Læs om Kistas indsats for at hjælpe mishandlede heste

 
Læs om Kistas indsats for at hjælpe mishandlede heste  
Vi fik en mail fra Kista vi bare måtte trykke.Jeg har startet et hjem op for mishandlede, underernærede heste eller heste, der står til aflivning medmindre jeg tager dem hjem fordi ejeren af den ene eller anden årsag ikke kan beholde hesten.

Flere tusind heste bliver hvert år aflivet selv om de er sunde og raske – fordi de er blevet ustyrlige og oftest er de blevet det pga for hård behandling, for hurtig og hård tilridning, mishandling, bevidst underernæring af hesten så den er for svag til at gøre modstand osv. og derefter er de gennem mange forskellige hænder, der forsøger at gøre hesten styrlig – nogle velmenende og andre blot en fortsættelse af den alt for hårde behandling. Min oplevelse er at folk enten i forvejen er bange for heste eller bliver bange for en hest og så forsøger at kue den ved for hård behandling og til sidst bliver den aflivet selv om den sagtens ved god tid, kærlig behandling og uden pres kunne have haft et langt og godt liv.

Andre sunde og raske heste bliver aflivet fordi ejeren af den ene eller den anden personlige årsag ikke kan beholde den og ikke kan holde ud at sælge den, eller ikke tror nogen vil have den, eller ikke kan se nogen udvej, eller ikke ved at der er mange steder som mit, hvor de kan give hesten til og den så får den tid og kærlige behandling og træning til at kunne få et godt nyt hjem, der vil glæde sig over at have den.

Dyrlægen kan ikke nægte ejere at aflive hesten.Jeg får ofte henvendelser om heste, der akut skal væk eller have et andet hjem af den ene eller den anden årsag og jeg har måttet sige nej til mange pga økonomi.

Jeg henvender mig for at flere bliver opmærksomme på problemerne for der er virkelig mange heste, der trænger til at komme væk eller blive reddet fra at blive aflivet selv om de er sunde og raske og sagtens kunne få et godt og langt liv og glæde et andet menneske. Jeg gør det for at ejere ved at der er andre muligheder end aflivning og at ejere bliver opmærksomme på at de kan aflevere sin hest hvis de ikke har råd til det.

Og jeg henvender mig for at gøre opmærksom på at der er alt for meget unødvendig hård behandling af heste og det er unødvendigt fordi man sagtens kan få en hest til frivilligt at samarbejde uden aggressiv, hård og voldelig behandling af den – det er et stort dyr med mange kræfter bag sig, men hvis man ved hvordan en hest fungerer og man respekterer den og naturligvis giver den det, den har brug for af vand, mad, foldtid og behandler den kærligt, kan man skabe det jeg kalder frivilligt samarbejde gennem tillid.

Mange hilsener og en skøn dag til dig og dine herfra

Kista og alle dyrene

Kommentarer skrevet af andre
 • Kista

  11. januar 2014 kl. 13:20

  endnu engang tusind tak for at bringe artiklen – jeg håber det giver muligheder for at hjælpe dyrene bedre her og som oplysning og opmærksomhed omkring heste og deres situationer.

 • jane Skjellund

  11. januar 2014 kl. 12:15

  Det er så stort og flot at mennesker som Kista vil ofre alt deres tid og økonomi for at rette op på skader som andre mennesker – i uvidenhed har påført disse heste. Jeg kunne ønske at der blev etableret en form for økonomisk støtte så Kista kunne hjælpe flere heste / dyr i håbløs nød.
  Håber der er mange som læser om Kista og vil tilbyde, at hjælpe med – på den ene eller anden måde

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Kvindetid med Evy Sampson

Kvindetid med Evy Sampson

Kvindetid med Evy Sampson: Kvindetid hjælper mig med at regenerere, her er jeg nærværende og får en større forståelse for mig selv

Malene Hasselblad: Der er nogle mænd jeg skylder en undskyldning…!

Malene Hasselblad: Der er nogle mænd jeg skylder en undskyldning…!

Vi datede i laaaaaaaaang tid, vi snakker over et halvt år + renter, og han fik ikke en skid “af det dyre”

Katrine Axholm: Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

Katrine Axholm: Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

Kvinder vil have mænd som tør gå efter det de har brug for og lyst til. Som vægter samværet med deres kvinde højere end udløsningen. Ellers kan sex for kvinden føles som om han bare vil onanere inde i hende for at blive bekræftet. Det er bare ikke sexet.