Klumme af Malene Hasselblad: Luk røven sømand

 

Klumme af Malene Hasselblad: Luk røven sømand

”Ved du hvad? Nu skal jeg fortælle dig nogle ting dit store fede arrogante møgdyr…” Lige nøjagtig den sætning fyrede jeg af til en tidligere chef… desværre først da jeg sov.

Det værste var, at han i mine øjne havde så lidt autoritet, at en flue ville give ham fuckfingeren hvis han forsøgte at lukke den ud af vinduet. Hans arrogance og højrøvethed, havde stik modsat virkning på mig, men kender du ikke det, når man i det moment man får tæsk med tungen, bliver fuldstændig mundlam?

For undertegnede sker det sjældent, men jeg tror alle fra tid til anden har oplevet, at få en sviner eller er blevet uretfærdig behandlet og hvor man bare er blevet så chokeret i øjeblikket, at man ikke kunne sin ABC.

Hvor man resten af dagen og helst lige før man skal sove – og derfor også hele natten ligger og tænker på, hvad man KUNNE have svaret. Her ligger man så og vrider sin hjerne og kommer op med den ene gode verbale forulempelse efter den anden, sådan rigtig svar på tiltale, a la ”Luk røven sømand”! Bare en kende for sent, og det er jo lidt svært at komme tilbage dagen efter og så starte forfra, for der er forulemperen jo allerede videre. Det er kun dig der sidder forsmået tilbage, fordi du ikke fik givet retur med samme eller helst større artilleri i tide…

Generelt undrer det mig lidt, hvor naturligt det ligger lige til højrebenet for nogen, at drible kollegaen eller sine ansatte i knæ med en fysisk eller verbal snotter nu om dage. I stedet for at tro og ønske det bedste for andre.

Jeg hader løgne og uretfærdighed, så jeg har faktisk rigtig svært ved at slippe en situation igen, hvor jeg ikke lige, fik givet tilbage af samme skuffe. Selvfølgelig skal der være en vis respekt for sin chef, men jeg synes ved Gud det gælder begge veje. At chefer også skal have respekt for sine ansatte i stedet for kun at sidde i sit eget selvfede jeg og udblæse ordrer. Hvor kun han/hendes ord er lov, uden at kunne komme med et argument for, hvorfor det ikke kunne være anderledes, fordi han/hun jo ved bedre, eller ”sådan har vi altid gjort det”. Nøj, jeg har haft lagt mig ud med et par chefer i min tid som ansat, jeg er bare ikke en gå-i-ét-med-tapetet-og-bøje-nakken kind of person, så jeg har ikke stået tilbage for at svare: Undskyld, vil du være sød at tale ordentligt til mig?! Og dét serveret med et alt andet end ”undskyld mig” attitude på. Er sikker på at der har været et par stykker der har haft lyst til at tage mig i hoved og røv og smide mig ud af virksomheden, sikkert lige så mange gange som jeg selv har vendt rundt på hælene og sagt: Ved du hvad? Hej-hej!

Det skal lige siges at jeg ikke kun har dårlige erfaringer med chefer, kun dem der udviser den grummeste arrogance eller står i kø ved håndvasken når der skal vaskes egne fejl og mangler af og gerne smider lorten videre ned i hierarkiet, i stedet for selv at stå ved, at de er fisens ejermand.
Forrige arbejdsgiver, der normalt ikke var kendt for positive tilkendegivelser, var ved at smadre kæben på mig, men jeg nåede at gribe den, inden den røg i gulvet af forundring over ordene: Malene, det er simpelthen sådan en fornøjelse at arbejde sammen med dig, (her nåede jeg ærligt at tænke, tager hun pis på mig, hun så så alvorlig ud) du er hurtig, effektiv, tager ansvar, er kvik, pålidelig – og så har du altid sådan et dejligt humør. Det er så skønt at kunne grine lidt af det hele engang imellem, så tak for det”. Efter jeg var kommet mig over chokket, slubrede jeg hendes ord i mig, som en forårskåd labrador, de ord sad fast længe… ja faktisk endnu, tænk at der ikke skal mere til at gøre en medarbejder glad og stolt. Så er du chef, så får du hermed et råd, og det skal koste dig gratis. Husk at anerkende og rose dine medarbejdere når der er grund til det, og der vil altid være grunde, ellers er det et forkert samarbejde I har gang i. Vi gror og vokser af anerkendelse, og får som fortjent.

