Kiras lækre amerikanske cheesecake

 

Kiras lækre amerikanske cheesecake

Denne cheesecake er lidt udenfor min normale kategori, fordi den indeholder et par færdige produkter, som jeg normalt ikke bruger. Jeg er mest til at lave ting fra bunden. Men især med denne traditionelle cheesecake, syntes jeg at det er i orden. Ganske enkelt fordi den smager himmelsk.

Jeg lever efter 80/20 princippet. Jeg lever rigtig sundt i hverdagene og så hygger jeg i weekenden. På den måde bliver det ikke surt. Jeg er modstander af alt, hvad der minder om slankekure, da reduktion i kalorier vil påføre kroppen stress, hvilket vil medføre overvægt. Det er også derfor slankekure som oftest ikke holder. For nogle lykkedes det, men de tilbagemeldinger jeg har fået fra klienter er, at de kæmper for at holde vægten. Nu skal det ikke handle om vægttab, men det er nu alligevel vigtigt i denne sammenhæng. Så alting med måde. Man kan godt nøjes med et lille stykke.

Jeg har fået denne opskrift af en amerikansk veninde, så den er gennemtestet af hende.

Du skal bruge følgende
75 gram økologisk smør
200 gram knuste Digestive kiks
2 store økologiske æg
400 gram økologisk flødeost naturel
150 gram økologisk rørsukker
3 tsk. økologisk vaniljesukker
4½ dl økologisk cremefraiche 38%
Lidt reven citronskal
Evt. frugt, bær eller økologisk marmelade (måske solbær eller kirsebær)

Fremgangsmåde

1.                   Forvarm ovnen til 190 grader.

2.                   Pensl en springform med olie.

3.                   Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør kiksekrummerne i, og fordel massen i formen.

4.                   Kom flødeost, æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk. vaniljesukker i en blender, og blend, til det er helt glat.

5.                   Hæld massen ud over kiksebunden, og glat overfladen. Bag i ca. 20 minutter, eller til kagen er
stivnet.

6.                   Tag den ud af ovnen, og lad den køle af i 20 minutter. Lad ovnen være tændt.

7.                   Bland cremefraiche med resten af sukkeret, vaniljesukkeret og citronskallen. Hæld det ud over kagen.

8.                   Stil kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.

9.                   Lad kagen køle lidt af, og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.

10.                 Pynt evt. med bær, frugt eller en lækker økologisk marmelade (evt. solbær eller kirsebær).

Tip: St. Dalfour’s marmelade er velegnet, da den er meget fast i det. Så skal du skyde genvej, så kan det være en mulighed. Bedst er det hvis du koger lidt bær ned og stivner massen med husblas, men det er jo en smagssag.

Velbekomme

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

 

 

 

 

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Kvalitet betaler sig

Kvalitet betaler sig

Kvalitet betaler sig. Der er nogle råd, som er gode at følge, når du skal vaske tøj af cashmere. Cashmere skal altid vaskes på uldprogram for at skåne stoffet mest muligt,

Sussanne Wexø: “Jo mere jeg ved, jo mere ved jeg, at jeg intet ved”

Sussanne Wexø: “Jo mere jeg ved, jo mere ved jeg, at jeg intet ved”

Der var vist noget med en vis Hr. Einstein, der havde udtalt, at vi kun benytter 10% af vores hjernes kapacitet, så hvad ligger der gemt i de resterende 90%?

Boligcious: Køkkenet er kommet for at blive

Boligcious: Køkkenet er kommet for at blive

Jeg hakker og snitter, og kan samtidig kan være tilstede i samtalen mens gæsterne sidder ved spisebordet med et glas vin.