Maria Pedersen: Skrid så med dig overgangsalder!

 

MariaMaria Pedersen: Skrid så med dig overgangsalder

Jeg er kommet til at sige ja til et abonnement jeg ikke kan finde ud af at afmelde og det flyder med lynets hast ind med produkter fra et firma man ikke kan komme i seriøs kontakt med.

Således har jeg nu fast overførsel af omkring 500 gram overflødigt fedt hver måned gennem et halvt år.

Ca. ½-1 liter væske fordelt grundigt rundt i kroppen primært omkring knæ og fingerled, samt som mellemstore pytter i tindingeregionen, ingen af steder er der plads nok og det dunker for at komme ud. Den væske forlader min krop hver nat mellem 2 og 4 og efter total skift af sengetøj, starter indsamlingen igen.

”er det ikke meget normalt når man er sidst i 40érne”

– det raseri der er kommet som umotiverede anfald det sidste halve år var ved at udløse en bombe i det parforhold der ellers er vidunderligt og fri for dumme skænderier. Kun fordi vi har en fast aftale om aldrig at skændes i sengen gik han fri. Jeg er FUCKING ikke sidst i 40,erne jeg er i midten og der er markant forskel.

Det knæ der har gjort knuder i det sidste halve år, de led der hæver op og gør rødbedeglas til fjende nummer et hvis sulten kommer farende, hvilket den også gør umotiveret. Sammen med natlige hedeture, tårer der presser på over ingenting, trætheden. For ikke at tale om bryster der får mænd til et kort sekund at overveje om det er ægte, men som til gengæld er så ømme, at jeg er i fare for at blive dømt for vold, hvis nogen kommer til at røre dem. Huden i ansigtet der har besluttet sig for at flygte sydpå for at samles en noget flagrende forsamling lige under hagen.

Overgangen har meldt sin ankomst på den bagvendte måde for menstruationen kommer lige præcis så kontinuerligt som altid blot i en styrket form – ( så fuck alle de gynækologer der siger det tager af efter sidste fødsels og med alderen,  i pjækkede under det modul på lægeskolen hvor der blev talt overgangsalder – i var garanteret ramt af ungdommeligt hovmod).

Hvordan er udsigten her oppefra? Ja det er i hvert fald fare for at miste både venner og familie på raseriets bål, hvis nogle af de anfald der hidtil kun er gået ud over uskyldige ekspedienter og cyklister der ikke rækker hånden ud, rykker ind i matriklen.

Glidecreme skal have fast plads i soveværelset og ikke fordi sexlivet udvikler sig kinky, men fordi det der før hed en fisse, er i fare for at udvikle sig til et stykke sandpapir, der ville kunne slibe en mellemstor dagligstue inden renovering. Så er det nu at man har fået sig et forandret køn og eftersom man også skal tænke i nye baner mht. kosten, er det vel lige om lidt man omtales urtekusse.

For det er det kroppen lægger an til – al det overskydende hud, man endelig fik råd til at få fjernet, da synderne til det var flyttet hjemmefra, har besluttet at det ikke forlader min krop. Muligvis vil jeg ikke have det på maven, men så flytter det fandme bare om på ryggen.

Man kan ase og mase med sine ømme babser i fitness centre på powerwalking, cykelture, svømmehaller etc, alt i mens man laver sund proteinrig stenalder, Low carbo etc kost kun for at opdage at man har lavet den der lede abonnements ordning på 500 gram ekstra fedt om måneden uden sidste salgsdato.

Transportsituationer skal nu planlægges i forhold til væskeindtag og tid, for på trods af års bækkenbundstræninger for at kunne holde på det hele og selv styre sine orgasmer, så er der jævnlige overvejelser på om – HVAD stiller jeg egentlig op hvis jeg tisser i bukserne midt på vejen.

Så muligvis slipper du af med tampax og allways – men velkommen Tena lady.

Muligvis har du forandret dig til en MILF med årerne – men til hvad gavn hvis du lugter lidt af tis og skal have en praktisk rygsæk med når du skal ud, indeholdende skiftetøj, natbind, cremer og beroligende medicin.

