som er noget hø. Spis rent og enkelt og økologisk.

  God fornøjelse!

 • Susanne Lorentzen

  7. juli 2015 kl. 09:45

  Livsstil – er for mig noget udvendigt, som jeg tager på i gode perioder af mit liv, men som jeg kaster af mig, når jeg løber ind i livskriser.
  Jeg har brug for at lade min krop bestemme over, det jeg spiser, lade hjernen være beskæftiget med noget spændende og udfordrende og sidst men ikke mindst lade mine følelser være følelser. Altså prøve som menneske at skille ‘skidt fra kanel’ uden at intellektualisere alle områder af mit liv. Altså ‘Sein nicht schein’ – lade min krop i fred og lade den bestemme sig for de næringsstoffer den har brug for. Btw så er sukker, salt og animalsk fedt ikke næringsmidler som sådan men ‘krydderier’ og anvendes de sådan, så får kroppen mulighed for at vælge – og altså ikke hjernen og/eller hjertet – begge dele er i mine øjne lige skidt.
  God vind med dine videre studier!

 • Helle Brix

  7. juli 2015 kl. 09:13

  Hej Mette!

  Jeg har vejet for meget i årevis, hvor jeg også har gennemgået diverse kure. Nu er jeg 51 år, hormonerne er på spil, og jeg VIL opnå en balanceret vægt – altså er jeg i gang igen, men nu langsomt og med en del motion ind over hverdagen. Men hov, taber jeg mig? Nej, det gør jeg ikke, og faktisk er det mig en gåde. “Luk munden og let røven” er samfundets bedste råd til mig. Hvad så, når det ikke virker? Jeg tror, du må hjælpe mig ved dine studier! Knus og tak, Helle

 • Hanne Nielsen

  7. juli 2015 kl. 07:33

  Sådan har jeg levet i årevis uden at vide, det havde et navn.
  Jeg kan hermed erklære mig som nutritar. :)

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Astrologiens historie

Astrologiens historie

Fra det gamle Egypten over Grækenland til det Romerske Imperium, op gennem middelalderen til Renæssancens Europa, har astrologien overlevet, og er blevet udviklet og raffineret til den seriøse og brugbare astrologi, som astrologer bruger i dag

Skab hygge og stemning til soveværelset

Skab hygge og stemning til soveværelset

Det er vigtigt at have et godt miljø og føle sig godt tilpas i sit soveværelse, så du føler sig tryg, og på den måde får skabt de bedste rammer for en optimal nattesøvn.

Forkæl dig selv med en pause i hverdagen

Forkæl dig selv med en pause i hverdagen

Du kalder det måske selv for overspringshandlinger, men hvor disse overspring er en skidt ting, er en lille pause i hverdagen en god og nogle gange nødvendig ting, for at du kan fungere.