Læs om Kistas indsats for at hjælpe mishandlede heste

 
Læs om Kistas indsats for at hjælpe mishandlede heste  
Vi fik en mail fra Kista vi bare måtte trykke.Jeg har startet et hjem op for mishandlede, underernærede heste eller heste, der står til aflivning medmindre jeg tager dem hjem fordi ejeren af den ene eller anden årsag ikke kan beholde hesten.

Flere tusind heste bliver hvert år aflivet selv om de er sunde og raske – fordi de er blevet ustyrlige og oftest er de blevet det pga for hård behandling, for hurtig og hård tilridning, mishandling, bevidst underernæring af hesten så den er for svag til at gøre modstand osv. og derefter er de gennem mange forskellige hænder, der forsøger at gøre hesten styrlig – nogle velmenende og andre blot en fortsættelse af den alt for hårde behandling. Min oplevelse er at folk enten i forvejen er bange for heste eller bliver bange for en hest og så forsøger at kue den ved for hård behandling og til sidst bliver den aflivet selv om den sagtens ved god tid, kærlig behandling og uden pres kunne have haft et langt og godt liv.

Andre sunde og raske heste bliver aflivet fordi ejeren af den ene eller den anden personlige årsag ikke kan beholde den og ikke kan holde ud at sælge den, eller ikke tror nogen vil have den, eller ikke kan se nogen udvej, eller ikke ved at der er mange steder som mit, hvor de kan give hesten til og den så får den tid og kærlige behandling og træning til at kunne få et godt nyt hjem, der vil glæde sig over at have den.

Dyrlægen kan ikke nægte ejere at aflive hesten.Jeg får ofte henvendelser om heste, der akut skal væk eller have et andet hjem af den ene eller den anden årsag og jeg har måttet sige nej til mange pga økonomi.

Jeg henvender mig for at flere bliver opmærksomme på problemerne for der er virkelig mange heste, der trænger til at komme væk eller blive reddet fra at blive aflivet selv om de er sunde og raske og sagtens kunne få et godt og langt liv og glæde et andet menneske. Jeg gør det for at ejere ved at der er andre muligheder end aflivning og at ejere bliver opmærksomme på at de kan aflevere sin hest hvis de ikke har råd til det.

Og jeg henvender mig for at gøre opmærksom på at der er alt for meget unødvendig hård behandling af heste og det er unødvendigt fordi man sagtens kan få en hest til frivilligt at samarbejde uden aggressiv, hård og voldelig behandling af den – det er et stort dyr med mange kræfter bag sig, men hvis man ved hvordan en hest fungerer og man respekterer den og naturligvis giver den det, den har brug for af vand, mad, foldtid og behandler den kærligt, kan man skabe det jeg kalder frivilligt samarbejde gennem tillid.

Mange hilsener og en skøn dag til dig og dine herfra

Kista og alle dyrene

Kommentarer skrevet af andre
 • Kista

  11. januar 2014 kl. 13:20

  endnu engang tusind tak for at bringe artiklen – jeg håber det giver muligheder for at hjælpe dyrene bedre her og som oplysning og opmærksomhed omkring heste og deres situationer.

 • jane Skjellund

  11. januar 2014 kl. 12:15

  Det er så stort og flot at mennesker som Kista vil ofre alt deres tid og økonomi for at rette op på skader som andre mennesker – i uvidenhed har påført disse heste. Jeg kunne ønske at der blev etableret en form for økonomisk støtte så Kista kunne hjælpe flere heste / dyr i håbløs nød.
  Håber der er mange som læser om Kista og vil tilbyde, at hjælpe med – på den ene eller anden måde

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Yoga er i dag meget udbredt, og i diverse fitnesscentre rundt omkring kan du tilmelde dig yogahold. Yoga er en fantastisk form for selvforkælelse, og det tjener rigtig mange gavnlige formål. Læs mere om det her, og kom godt i gang med yoga.  Først og fremmest: Der er yoga, og så er der yoga Den yoga, […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Anthony Falk om Kvinder

Anthony Falk om Kvinder

Anthony Falk om kvinder: et velmenende men kærligt råd til kvinder fra mig er, bevar jeres kvindelighed og ikke mindst jeres kvindelige former

Sofia Manning: Hvad er coaching?

Sofia Manning: Hvad er coaching?

Netop fordi at coaching har klientens egne mål og ønsker i centrum, så er det blottet for både budskab og løftede pegefingre om, hvad der er den rigtige måde at leve på. Den rigtige måde at leve på er helt op til den enkelte klient.

Marie Steenberger: Sådan holder du vægten i december

Marie Steenberger: Sådan holder du vægten i december

Måske har du prøvet at faste en hel dag op til en julefrokost for at spare på kalorierne. Måske har du spist rugbrødsmadder lige inden, du skal ud af døren i et forsøg på at holde dig til kun to æbleskiver. At spare kalorier sammen eller spise på forhånd virker ikke.