Kvindetid med Mette Glargaard Andersen

 

Kvindetid med Mette Glargaard Andersen

I dag har jeg talt Kvindetid med Mette Glargaard Andersen. Mette er aktuel med den anmelderroste E bog “Poul Glargaards datter” der, som titlen angiver, handler om Mette og hendes familie. I 2010 skrev Mette sin første bog “Selvværd for begyndere”, som blev en bestseller. Derefter fulgte i  2011 videokurserne “Giv dig en chance”, som redskaber til at udnytte dit fulde potentiale. I oktober 2011 kom bogen “Red dit parforhold – før det kommer i krise”, som vi for nogle uger siden bragte et uddrag af på Kvindetid https://kvindetid.dk/mette-glargaard-andersen-er-du-gift-med-din-far-eller-mor/

Hvad tænker du ,når jeg siger Kvindetid?
Jeg tænker Femølejr, altså et fællesskab, hvor kvinder kan udfolde sig uden mænds tilstedeværelse. Personligt nyder jeg lige så meget at være sammen med mine mandlige venner, som mine kvindelige. Men det der kendetegner alle mine venskaber er, at det er mennesker, der er i kontakt med sig selv og både tør åbne op og være som de er, når vi er sammen og som også kan grine, så vi næsten falder ned af stolene. Mine relationer er supervigtige for mig og jeg bruger ikke meget tid på de overfladiske. Jeg er nok intens at være sammen med ind imellem og kan godt fylde meget, men har heldigvis også venner, som enten kan fylde selv eller sige til, hvis det bliver for meget.
Jeg fornemmer, at kvinder har meget brug for et fællesskab uden mænd, ligesom mænd har brug for mandetid sammen med andre mænd og det er ok. Det er nemmere at tale om de helt private ting med andre af samme køn, fordi der ikke kommer seksuelle spændinger eller jalousi i vejen. For hver 5 veninder, har jeg kun 1 mandlig ven og det er derfor

Sætter du tid af til Kvindetid
?
Jeg forsøger at plotte sociale aktiviteter ind i min kalender med jævne mellemrum. Jeg er et udpræget socialt menneske og elsker at få en på opleveren, møde nye mennesker og høre gode historier. Ofte hører jeg, at kvinder har mere brug for hygge end mænd, men jeg tror det er forkert – mænd har bare en anden måde at være sammen på. De er ofte sammen om noget, hvor kvinder jo kan sidde på en café en hel dag og hygge sig uden at have en dagsorden eller noget formål med samværet andet end samværet i sig selv. Det gælder også for mig og det er vigtigt for mig med samvær for samværets skyld, så jeg sørger for at indlægge tid til det i min kalender og bliver altid lykkelig, når nogen inviterer til hygge – uanset om det er et par timer eller en weekend i sommerhus.

Hvad skal din næste Kvindetid bestå af?
Nu er jeg jo næsten lige flyttet tilbage til Sjælland og skal opbygge mit sociale netværk igen. De nære venner er der stadig, men jeg mangler en bredere kontaktflade og derfor har jeg plottet en del oplevelser ind i kalenderen. Det bliver jo sværere, jo ældre vi bliver at etablere nye bekendtskaber, så der er man nødt til at være proaktiv, udadvendt og åben for muligheder. Jeg har høje forventninger til mængden af kvindetid i mit liv de næste mange måneder!

Vi du afsløre noget småhemmeligt eller sjovt fra din Kvindetid?
Jeg har en veninde, som jeg går i vandland med ind imellem og det er virkelig sjovt – vi går fuldstændig i barndom og kører vandrutchebane, mens vi hviner højt. Jeg elsker at lege og spille spil. Det er ikke hemmeligt, men sjovt. Ligeså superlækkert det er at gå i byen med de høje hæle og lange negle, ligeså meget nyder jeg de enkle fornøjelser. Jeg vil ikke glemme at lege, bare fordi jeg er blevet voksen.

En småhemmelighed? Ja, når jeg er sammen med veninderne, så kan min humor blive sort som kul og temmelig barsk. Det har jeg arvet efter min mor, som virkelig gav den gas, når hun var i trygge omgivelser.

Hvem kender du, der er god til Kvindetid?
Jeg tror faktisk, at de fleste af de mennesker jeg kender er gode til kvindetid. De er gode til at prioritere nærvær og samvær. Ellers er veninderne forskellige – en er god til at servere en vin vi begge kan lide og krammer som en professionel krammebamse, en er god til at pakke en perfekt picnickurv og stille de skarpe spørgsmål, en er god til at ringe og spørge ind, når livet er tungt osv. Mens jeg skriver om det, sidder jeg og tænker på dem hver især og bliver varm om hjertet – det er lækkert – tak fordi du stillede mig spørgsmålene!

Det er sørme mig der takker kære Mette.
Læs meget mere om og af Mette på www.metteglargaard.dk

 

Kvindetid artikler
Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Sæt fokus på selvforkælelse med yoga

Yoga er i dag meget udbredt, og i diverse fitnesscentre rundt omkring kan du tilmelde dig yogahold. Yoga er en fantastisk form for selvforkælelse, og det tjener rigtig mange gavnlige formål. Læs mere om det her, og kom godt i gang med yoga.  Først og fremmest: Der er yoga, og så er der yoga Den yoga, […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Jordens nemmeste og lækreste jordbærkage a la Kira

Jordens nemmeste og lækreste jordbærkage a la Kira

Du kan glæde dig til en kage i verdensklassen. Den er let og luftig og smager vidunderligt. Du kan lave den på 20 minutter.

Lise Møller: Lykkelig uafhængig

Lise Møller: Lykkelig uafhængig

Hvad er der galt med mig? Hvad er det jeg gør forkert? Hvorfor er der ingen der kan elske mig? Jeg troede jeg var for dominerende, for selvsikker, for høj, for markeret, for bredskuldret, for tyk, for grim, for ufeminin… Ja, der var ikke dén ting jeg troede jeg enten var for lidt eller for meget. Og jo mere jeg tilstræbte at skrue henholdsvis op og ned for dét jeg anså som værende mine styrker og svagheder, jo værre fik jeg det.

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]