Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester

 

Gabrielle-Jones-og-en-kage-150x150Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester
www.agentluxe.com

I dag mødte jeg en af mine venner, Gabrielle Jones til en kop kaffe i en af Paris´ små kaffe shops. Gabrielle blev stemt fransk mester i dessert i 2006. Hun fortalte mig om sin vej til succes, og afslørede en speciel opskrift.

Gabrielle var allerede godt installeret, da jeg ankom! Hun havde bedt mig om at møde hende på “Telescope” café (5, rue Villedo), da filter-kaffen skulle være god her. Det er ikke let at finde en god filter-kaffe i Paris. Normalt når du siger kaffe, får du espresso!

Gabriells vej til succes
I 2006 vandt Gabrielle det franske mesterskab i Dessert (i Venissieux 22-23 marts), men før det, studerede hun på: Lycée hotel du Touquet.

Hvordan kom du til at deltage i konkurrencen?
Jeg sendte alle mine dokumenter ind, og blev ud fra dem udvalgt til kvalifikationen … efter at have vist hvad jeg kunne, endte jeg blandt de sidste otte kandidater i finalen.

Hvad tror du fik dig til at vinde konkurrencen?
Jeg arbejdede intenst i 5 måneder i weekender,helligdage, nat og dag … og da jeg kvalificerede til sidste runde, lavede jeg en farverig og elegant dessert, bestående af hindbær, pistacie, hvid chokolade og stjerneanis.
Jeg tror at det der fik mig til at vinde var: udholdenhed, passion og hårdt arbejde.

Året efter fik Gabrielle arbejde på Ritz Hotel i Paris. Hvordan fik du et job der?
Under en konkurrence mødte jeg Michel Roth der var chefkok på Ritz. Han inviterede mig til at slutte mig til sit hold, og efter det, gik det hele meget hurtigt.

Hvordan var det at arbejde der?
Året på Ritz var meget intenst. Jeg tilberedte primært desserter for l’Espadon restauranten. The Ritz var en stor mulighed for mig, jeg fik lov til at lære af dessertchefen Eddie Benganhem. Han er ret fantastisk. Jeg lærte en masse.

I dag arbejder Gabrielle som freelance konditor. Hun giver råd til restauranter og andre fagfolk, der ønsker at forbedre deres dessert menu, teknikker, eller har brug for hjælp til specifikke opskrifter.

Hvad er dit foretrukne sted i Paris?
The Sugar Plum Cake Shop: Et amerikansk bryllupskage bageri af M Cardinal Lemoine. De laver den bedste gulerodskage i Paris.

Se hendes side: Http://mysweetaddictions.com
Opskrift fra Gabrielle
LEMON TÆRTE Limoncello, Grøn Lemon marengs.

Du skal først lave en rulle kagedej

LEMON CREAM
– 150 ml citronsaft (ca. 4 citroner)
– 150 g smør
– 4 æg
– 4 æggeblommer (gem hviden til marengs)
– 150 g af strøsukker
– 40 ml limoncello

Grøn Lemon marengs
– 3 æg
– 120g strøsukker
– En lime

Smør en tærteform, og tilsæt dejen, prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 ° i 20 minutter.
Vask citronen og tag citronskallen af med en skrællekniv. Pres dem til du har ca. 150 gram saft.
I en grydeblander du; citronskal, æg, æggeblommer og sukker. Du koger over meget svag varme, mens du rører hele tiden, indtil cremen tykner (ca. 4 minutter) Når cremen er stiv, kan du fjerne citronskallerne, og derefter tilføje smør og limoncello. Bland det i ca. 1 minut.

Put cremen direkte ned i den bagte tærte-skal.
Tærten opbevares i køleskab i 2 timer.
Inden servering tilbereder du marengs:

Vask limefrugterne og tag al skræl af (som du vil bruge), men vær omhyggelig med at fjerne den hvide hinde også, for den er bitter.

Pisk æggehviderne på medium hastighed, indtil de bliver stive, og når de er stive, tilsæt sukker og citronskal. Pynt kagen med marengs og karamelliser med en blæselampe.

Ønsker du at gøre den mere syrlig kan du dekorere kagen med mere citronskal.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Det bør du huske i sommergarderoben

Det bør du huske i sommergarderoben

Har du egentligt tjekket op på, om du er klar til sommerens indtog? Det er ikke sjovt at finde ud af dette, når det er for sent, og derfor opfordrer vi i dette indlæg alle til at gennemgå sin garderobe.

Mette Glargaard: Det ensomme barn

Mette Glargaard: Det ensomme barn

Min mor startede hver dag med en øl. Stort set før hun svingede benene ud over kanten af sengen, havde hun grebet øloplukkeren, som lå på natbordet og åbnet den Hof, som hun havde stillet ved siden af sengen aftenen inden.

Lækkerier fra Zoë: Traditionelle japanske Ramen nudler

Lækkerier fra Zoë: Traditionelle japanske Ramen nudler

Sushi kok Zoë Escher giver os sin opskrift på Traditionelle japanske Ramen nudler m forårsløg, champignon, tofu, tang og æg.