Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

 

Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

Af Janne Førgaard på www.ekstramor.dk

Fra jeg var ganske lille fantaserede jeg, sikkert som så mange andre piger, om at møde prinsen på den hvide hest. Fuldstændig som i eventyrerne.
Årene gik og han lod vente på sig. Længe, syntes jeg! Og det var lige ved, at jeg overså ham.

Hvorfor?
For det første, fordi han ikke havde nogen hvid hest, men en bordeaux (ja, du læste rigtigt bordeaux) s-t-a-t-i-o-n-c-a-r.
Og for det andet, fordi han havde T-O børn. Med T-O forskellige.
Og for det tredje, fordi han ikke var min (prinse)type.

Men her 10 år efter deler vi alligevel matrikelnummer, gæld, nullermænd, bunkevis af vasketøj og en taxi-rute af rang til diverse fritidsaktiviteter til vores perlerække af børn, nå ja og kærligheden til hinanden.
Og sådan gik det til, at jeg blev Ekstramor.

Ekstra-hvad-for-noget?
En ekstramor, er en der kæreste med nogens far. Men hvorfor lige ordet Ekstramor?Fordi jeg ser mig selv – og andre der er kæreste med nogens far – som en ekstra ressource børnene har til rådighed, når de er sammen med deres far. En slags ekstra mor. Jeg er jo ikke i stedet for børnenes mor/mødre og der heller ingen, der har sagt, at børnene synes, det er en bonus(mor).

Lever jeg så lykkeligt?
Nogle dage gør jeg. Andre dage fantaserer jeg om at stritte A-L-L-E børn OG mand ud af huset og har endda leget med tanken om at pakke tingene for dem for at fremskynde processen.

Men i stedet for har jeg skabt Ekstramor.dk, som er et koncept til Ekstramødre. Her er det muligt at booke 1:1 sessioner eller deltage i Ekstramor Lounge, som er en inspirationsaften med et relevant oplæg om livet i en sammensat familie, men måske vigtigere endnu, en mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre i samme familiekonstellation. Og måske endda få et godt grin med på vejen.

Jeg ville selv have elsket at kunne have nogle at følges mentalt med ned af  den store Ekstramor vej. Der er tider hvor det er svært, hårdt og ser sort ud. Og så er det (for) nemt at bebrejde sig selv. Og det er altså ikke så smart.

Hvis der var nogen Ekstramødre der gennem årerne havde sagt til mig:
”Jeg bliver også nogen gange jaloux på min kærestes børn, hvilket får mig til at føle mig som verdens dårligste og mest smålige menneske.
Så ville jeg have brudt ud i stående ovationer over ikke at være alene på ’livets skyggeside’. I stedet for at lade mig overvælde af en tsunami af skyld, skam og selvbebrejdelse. Tænk sig, at gå i så små sko. Over for et barn!

Du kan læse mere om konceptet og Janne Førgaard på www.ekstramor.dkKvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
  • Louise

    30. januar 2017 kl. 14:43

    Hej.

    Findes ekstramor.dk ikke længere?

    Mvh Louise

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Kvindetid.dk

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Kvindetid med Gitte Koldtoft

Kvindetid med Gitte Koldtoft

Min mand Jørgen faktisk god til Kvindetid, selvom han er yderst maskulin. Han elsker at shoppe, og jeg må give op før ham.

Mariakaisa: Hvad sker der lige for 2014?

Mariakaisa: Hvad sker der lige for 2014?

2014 bliver et fantastisk år, hvis man er til vilde eventyr og power på den der stærke Moder Jord vulkanagtige måde.

Gry Hebeltoft: Når tomheden kalder os hjem

Gry Hebeltoft: Når tomheden kalder os hjem

Jeg savner min mor. Jeg savner en kæreste. Jeg savner. Jeg vågnede op med en følelse af tomhed indeni. En tomhed, der savner at blive fyldt op. Det er sådan, jeg bedst kan beskrive følelsen. Følelsen længes, så det river indeni.