Lykkes Pumpkin Pie

 


Lykkes Pumpkin Pie

Noget der ikke er så udbredt i Danmark endnu er Pumpkin Pie eller græskartærte, som der er tradition for, at man spiser i USA og Canada på og omkring Halloween.
Nu er jeg ikke den bedste til at lave mad, må jeg desværre indrømme, men bage kan jeg. Det tog mig dog det meste af en dag at få kreeret en Pumpkin Pie til en start, men det er “et must” en gang om året, og den smager fantastisk!

Her får du min opskrift, men sæt god til af til det, og så smager den faktisk bedst, dagen efter den er lavet.

Først skal du lave græskar puré:
700 g græskar i små stykker. Skæres af et stort græskar, det er lidt hårdt at skære skrællen af. “Trævler” og kærner tages ud.
Fordel de mindre stykker (ca. 2- 3 cm) i en bradepande på bagepapir og bag dem ved 125 grader i 2 timer. Sluk herefter ovnen og lad dem stå i ovnen i yderligere 1 time. Tag ud og blend, så det bliver til græskarpuré.

Tærtedej:
225 g mel
2 æggeblommer
75 g sukker
125 g smør

Bland ingredienserne sammen, smør en rund springform og kom tærtedej i bunden og halvt op ad siderne.
Prik med huller i dejen med en gaffel og bag bunden 12 minutter ved 200 grader på nederste rille i ovnen.

Tærtefyld:
3 dl græskarpuré
1 dl piskefløde
1 ½ dl mælk
1 dl ahornsirup
½ dl sukker
½ dl brun farin
4 æg
2 spsk. mel
¼ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødt ingefær
¾ tsk. stødt kanel

Varm græskarpuréen på i en gryde, kom fløde og mælk i og rør til det er en ensartet masse. Det må IKKE koge.
I en skål piskes æg og sukker sammen, tilsæt brun farin, ahornsirup. Herefter tilsættes de 3 krydderier og de 2 spsk. mel.
Herefter blandes græskarpuréen sammen med æggemassen. Hæld i lidt ad gangen, mens der samtidig røres.
Fyldet er meget flydende, og kommes nu i den forbagte tærtedej.

Bages i midten af ovnen ved 160 grader i ca. 50-55 min.

En ekstra lille ting, ristede græskarkerner:
Når du nu alligevel har taget græskarkernerne ud af græskaret, skyld dem i en si og bag dem ved 180 grader på bagepapir drysset med salt i ca. 25 – 30 minutter.
De smager fantastisk og spises med skrællen på.

Rigtig velbekomme og rigtig god Halloween!

 

 

 

Læserne supplerer:

I stedet for muskat, ingefær og kanel er det rigtig lækkert med pumpkin pie spice. Hvis de ikke lige har det i den lokale er det let selv at blande sammen. Jeg bruger selv denne opskrift: http://www.alternativdanmark.dk/hjemmelavet-pumpkin-pie-spice/

Helt almindelige græskar, som de er flest. Det er den som også hedder Halloween pumpkin, men mange anbefaler Hokkaido eller Buttercup græskar da de smager af mere. Men den helt almindelige, der kan findes overalt omkring Halloween, er den vi bruger derhjemme, med Lykkes opskrift som den står her på siden.

Tusind tak for opskriften, Lykke. Den har skabt megen glæde i vores lille hjem, siden vi for første gang sidste år prøvede den. Men jeg vil dog alligevel komme med en anbefaling. Prøv i stedet for flødeskum, at bruge en fedtfattig creme fraiche. Blandingen af den syrlige smag af creme fraichen og den søde tærte, syntes vi giver en rigtig god balance i smagen. Der er også noget syrlighed i fløden, men den er ikke lige så udpræget som i creme fraiche. Derfor vil vi varmt anbefale dig at prøve det.

Jeg VIL SÅ GERNE prøve at lave pumpkin-pie! Jeg har faktisk drømt om det i årevis, men synes det har været svært at finde den rette opskrift.

Og rette motivation…for jeg ANER ikke, hvordan det smager?? Men denne opskrift OG anbefaling lyder altså til at være den rigtige! Jeg må igang!

TAK :)

 

Kvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
  • Anne pihl

    1. november 2015 kl. 07:27

    Den ser supergod ud og jeg er i gang. Jeg har rigtig meget fyld så jeg overvejer at lave to – og fryse den ene. Har du erfaring med det?

