Lise Møller: Påskeforkælelse uden deller

 

Lise Møller Andresen: Påskeforkælelse uden deller

Påsken kan hurtigt resultere i et lille kærlighedshåndtag på sidebenene, og det er selvfølgelig fint at få sig et ekstra energidepot. Men men men, vi kan da godt være foruden, ikke sandt?

Så, det du kan gøre for at forhindre alt for stort et kalorieindtag, er først og fremmest at undgå alt for store mængder af mad til påskefrokosterne og generelt her i helligdagene. Jeg har et par tips, som I er velkomne til at prøve af, og jeg lover at du hverken går sulten eller utilfreds fra bordet

8 tips til mindre påskedeller
1. Tænk i farver
!
Sørg for at der er masser af lækkert grønt og friske salater til dine måltider og på påskebordet – og fyld gerne halvdelen af tallerkenen med det grønne.

2. Fisk er fedt
Pryd bordet med frisk fisk, f.eks. rejer, laks og sild, samt økologisk fjerkræ og kød.

3. Halver dit brød 
Afholder I det store kolde påskebord, så tag ½ stykke rugbrød ad gangen i stedet for et helt rundtom – og pryd gerne stykket med æg, sild, makrel eller hvad der nu går rundt.

4. Frugt som dessert
Skær lækkert frugt ud til osten/desserten og nyd det fremfor store mængder kager og slik.

5. Skru op for kvaliteten i din morgenmad
Morgenmad i ferien behøver ikke være hvidt brød og spandauere. Prøv at eksperimentere med bedre råvarer, når du laver morgenmad. Hvorfor??  – Fordi det smager bedre, du får det bedre, du holder dig mæt i længere tid og din krop kommer til at se bedre ud (HEY! What’s not to like?!) Jeg selv holder meget af omelet, god laks, avokado og frisk frugt. Eller proteinpandekager med en smule peanutbutter og frisk frugt/bær. Du kan klikke her for at se flere morgenmadsforslag.

6. Alkohol
Ja, vi kan ikke komme uden om det! Alkohol er en stor post når det kommer til kalorier, og særligt øl høster mange kalorier.  For at spare lidt på kalorierne kan du f.eks:  – Drikke hver anden øl. Det vil sige, at hver gang de andre tager en ny øl, tager du en vand eller en dansk vand  – Nyde hvid- eller rødvin. Der er stor tendens til at øl hældes ned, hvorimod vin er nemmere at nyde – og dermed drikke mindre af.

7. Skru ned for sukkeret og op for kvaliteten i dine kager
Lav kager med lækre, udforarbejdede råvarer, uden raffineret sukker, og nyd dem til kaffen for både at spare lidt på kalorierne, passe på dit blodsukker og din generelle helse. Jeg har en super let og meget meget lækker opskrift til dig på de skønneste kokoskugler, som jeg synes du skal prøve af.  Du finder opskriften på mine kokoskugler lige her

8. Påskeæg med masser af kakao
Påsken er også lig med påskeæg, så vær god ved dig selv og dine kære og vælg GOD chokolade med et højt kakaoindhold.  Sabine Murati har et smukt alternativ på påskeæg på sin blog. Klik ind her for at se opskriften på hendes super lækre påskeæg.

Sprint efter de påskeæg!

Noget andet du kan gøre, for at minimere kærlighedshåndtagene, er bevægelse. Så nyd, at du har fri og tid til at komme ud og bevæge dig og boltre dig i det skønne solrige forårsvejr. Tag familien med i skoven, pluk blomster, nyd forårsduften, få snakket med hinanden og nyd hinandens selskab. I kan også løbe, cykle ture, tage børnene med på legepladsen, rulle på rulleskøjter osv osv osv.  Afholder I påskefrokost, så gå evt en lang tur om eftermiddagen, så I ikke bare sidder på jeres flade og spiser hele dagen. Det giver større velvære, mere energi og dejlig frisk luft.

Finder I stadig påskeæg (hvilket jeg og min bror + mine fætre og kusiner, allesammen mellem 18 og 35 år, STADIG gør), så gem dem i en større radius og gør det til en sport at finde æggene først. Så lover jeg at du får sprintet en del – særligt hvis du har et godt konkurrence gen!

Nyd fridagene og træk vejret

Varme forårshilsner, Lise

DajeDaje

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Michelle Hviid: Alt for meget bøvl – lidt for lidt..

Michelle Hviid: Alt for meget bøvl – lidt for lidt..

Et af spørgsmålene var noget a la “Hvad står i vejen for en lidt større hverdagsglæde hos kvinder?”…… Hmmm… Godt spørgsmål

Boligcious: Sæt gryden på bordet

Boligcious: Sæt gryden på bordet

Er du typen, der ikke bryder dig om at servere direkte fra gryderne? – det er jeg. Hos os portionsanretter vi altid ved køkkenbordet i hverdagen. Når vi har gæster, det være sig til fest eller blot en spontan middag med et par venner, kommer maden på bordet, men aldrig i gryder.

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Om at rejse billigt

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Om at rejse billigt

Jeg har en rigtig god ven, der næsten altid lige er kommet hjem fra et spændende sted – eller er på vej af sted. Han har fast omend fleksibelt arbejde og en helt almindelig løn. Alligevel får han råd til at rejse fire-fem gange om året. Korte og lange ture.