Sjatpisseri, kæmpe bryster, tør fi.. raseri og ekstra hud, find nogle andre der vil ha jer, jeg havde det lige så godt.
Kvindetidskort1Kvindetidskort1Kvindetidskort1Kvindetidskort1Kvindetidskort1

Kvindetidskort

 

 

Kommentarer skrevet af andre
 • Helle

  12. april 2020 kl. 18:19

  Hej andre der døjer frygteligt med ømme bryster ? Og hvis …kan det lindres på nogen måde ? Jeg er startet op på femerelle kh helle

 • Niels

  27. oktober 2019 kl. 09:54

  Så interessant at kvinder. Men hvordan forholder det sig i forhold til Jeres partner og jeres forhold. Hvad er der brug for ? Det er godt nok svært at finde rundt i.

 • merete

  8. februar 2019 kl. 22:43

  Kære dig Og dem som læser med.
  Hævede ømme bryster i nu 3 måneder og blødninger et par gange undervejs – først bare lidt – så senere lidt mere (og har ellers ikke blødt i et år) – er det noget nogle kender til?
  Mærkelige fornemmelser i underlivet/skede/æggestokke.
  (Vi kvinder ejer bare ikke vores egen krop. Hormoner fucker med os fra 1. menustration og sikkert til vi dør)

  Mvh Merete (51)

 • Joan

  8. oktober 2018 kl. 14:29

  Jeg er 49 tror jeg er i overgangsalderen da min menstruation kommer og går har en stor barm og nu viser det sig jeg er gået to nummer op i bh men ikke i vægt er det normalt at få støtte til barm

 • Lotte

  29. september 2018 kl. 09:02

  Jeg var/er 50. Enke fra december. Møder en ny kæreste og indleder er forhold. Han spørger til hvorfor jeg ikke får menstruation. jeg slår det hen. tiden går. efter noget tid er han bange for at jeg er gravid, det viser sig selvfølgelig at være overgangsalderen. (godt). har lidt ca 6 måneder med de samme kvaler som jer andre. Føler det værste er ovre????? ka det passe? kan det gå så hurtigt?

 • helle

  18. maj 2018 kl. 12:08

  Så skønt skrevet, tak for et smil og et godt grin..:)

 • Gitte

  10. november 2017 kl. 18:58

  Ha..ha..ha..ha…!
  Måske skulle det i virkeligheden hedde “undergangs-alderen”

 • Ulla

  3. juli 2017 kl. 15:00

  Jeg kan kun skrive under på, at de læger har sovet i timen, da der stod overgangsalder på skemaet.
  Jeg er 42 i overgangsalder med stort set alt (dog undtaget hedeturene) men ja til humørsvingninger (åhhh bare fanden ville tage dem), oppustet mave, sure opstød, træthed (massivt), ømme led, glemsomhed, 0 energi og svingende menstruation.
  Min er kemisk skabt efter kemo og østrogensænkende medicin.
  Begge dele er jeg stoppet med og i præmie fik jeg så denne her overgangsalder.

  Nogen der har erfaringer med, hvad der kan stabilisere især humør, mave og energi?

  Og hvor længe varer dette helvede mon? ??

 • Jannie

  23. juni 2017 kl. 08:10

  Tak for et indlæg der er bund ærligt? Hvad kan man så gøre ved det…. Jeg har valgt at få hormon plaster og har fået mit gode dejlige ægteskab tilbage.

 • Birgitte Magic

  23. juni 2017 kl. 07:39

  TAAAK FOR EN FANTASTISK SJOV MÅDE, AT FÅ GANG I DEBSTTEN ??Kan se at jeg er rimelig let ramt i en alder af 55, kun svedturene… til gengæld kommer de døgnet rundt – hvor det LØBER af mig, som om jeg er stået direkte ud af et – og nætterne går med at støve huset igennem for flere tørre dyner og badehåndklæder. ( bruger mindst 4 dyner hver nat ?)
  5-10 kg er på trods af 4 km daglig svømning, til tider anorexi lignende tilstand umulige af få smidt .
  Dog har jeg 3 forskellige medikamenter jeg skifter i mellem, da jeg efter 3-4 mdr på samme produkt bliver resistent.
  Det bedste er REMIFEMIN ( Matas og Tyskland ) – derefter Rødkløver i pille form ( Matas) og til sidst Dixarit recept.
  Nægter ( indtil videre) at tage hormoner – af flere grunde, men nok mest fordi de også fører 5-10 kilo med sig… ?