Pt. har jeg en fantastisk chef. Hun giver mig frihed under ansvar, hun får mig til at føle mig respekteret og ligeværdig og så forstår hun sig på medarbejderpleje. Det eneste der lige halter lidt og som jeg tror jeg lige skal forhandle om er, mere i løn og mere fritid. Nu er jeg selvfølgelig også den eneste medarbejder hun har og chefen er mig selv, men hvad gør det – Forhandlingen er i gang.

Min pointe gælder selvfølgelig ikke kun chefer, det kan være en kollega, en Hr. Højrøvethed i køen i supermarkedet,  en bekendt der ikke kan dy sig for liiiiiiige at komme med en små spydig bemærkning, bare fordi personen har lidt ondt bagi, eller en medtrafikant der ikke kan styre sit temperament og hvor man uden problemer kan gøde samtlige marker i Jylland, med alt det lort de lukker ud.

Hvor man ville ønske, at man med cirka samme præcision, som når Peter Brixtofte udfylder kommunale bilag, får fyret tilpas med mund lyrik fra dens bedste side direkte retur, så det svarer til at fyre en stilethæl direkte i Hr. Opblæst Nars løgpose. Og i dette tilfælde kan det også godt være en Fru Opblæst Nars jader vi snakker op, det gør lige naller med sådan en velplaceret stilet og måske, måske ikke, giver smerten stof til eftertanke, så de næste gang de skal kompensere for at de ikke fik suttet den af aftenen før, lige tænker sig om en ekstra gang, inden de skyder med skarpt med mundlort eller dårlig opførsel.

Om Malene Hasselblad:
Malene er cand.autodidakt.i.alt, et overflødigheds horn af kreative talenter. I 2003 udkom hendes første bog: Hvad er det lige med os kvinder?! På Forlaget Medusa. Men Malene kan og vil selv, så i 2007 vælger hun at starte Forlaget Syntaks, hvor hun udgiver sin første børnebog Philip Phims Phantasier, i 2009. I 2010 og 2011udkommer de anmelderroste bøger; Når kærlighed gør nas, efterfulgt af 40 min bare røv – En kvindes bekendelser fra det sidste år i 30´erne.
December 2012, udkom hendes 2. Børnebog Numsetrolde & Nokkefår – Fra A til Å – Det rimer vi på.

Pt. Arbejder hun på et nyt foredrag -– Om handlekraft, drømme, overlevelse, vedholdenhed, motivation, livslyst og MOD. Malene er Fugl Fønix, overleveren, proppen der altid kommer op til overfladen – hun er som en åben bog og siger det højt som andre tænker, en kvinde med sine meningers mod. Så dem kan du blandt andet drage fordel af her på sitet.

Malene ejer også bloggen Blogalicious samt Galleri Hasselblad, hvor man kan se hendes farverige og skønne malerier.
Se mere her:

www.forlagetsyntaks.dk

www.gallerihasselblad.dk

www.blogalicious.dk

 

 

Kommentarer skrevet af andre
  • maria Pedersen

    15. december 2014 kl. 20:31

    Sådan seje du ❤️

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Birgitte Asmussen: Fortæl mig ikke om dit problem, fortæl mig, hvad du vil gøre ved det.

Birgitte Asmussen: Fortæl mig ikke om dit problem, fortæl mig, hvad du vil gøre ved det.

Det, der eventuelt kunne hjælpe, var at holde mund og lytte. Lytte til de råd man får – og så i øvrigt efterleve dem.

Bliv bevidst om din tøjstil

Bliv bevidst om din tøjstil

Kommer du ofte hjem med en hel bunke tøj efter shoppeturen, som du ender med aldrig at få brugt? Find din personlige stil og målret din shopping herefter. Her kommer et par fif, som måske kan hjælpe dig lidt på vej.

Ny bog fra Mie: Sådan gør du ønskebrylluppet til virkelighed!

Ny bog fra Mie: Sådan gør du ønskebrylluppet til virkelighed!

Bogen giver jer et komplet værktøj til at gennemføre jeres bryllupsplanlægning fra start til slut med den samme struktur, som I ville kunne købe hos en professionel bryllupsarrangør. Bogen er en arbejdsbog, som brudeparret kan tage med sig gennem hele planlægningen.