Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller

 

Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller

Der er INTET som sæsonens første fastelavnsbolle! Efter farmors gode, gamle opskrift med det vildeste smør/mel-forhold, der giver dejlige bløde og smørskøre boller (hader seje tebolleagtige fastelavnsboller!). Masser af polynesisk vanilje i cremen og Valrhona-kakaoglasur på toppen – that’s it.

Og opskriften, siger du ..? Den kommer her

Farmors fastelavnsboller (12 stk.)

Farmor havde ikke adgang til sigtet hvedemel fra Skærtoft Mølle, fed polynesisk vanille fra Chokolade Compagniet og Valrhona-kakao, men det har vi heldigvis, og derfor bliver de her old school fastelavnsboller så gode, så gode.

Dej
175 g smør
250 g hvedemel
½ tsk kardemomme, stødt
½ spsk lys rørsukker
1 ¼ dl mælk
20 g gær
1 æg

Creme
2 æg
2 spsk lys rørsukker
2 ½ tsk maizena
2 ½ dl mælk
½ stang vanille

Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv, og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med ægget, og ælt til en glat dej. Måske skal der mere mel i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.

Lav nu cremen: Pisk æg, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde, til det ikke klumper mere. Tilsæt mælk, vanillekorn og –stang, og bring cremen i kog under piskning. Kog cremen i et par minutter, og lad den så afkøle lidt.

Rul dejen ud til et stort rektangel, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Efterhæv bollerne i 20 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt, før du overtrækker dem med en glasur af god kakao, flormelis og kogende vand. Og så er der serveret!

Marie Holm har skrevet bogen Foodie
En “Foodie” er ifølge forfatter, madskribent og kogebogsredaktør Marie Holm en madelsker, der ikke har de klassiske kokke-skills, men som forsøger at lure de største trends, kopiere de nyeste tricks og forfølge de stærkeste tendenser i eget køkken.

Bogen Foodie er for dig, som både ønsker at lave mad, men også at læse om maden. I Foodie kan du læse hyggelige beskrivelser om tidens madmode med flotte billeder og sjove tegninger.
MarieMarie
Køb bogen her http://www.saxo.com/dk/foodie_marie-holm_indbundet_9788702134902

 

Du kan følge Marie på Instagram-profil @mariemadskriv og læse mere på www.madskriv.dk

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Kamille Sommer: Kære rod – jeg slår op!

Kamille Sommer: Kære rod – jeg slår op!

For mit eget vedkommende boede jeg mest rodet, når alt det andet ramlede. Jeg havde for travlt, for mange deadlines, for mange sure pligter jeg skulle nå.

Gry Hebeltoft: Jeg kiksede som den perfekte mor

Gry Hebeltoft: Jeg kiksede som den perfekte mor

Jeg kunne ikke leve op til dette perfekte ideal. Fx kunne jeg ikke altid tale i et roligt toneleje i konflikter, som mange af ekspert-bøgerne anbefalede. Specielt ikke da hun var i 3-4 års alderen. Jeg prøvede. Men jeg eksploderede ofte i sidste ende, og så kom den dårlige samvittighed.

Boligcious – Smukt samarbejde mellem BoConcept og Karim Rashid

Boligcious – Smukt samarbejde mellem BoConcept og Karim Rashid

Bordet tiggede om kærtegn, og det var svært ikke at røre.