Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

 

Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

Det skal du bruge
4-6 skiver kalve- eller okseskank  ca. 1 kg (Men køb gerne mere. Det smager himmelsk)
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet sort peber
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
4 løg
3 spsk. hvedemel
2 dl. rødvin eller hvidvin
1-2 ds. hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
2-4 dl vand eller fond
3 laurbærblade
Timian
4 fed hvidløg

Skær et lille snit i senerne omkring kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedningen. Brun kødet på begge sider i en spsk. olivenolie. Du kan vælge at vende kødet i melet inden du bruner det, men så skal du holde øje. Melet bruges til at jævne sovsen. Brug en grydeske til at sikre dig at kødet bliver brunt på hele fladen. Kom det på en tallerken og krydr med salt og peber når det er brunet. Personligt foretrækker jeg at drysse melet som anvist længere nede.

Skræl gulerødderne, pil løgene og rens bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Svits grøntsager og hvidløg i 1 spsk. olie i gryden i 4-5 minutter.

Læg kødet tilbage i gryden. Drys kødet med mel og vend det godt rundt. I gryden. Tilsæt rødvin eller hvidvin, tomater på dåse, tomatpure, vand eller fond, laurbærblade, timian salt og peber. Vend kødet rundt mellem grøntsager og sauce og lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2 ½ time, til kødet er meget mørt. Smag saucen til med salt og peber.

Server med ris eller kartoffelmos. Personligt foretrækker jeg at spise ris om sommeren. Om vinteren kan jeg godt lide kartoffelmos, men jeg synes, det er for tungt om sommeren

Husk at servere Gremolata til. Gremolata består af hakket persille, citronskal og hvidløg.

Tip: Man kan med fordel komme gryden eller panden i ovnen ved 150 grader i 2-21/2 time, hvis den kan klare det.. Varmen er mere jævn på denne måde og det bliver mere mørt. Hvis du ikke har en pande eller gryde der kan det, så kom det i et ildfast fad. Er yderst velegnet til at lave dagen før det skal bruges. Det bliver kun bedre af at få et opkog på 30 minutter inden servering dagen efter.

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk  og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

Kommentarer skrevet af andre
  • hansi

    8. februar 2016 kl. 19:14

    Meget lækker, kan sagtens laves i gryde

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Pernille-Lykke: Jeg kan godt lide min alder, men…

Pernille-Lykke: Jeg kan godt lide min alder, men…

Husker da jeg på min 18 års fødselsdag, havde fået en elastikvaffelkjole og stod der foran spejlet og brokkede mig over et eller andet, at min mor sagde: jeg ville ønske du kunne træde ud, og være min alder og se på dig selv.

Malene fra Boligcious: Indretning med planter.

Malene fra Boligcious: Indretning med planter.

Jeg havde i årevis haft det lidt stramt med mange planter indendørs, så jeg var ikke helt så omstillingsparat. Men så tog det fart, den ene plante affødte den anden, og nu kan jeg højt sige “Se mig, jeg elsker at bo med planter”

Vær med til at fejre inspirerende kvinder med The Body Shop

Vær med til at fejre inspirerende kvinder med The Body Shop

I forbindelse med den Internationale Kvindedag den 8. marts fejrer The Body Shop alle kvinder rundt om i landet. Nominer en kvinde, der har gjort en forskel enten for dig personligt eller i dit lokalområde.