Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller

 

Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller

Der er INTET som sæsonens første fastelavnsbolle! Efter farmors gode, gamle opskrift med det vildeste smør/mel-forhold, der giver dejlige bløde og smørskøre boller (hader seje tebolleagtige fastelavnsboller!). Masser af polynesisk vanilje i cremen og Valrhona-kakaoglasur på toppen – that’s it.

Og opskriften, siger du ..? Den kommer her

Farmors fastelavnsboller (12 stk.)

Farmor havde ikke adgang til sigtet hvedemel fra Skærtoft Mølle, fed polynesisk vanille fra Chokolade Compagniet og Valrhona-kakao, men det har vi heldigvis, og derfor bliver de her old school fastelavnsboller så gode, så gode.

Dej
175 g smør
250 g hvedemel
½ tsk kardemomme, stødt
½ spsk lys rørsukker
1 ¼ dl mælk
20 g gær
1 æg

Creme
2 æg
2 spsk lys rørsukker
2 ½ tsk maizena
2 ½ dl mælk
½ stang vanille

Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv, og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med ægget, og ælt til en glat dej. Måske skal der mere mel i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.

Lav nu cremen: Pisk æg, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde, til det ikke klumper mere. Tilsæt mælk, vanillekorn og –stang, og bring cremen i kog under piskning. Kog cremen i et par minutter, og lad den så afkøle lidt.

Rul dejen ud til et stort rektangel, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Efterhæv bollerne i 20 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt, før du overtrækker dem med en glasur af god kakao, flormelis og kogende vand. Og så er der serveret!

Marie Holm har skrevet bogen Foodie
En “Foodie” er ifølge forfatter, madskribent og kogebogsredaktør Marie Holm en madelsker, der ikke har de klassiske kokke-skills, men som forsøger at lure de største trends, kopiere de nyeste tricks og forfølge de stærkeste tendenser i eget køkken.

Bogen Foodie er for dig, som både ønsker at lave mad, men også at læse om maden. I Foodie kan du læse hyggelige beskrivelser om tidens madmode med flotte billeder og sjove tegninger.
MarieMarie
Køb bogen her http://www.saxo.com/dk/foodie_marie-holm_indbundet_9788702134902

 

Du kan følge Marie på Instagram-profil @mariemadskriv og læse mere på www.madskriv.dk

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Fire gode råd til den kvindelige iværksætter

Fire gode råd til den kvindelige iværksætter

Fire gode råd til den kvindelige iværksætter! Det er ingen hemmelighed, at størstedelen af alle iværksættere er mænd. Artiklen her er dedikeret til kvinder, som har været både modige og ambitiøse nok til at gå iværksættervejen.

Lucy Lee: Derfor kan brokkeri i små doser være godt

Lucy Lee: Derfor kan brokkeri i små doser være godt

Jeg har en privat regel om, at man må brokke sig én gang over det samme problem, og så må man se at komme videre

The Body Shop vil være verdens mest etiske og bæredygtige globale virksomhed.

The Body Shop vil være verdens mest etiske og bæredygtige globale virksomhed.

For 40 år siden udfordrede Anita Roddick (billedet) The Body Shop til at tage hånd om sin tids store udfordringer. Nu tager vi fat på nutidens store udfordringer. Vi ønsker, at vores Enrich Not Exploit™ Commitment skal inspirere en ny generation af kunder, tilhængere og især generation Y, som virkelig interesserer sig for virksomheders adfærd.