Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

 

Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

Det skal du bruge
4-6 skiver kalve- eller okseskank  ca. 1 kg (Men køb gerne mere. Det smager himmelsk)
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet sort peber
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
4 løg
3 spsk. hvedemel
2 dl. rødvin eller hvidvin
1-2 ds. hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
2-4 dl vand eller fond
3 laurbærblade
Timian
4 fed hvidløg

Skær et lille snit i senerne omkring kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedningen. Brun kødet på begge sider i en spsk. olivenolie. Du kan vælge at vende kødet i melet inden du bruner det, men så skal du holde øje. Melet bruges til at jævne sovsen. Brug en grydeske til at sikre dig at kødet bliver brunt på hele fladen. Kom det på en tallerken og krydr med salt og peber når det er brunet. Personligt foretrækker jeg at drysse melet som anvist længere nede.

Skræl gulerødderne, pil løgene og rens bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Svits grøntsager og hvidløg i 1 spsk. olie i gryden i 4-5 minutter.

Læg kødet tilbage i gryden. Drys kødet med mel og vend det godt rundt. I gryden. Tilsæt rødvin eller hvidvin, tomater på dåse, tomatpure, vand eller fond, laurbærblade, timian salt og peber. Vend kødet rundt mellem grøntsager og sauce og lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2 ½ time, til kødet er meget mørt. Smag saucen til med salt og peber.

Server med ris eller kartoffelmos. Personligt foretrækker jeg at spise ris om sommeren. Om vinteren kan jeg godt lide kartoffelmos, men jeg synes, det er for tungt om sommeren

Husk at servere Gremolata til. Gremolata består af hakket persille, citronskal og hvidløg.

Tip: Man kan med fordel komme gryden eller panden i ovnen ved 150 grader i 2-21/2 time, hvis den kan klare det.. Varmen er mere jævn på denne måde og det bliver mere mørt. Hvis du ikke har en pande eller gryde der kan det, så kom det i et ildfast fad. Er yderst velegnet til at lave dagen før det skal bruges. Det bliver kun bedre af at få et opkog på 30 minutter inden servering dagen efter.

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk  og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

Kommentarer skrevet af andre
  • hansi

    8. februar 2016 kl. 19:14

    Meget lækker, kan sagtens laves i gryde

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Birgitte Asmussen: Fortæl mig ikke om dit problem, fortæl mig, hvad du vil gøre ved det.

Birgitte Asmussen: Fortæl mig ikke om dit problem, fortæl mig, hvad du vil gøre ved det.

Det, der eventuelt kunne hjælpe, var at holde mund og lytte. Lytte til de råd man får – og så i øvrigt efterleve dem.

Bliv bevidst om din tøjstil

Bliv bevidst om din tøjstil

Kommer du ofte hjem med en hel bunke tøj efter shoppeturen, som du ender med aldrig at få brugt? Find din personlige stil og målret din shopping herefter. Her kommer et par fif, som måske kan hjælpe dig lidt på vej.

Ny bog fra Mie: Sådan gør du ønskebrylluppet til virkelighed!

Ny bog fra Mie: Sådan gør du ønskebrylluppet til virkelighed!

Bogen giver jer et komplet værktøj til at gennemføre jeres bryllupsplanlægning fra start til slut med den samme struktur, som I ville kunne købe hos en professionel bryllupsarrangør. Bogen er en arbejdsbog, som brudeparret kan tage med sig gennem hele planlægningen.