 • Isabell Damø

  22. juni 2017 kl. 16:17

  Tak for at sjov artikel ??
  Hvor er det godt, at det er i den alder af ens liv, at disse lidelser kommer og ikke da man var 16, for så tror jeg ikke, at jeg ville have haft overskud og selvironi nok til også at grine af det. Nu er vi gamle nok til at turde tale med andre om det, i stedet for at tro man er den eneste i verden med disse symptomer. Hurra for at blive ældre og få livs erfaring….. Og have humor..

 • Mette Rosin

  3. juni 2017 kl. 20:44

  Hold nu k… kære Maria hvor er du sjov. Og spot on i din fortolkning og beskrivelse af dette rædsomme fænomen kaldet overgangs alderen. Eller “overskuds alderen” som min nevø kalder det. Hahahahahha for hel…. altså, det er det sjoveste du har sagt til “mig” nogen sinde. Det er herligt at læse om, og skrækkeligt at være i. Og dog har jeg det stadig sådan at så længe vi er sunde og raske så går det nok. Alt det der følger med til at blive ældre. Sjovt er det ikke at kæmpe imod tyngde kræften! Men er vi raske udover det, så skal det nok gå alt sammen. Så pøj pøj med det, både til dig og alle jer andre sprøde tøser i samme etape af livet. Knus og klem fra “din nabo” Mette Rosin

 • Hanne Riis Henriksen

  12. marts 2017 kl. 11:34

  Tak for en super informativ beskrivelse. Heldigvis er jeg ikke ramt af det hele….endnu, for jeg ved jo ikke om det kommer “snigende”. I hvert fald kan jeg nikke genkendende til gråden, hovedpinen, dårlig søvn kvalitet, huden der begynder at hænge.
  Hvad hedeturene angår har jeg dem som sagt ikke endnu og Gud forbyde dem at komme, men det har min søster til gengæld haft og blev rådet til at prøve homøopatiske dråber mod hedeture og de kan købes i helsekostforretninger. De har hjulpet hende til at være helt symptomfri.
  Tak for snakken.

 • Mette

  26. december 2016 kl. 10:34

  Endelig fandt jeg svar på mine lidelser, når lægen nu ikke kunne hjælpe. Troede jeg var ved at blive tosset. Tusind tak for “diagnosen”. Jeg er hermed, i en alder af 42, gået i overgangsalderen.

 • Trine Bjørnskov

  11. november 2016 kl. 18:26

  Oh my God kan ud fra ovenstående læse at det også er Overgangsalderen som har ramt mig – Vælger at lægge vægt på ordet “Over” og håber at det går stærkt for F*** hvor er det irriterende med de ømme boobies

 • Benedicte

  29. juli 2016 kl. 07:06

  TAK for input om tabu område.
  TAK for, på MANGE områder, at vi lever i DK, -trods DK er meget bagud ifht sundhedsvæsenets viden om hormoner og dermed hjælp til os skønne quinder.
  TAK for, at vores døtre måske får bedre hjælp.
  TAK for alle jer quinder derude, som taler højt om det.
  TAK for skønt input om ‘den svære overgang’ (som jeg indtil videre har været ‘ikke’ venner med i over 10 år)
  TAK

 • Molly

  28. juli 2016 kl. 17:45

  Jeg er heldigvis (tror jeg) snart igennem. De første 5 år var de værste, De sidste 3 har man vel bare vænnet sig til al elendigheden…

 • Karen

  27. juli 2016 kl. 23:18

  Hej. Fin artikel. Jeg er så sluppet af med hedeturene ved at drikke rødkløverekstrakt. Har også prøvet rødkløverte og Meno Joy, Alt har virket fint. Læs bogen : Spis dig fra overgangsalderen. God fornøjelse.

