Tore Munch er eventmager og personlig træner

 

Tore Munch er eventmager og personlig træner

Kvindetid har mødt personlig træner Tore Munch til en snak om personlig træning, kropsbevidsthed og realistiske mål.

Hvem er Tore?
Tore Munch (født 1977) www.toremunch.dk har en fortid som gymnast på eliteplan og en bacheloruddannelse i moderne danser fra Leeds, England. Men han blev først rigtig kendt i Danmark, da han i 2005 vandt dansekategorien i tv programmet Scenen er Din med en blå bodypaintkarakterer og andre figurer inspireret af Ringenes Herre.

Tore arbejder i dag som koreograf, eventmager, danser og personlig træner, og det er hans personlige træning, der umiddelbart har vakt min interesse og fik mig til at kontakte Tore. For hvad er personlig træning, hvor foregår det og skal man ikke være Hollywoodfrue, for at have sådan en?

Træning i eget hjem
Tore: ”Jeg kommer som regel hjem til kunderne. Fordelen ved det er, at motion og træning rent fysisk bliver en del af deres liv og ikke noget, de kun kan udføre i et studie eller et fitnesscenter. Man kan nemlig sagtens lave gulvøvelser, selvom katten hopper rundt og vil være med. Ligesom den magelige lænestol snildt kan konverteres til et sted, hvor man også laver bootie shakes og tajleøvelser. Man behøver faktisk ingen rekvisitter for at gå i gang”

Personlig personlig træning
Tore går meget op i, at den personlige træning er personlig. Tore: ”Det skal forstås sådan, at jeg ikke bare smider et standard program i hovedet på folk, men derimod gør jeg ekstremt meget ud af at finde den enkeltes motivation. Jeg tager her udgangspunkt i klientens livshistorie, som jeg bruger ret lang tid på at afdække. Jeg spørger til deres fysiske historie. Hvor meget eller hvor lidt, de har bevæget sig før, hvilken slags arbejde de har udført, om de har haft skader osv. Det giver mig et billede af klienten og hjælper mig i forløbet med at give dem den helt rigtige og personlige træning.
Jeg havde for nylig en kunde, der virkelig havde en intention om at komme i form efter en rygskade og vi startede fint med et let rygprogram, men jeg kunne se, hun gjorde det af nød og ikke af lyst.

Så kiggede jeg i hendes livshistorie og så, at hun i sin barndom svømmede og elskede det. Næste aftale med mig blev så booket i en svømmehal og efterfølgende lagde vi et svømmeprogram i stedet. Nu er hun derovre hver 3 dag og gør det af lyst. Det er da personligt. En anden kunde elskede at gå lange ture med hunden, men det var jo ikke rigtig motion, mente hun. Se det skal man ikke sige til mig. Vi fik gang i den vildeste powerwalk og udstyret hende med små vægte og så var hun og hunden flyvende. Det er tit de små ting, der nogen gange gør, at folk ændre indstilling.

Det skal være sjovt
Tore fortsætter: ”Nu var det her meget fysiske ændringer for selve motivationsdelene er et kapitel for sig. Det er så forskelligt, hvad der motiverer folk. Nogle motiveres af det gode f.eks tanken om at komme i kjolen, de købte 3 numre mindre, mens andre motiveres af frygten, altså hvad der kan ske, hvis de ikke gør det f.eks at de skal smide bikinibilleder på facebook.
Nu er jeg klart tilhænger af første kategori altså positiv motivation, men hvis kunden virkelig motiveres af et skræmmebillede, så vil jeg tro mod min personlige træning selvfølgelig møde kunden det sted. Min mission er, at folk ved hjælp af korrekt træning skal lære deres kropshistorie at kende og opnå bedre kropsviden og dermed livskvalitet. Hvis man forstår og accepterer sit kropslige standpunkt – er det nemmere at finde motivationen og komme i gang”

Træner dig, mig, kendte og kongelige
Tore har haft både kendte og kongelige blandt sine kunder, men det er ikke noget, han slår sig op på, tværtimod er det kun fordi, jeg har googlet, at jeg kan spørge ham direkte. Så det er rigtigt, at bla Kronprinsesse Mary, Sanne Salomonsen og Line Baun Danielsen har været blandt Tores kunder finder jeg ud af, men som sagt, er det Tore lidt ligegyldigt.