    • Lykke Larsen

      1. november 2015 kl. 14:54

      Nej, det har jeg desværre ikke, men jeg vil gerne høre om din erfaring med det – rigtig god fornøjelse!

  • Ditte

    25. oktober 2014 kl. 15:55

    Hvad slagsen græskar skal man bruge?

  • Jola Muntwiler

    19. oktober 2014 kl. 17:54

    Hej Lykke!
    Mange tak for opskriften. Nu er tærterne bagt, jeg har smagt den og den smager herligt..
    Ja, jeg måtte lave en ekstra portion dej til en tærte mere, da jeg havde alt for meget fyld til kun en tærte. Jeg prøvede ellers at lave høj tærtekant, men den faldt sammen under bagning. Jeg bagte den første i en tærteform med riller og den anden i en springform.
    Tærter er ikke blevet så høje, men smager moms!
    Kan man lave den så fyldet kan være i en tærte? Hvordan?

  • Lykke Larsen

    18. oktober 2014 kl. 09:07

    Hej Helle

    Ja, jeg anbefaler lidt flødeskum til, det passer godt ;O)

  • Helle Wang

    17. oktober 2014 kl. 22:03

    Er det flødeskum der er på

  • Lykke Larsen

    15. oktober 2013 kl. 09:24

    Jeg bager kanten med fra en start. Jeg klipper en stykke bagepapir rundt og lægger i formen.
    Herefter tager jeg ca 2/3 af dejen og dækker bunden i formen med. Så ruller jeg det sidste til
    en lang pølse og lægger den rundt i formen, trykker den flad og sørger for, at den sider fast i
    bunden også.

    Jeg bager tærten i en keramisk form, jeg normalt bruger til æbletærte, den har riller, og så
    lader jeg dejen gå ud over rillerne.

    Bager du den i en springform, hvilket jeg også har gjort, så kan du lave en fin kant ved at
    presse den lige rundt med dine midterste fingre.

  • Amaliw

    14. oktober 2013 kl. 17:16

    Hvordan får du den flotte kant på tærten med? Skal man gemme lidt tærtedej, og sætte den op, efter man har kommet fyldet i?
    Eller laver du den flotte kant, fra start, når tærtedejen skal forbages?

    Kh Amalie

  • Lykke Larsen

    22. oktober 2012 kl. 12:53

    Hvis man gerne vil slippe lidt lettere, har jeg set, at man faktisk nogle steder kan løbe purreret græskar på dåse, i så fald skal man bare bruge sådan en!
    Mange hilsner fra Lykke

    • Line

      8. september 2013 kl. 21:30

      Sjovt, jeg kikker på den kage ;-) Lykke har du ikke haft collie hunde som barn ;-)
      Hilsen Line

  • Katrine

    17. oktober 2012 kl. 20:25

    Men nu venter jeg i spæning… :-)

  • Katrine

    17. oktober 2012 kl. 20:24

    Kagen er i ovnen og jeg afventer. Det gik dog galt, da jeg var kommet til at lave stykkerne for små og tynde, da jeg puttede dem i ovenen. Det resulterede i at de var blevet tøre og det var svært at purere dem…

  • Lene Nymann

    3. november 2011 kl. 10:09

    Det Lyder rigtigt lækkert!

    Så det er lidt af en udfordring, for en nybegynder i kage bagning.
    MEN, det må bare prøves.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Jeg bliver aldrig mor

Jeg bliver aldrig mor

Jeg bliver aldrig mor – Det var en mærkelig besked at få, en meget definitiv én af slagsen, som vækker nogle dybe refleksioner. I dag er der dukket en lille afskeds følelse op i mig, en afsked med min fertilitet, med muligheden for at blive mor, også selvom jeg ikke ville benytte mig af den.

ELSK livet, ELSK hjertet – bær ELSKsmykket

ELSK livet, ELSK hjertet – bær ELSKsmykket

sæt igen i år fokus på forskning i kvinder og hjertekarsygdomme på smukkeste vis

Kira Gall Henriksen: Sådan laver du Snickers

Kira Gall Henriksen: Sådan laver du Snickers

Opbevarer du dem i køleskabet, skal du være opmærksom på at chokoladen efter et par dage bliver grå i det.. Men helt ærligt. Hvor lang tid mon de holder?