Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

 

Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

Det skal du bruge
4-6 skiver kalve- eller okseskank  ca. 1 kg (Men køb gerne mere. Det smager himmelsk)
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet sort peber
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
4 løg
3 spsk. hvedemel
2 dl. rødvin eller hvidvin
1-2 ds. hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
2-4 dl vand eller fond
3 laurbærblade
Timian
4 fed hvidløg

Skær et lille snit i senerne omkring kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedningen. Brun kødet på begge sider i en spsk. olivenolie. Du kan vælge at vende kødet i melet inden du bruner det, men så skal du holde øje. Melet bruges til at jævne sovsen. Brug en grydeske til at sikre dig at kødet bliver brunt på hele fladen. Kom det på en tallerken og krydr med salt og peber når det er brunet. Personligt foretrækker jeg at drysse melet som anvist længere nede.

Skræl gulerødderne, pil løgene og rens bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Svits grøntsager og hvidløg i 1 spsk. olie i gryden i 4-5 minutter.

Læg kødet tilbage i gryden. Drys kødet med mel og vend det godt rundt. I gryden. Tilsæt rødvin eller hvidvin, tomater på dåse, tomatpure, vand eller fond, laurbærblade, timian salt og peber. Vend kødet rundt mellem grøntsager og sauce og lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2 ½ time, til kødet er meget mørt. Smag saucen til med salt og peber.

Server med ris eller kartoffelmos. Personligt foretrækker jeg at spise ris om sommeren. Om vinteren kan jeg godt lide kartoffelmos, men jeg synes, det er for tungt om sommeren

Husk at servere Gremolata til. Gremolata består af hakket persille, citronskal og hvidløg.

Tip: Man kan med fordel komme gryden eller panden i ovnen ved 150 grader i 2-21/2 time, hvis den kan klare det.. Varmen er mere jævn på denne måde og det bliver mere mørt. Hvis du ikke har en pande eller gryde der kan det, så kom det i et ildfast fad. Er yderst velegnet til at lave dagen før det skal bruges. Det bliver kun bedre af at få et opkog på 30 minutter inden servering dagen efter.

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk  og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

Kommentarer skrevet af andre
  • hansi

    8. februar 2016 kl. 19:14

    Meget lækker, kan sagtens laves i gryde

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Mød en kvinde, der har gjort en forskel – på sin egen måde

Mød en kvinde, der har gjort en forskel – på sin egen måde

Det at gøre en forskel, er noget der betyder meget for de fleste af os. At gøre noget godt for andre, eller inspirere andre, er nemlig et naturligt instinkt og behov, vi har som mennesker. Men hvad indebærer det, at gøre en forskel, egentlig?

Ny bog fra Britta Kristensen

Ny bog fra Britta Kristensen

Britta Kristensen skildrer 10 år af sit liv med en lærerinde, som underviste i den følelsesmæssige baggrund for sygdomme, og hvad man ellers kommer ud for i sit liv.

Få ord under huden til sommer

Få ord under huden til sommer

Findes der noget bedre end at kravle dybt ind i en god fortælling. Er du til krimi, romantiske romaner, fyldige selvbiografier eller historisk litteratur?