Tore ”Alle mine kunder er særlige. Jeg er tilgængelig som træner for alle, så jeg vil nødigt låses fast på, at jeg kun træner kendte eller kun træner sportsfolk. Jeg træner virkelig alle og er en lille smule træt af al den nichesnak der tit kører blandt nogle behandlere. Jeg elsker forskellighed og variation.

Ikke frelst men realistisk
Og der er variation i Tores udbud. Udover personlig træning tilbyder Tore træning til når man har skader, træning til når man har født, og træning når målet er et vægttab. Om sidstnævnte træningsform siger han: ”Ærlighed betyder alt i en personlig træningssituation. Det vil være uærligt at påstå, at man kan opnå et markant vægttab udelukkende ved hjælp at styrke- og smidighedstræning. Et markant vægttab må nødvendigvis inkludere træning, hvor der indgår et højere niveau af fedtforbrænding, kombineret med omlægning af kosten.

Jeg er ekstrem realistisk både på egne og mine kunders vegne. Livet skal ikke være askese og der skal være plads til varm chokolade med flødeskum og mors hjemmelavede flæskesteg, hvis det er det, man har lyst til.

Bodypainting og ildshows
Til spørgsmålet om hvorvidt Tore ikke bliver lidt træt af at arbejde med folk og kroppe siger han: ”Nej aldrig, jeg elsker det, men gør også meget for hele tiden at forny mig og gøre sjove ting, der giver mig og min krop energi. Derfor laver jeg bodypaintshow, hvor jeg kravler og springer rundt som en dyrekarakter med akrobatiske håndstande og spring. Jeg har både været til pr lanceringer, gallamiddage, modeshows, firmaarrangementer, kirker, skoler, runde fødselsdage, zoologiske haver og i efteråret på Expoudstillingen i Kina som havtrold, hvor jeg optrådte med Den lille Havfrue på den danske pavillion.

The Big Splash
Min helt store passion har været at mixe alle de stilarter, jeg har mødt igennem min karriere. Så jeg har et sjov med dans, synkronsvømning, gymnastik, udspring, ildshow, sang og musik. Det har jeg samlet i det store vandeventyr – The big Splash – som jeg selv har instrueret.

Eventen havde urpremiere i Frederikberg Svømmehal i november sidste år. Den henvender sig til alle og også børn. Det er en af mine kæpheste at få aktiveret børn via leg, motion og udfordring samtidig med det gerne må være spetakulært. Efter showet er der ”fri dans” hvor publikum kan prøve kræfter med vandreskaberne og se om de kan lave et big splash.
Denne event vil jeg for resten så gerne have ud til endnu flere svømmerhaller så den må du endelig gøre lidt reklame for” smiler Tore. Det være hermed gjort Tore og fortsætter  ”Men for lige at svare konkret på dit spørgsmål nej så bliver jeg aldrig træt af at arbejde med krop og mennesker”.

Tore Munchs CV www.toremunch.dk
Gymnast på højt plan
Bacheloruddannelse i moderne dans fra Northern School of Contemporary Dance, Leeds, England.
Vandt i 2005 Scenen er Din i dansekategorien
Koreograf, danser og leverer underholdning til mange forskellige større events i ind- og udland – herunder tv- og teaterproduktioner.
Har sideløbende udviklet et personligt træningssystem (personlig personlig træning)
Uddannet livsstilscoach hos Manning Inspire i København
Underviser i Pilates, dans og teambuilding i workshops, og på kurser i mange forskellige sammenhænge.
Har i tæt samarbejde med Kiropraktik i Centrum i København udviklet et træningsprogram som forebygger og genoptræner skader i ryg og skulder/nakke.

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Michelle Hviid: AV – Min datter er næsten 9 år og tror hun skal på slankekur

Michelle Hviid: AV – Min datter er næsten 9 år og tror hun skal på slankekur

Jeg synes det er svært at være mor til en lille pige, som jeg skal lære at finde vej i en verden som ikke altid er grundgod, set med 9 årige øjne.

Juleklassiker fra Kvindetid: Malenes hvide glögg

Juleklassiker fra Kvindetid: Malenes hvide glögg

En juleklassiker fra Kvindetid: Malenes hvide gløgg. Er du ikke specielt begejstret for gløgg med trætte rosiner og mandelsplinter, men elsker hyggen ved varme drikke, så læs med her.

ANMELDELSE: Höst en fryd for gane, øje og sjæl

ANMELDELSE: Höst en fryd for gane, øje og sjæl

For mig er stemning, omgivelser og indretning altafgørende for min smagsoplevelse. Sådan tror jeg vi er mange der har det, men det er måske de færreste, der tænker over det