 • Bettina Cramer

  21. juli 2016 kl. 20:54

  5 stjerner fra mig! Tænk at man kan grine så meget af egne (dine) lidelser :-) Tak!

 • eva mørck

  25. oktober 2015 kl. 09:38

  he he … super skøn læsning :) go glad søndag ….

 • Anne-Mette

  1. august 2014 kl. 21:01

  Suk… og jeg er “kun” 41 år og har allerede levet i det i halvandet år. Fuck overgangsalderen

 • lene christiansen

  16. november 2013 kl. 08:25

  Aj, så nåede overgangsalderen også udkantsdanmark – og jeg som troede, at det bare var en produktfejl hos mig selv, årgang 1960.
  Nå spøg til side….de ømme og svulme led og det L A N G S Y N E T deler vi dog med vores medskabninger af andet køn i samme alder; et mere present spørgsmål er for mig: hvad er det for en krop, der efterlades, når hormonerne har haft deres dagsorden? Shiny, happy ligeglad eller nedtur uden retur?

 • Heidi Kabwe

  15. november 2013 kl. 04:04

  Uh ha , hvor er det godt jeg ikke er alene. Tak for et hamrende sjovt indlæg. Der er jo ikke så meget at gøre ved det, med mindre man gider at fylde sig med hormoner, og dét gider jeg så ikke. Så hellere fryse folk ud at huset, når den tropiske hede indfinder sig ;)

 • Lotte B Rützou

  14. november 2013 kl. 09:04

  Haha
  Ja jeg er også glad for at jeg ikke er den eneste.

 • Helle Laursen

  13. november 2013 kl. 22:59

  Det er så godt ramt Maria, og det er (desværre) sååå meget mig du har skrevet om!!!
  Gud hvor jeg genkender alle symptomerne, og kan da også sagtens tilføje nogle flere, bare så du ved hvad der evt. venter dig……..
  Feks. vokser der pludselig hår ud de mest mærkværdige steder. HVAD SKER DER LIGE?!
  Det være sig på overlæben, kinder, hagen, og så den nedsunken hud fra ansigtet, som har sat sig som en blævrende masse, under hagen. Samtidig er ens syn blevet så forringet, at det kan være noget af en kamp, at fange de lange sorte hår med pincetten. Det ville være langt lettere, at fange en Abbore i en Put & Take!
  Dog kan den løse hud vise sig, at være en fordel, da den kan skubbes lidt rundt med, så den ramme lyset, så man bedre kan se og får fat i de genstridige hår.
  Som om det ikke var nok, vokser der GUD HJÆLPE MIG også hår ud på ens tær, og det nederste af ens fingre. Ej det er sgu da for meget! Hvad skal det nu til for, og hvorfor skal man dog straffes så hårdt, bare fordi man går i overgangsalderen? Jeg har nu aldrig været til pels!!!
  Så Maria nu er du advaret……….

 • Sysse Engel Nilsson

  13. november 2013 kl. 15:18

  Hvor er det F….. godt skrevet…Og jeg lider med dig og genkender så godt alle de problemstillinger du så levende beskriver der….
  Tak for et stort smil ( trods alt ) ,..skøn læsning !!

 • Solveig

  13. november 2013 kl. 10:37

  Ler genkendende, undskyld mig… dog mener jeg det er sgu skønt ikke at være den eneste. Tak for din meget beskrivende og især fuldstændige ærlige mening om overgangsaldren.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Planlægning af et bryllup tager lidt mere end en uge!

Planlægning af et bryllup tager lidt mere end en uge!

Skal man have en bryllupsarrangør til at planlægge et bryllup? Det er vel bare at købe en kjole og sende invitationer?

Stort lækkert julenummer fra Boligcious Lookbook

Stort lækkert julenummer fra Boligcious Lookbook

Over 90 sider med masser af boliginspiration, gaveguides, boligreportager, DIY, og stort borddækningstema. Helt GRATIS.

Kvindetid med Julie Johansen

Kvindetid med Julie Johansen

Gåture gennem Paris´ gader med de gule lys, når jeg alene tripper over Seinen iført flade sko og lækker håndtaske.