Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

 

Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

Af Janne Førgaard på www.ekstramor.dk

Fra jeg var ganske lille fantaserede jeg, sikkert som så mange andre piger, om at møde prinsen på den hvide hest. Fuldstændig som i eventyrerne.
Årene gik og han lod vente på sig. Længe, syntes jeg! Og det var lige ved, at jeg overså ham.

Hvorfor?
For det første, fordi han ikke havde nogen hvid hest, men en bordeaux (ja, du læste rigtigt bordeaux) s-t-a-t-i-o-n-c-a-r.
Og for det andet, fordi han havde T-O børn. Med T-O forskellige.
Og for det tredje, fordi han ikke var min (prinse)type.

Men her 10 år efter deler vi alligevel matrikelnummer, gæld, nullermænd, bunkevis af vasketøj og en taxi-rute af rang til diverse fritidsaktiviteter til vores perlerække af børn, nå ja og kærligheden til hinanden.
Og sådan gik det til, at jeg blev Ekstramor.

Ekstra-hvad-for-noget?
En ekstramor, er en der kæreste med nogens far. Men hvorfor lige ordet Ekstramor?Fordi jeg ser mig selv – og andre der er kæreste med nogens far – som en ekstra ressource børnene har til rådighed, når de er sammen med deres far. En slags ekstra mor. Jeg er jo ikke i stedet for børnenes mor/mødre og der heller ingen, der har sagt, at børnene synes, det er en bonus(mor).

Lever jeg så lykkeligt?
Nogle dage gør jeg. Andre dage fantaserer jeg om at stritte A-L-L-E børn OG mand ud af huset og har endda leget med tanken om at pakke tingene for dem for at fremskynde processen.

Men i stedet for har jeg skabt Ekstramor.dk, som er et koncept til Ekstramødre. Her er det muligt at booke 1:1 sessioner eller deltage i Ekstramor Lounge, som er en inspirationsaften med et relevant oplæg om livet i en sammensat familie, men måske vigtigere endnu, en mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre i samme familiekonstellation. Og måske endda få et godt grin med på vejen.

Jeg ville selv have elsket at kunne have nogle at følges mentalt med ned af  den store Ekstramor vej. Der er tider hvor det er svært, hårdt og ser sort ud. Og så er det (for) nemt at bebrejde sig selv. Og det er altså ikke så smart.

Hvis der var nogen Ekstramødre der gennem årerne havde sagt til mig:
”Jeg bliver også nogen gange jaloux på min kærestes børn, hvilket får mig til at føle mig som verdens dårligste og mest smålige menneske.
Så ville jeg have brudt ud i stående ovationer over ikke at være alene på ’livets skyggeside’. I stedet for at lade mig overvælde af en tsunami af skyld, skam og selvbebrejdelse. Tænk sig, at gå i så små sko. Over for et barn!

Du kan læse mere om konceptet og Janne Førgaard på www.ekstramor.dkKvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
  • Louise

    30. januar 2017 kl. 14:43

    Hej.

    Findes ekstramor.dk ikke længere?

    Mvh Louise

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Maise Traasdahl: Fra stærk til svag på 2 minutter

Maise Traasdahl: Fra stærk til svag på 2 minutter

Det ene øjeblik stod jeg med ansvar for en lørdag aften, i restauranten med fuldt hus, det næste sad jeg på en stol, uden at kunne høre noget som helst, med følelsesløshed i den ene side af hovedet og slaskede makaroni-ben. Først troede jeg jo, at jeg havde fået en hjerneblødning. Og blev mildt sagt ret bange. Så viste det sig heldigvis at det “bare” var stress.

Ny bog fra Marzcia Techau: Når ånderne banker på

Ny bog fra Marzcia Techau: Når ånderne banker på

“Jeg kontakter ham ved hjælp af fjernhealing, og han viser mig en rigtig gammel skrap afdød kvinde, som står i ved toiletdøren i børnehaven og generer alle børnene”

Kvindetid med Mai Manniche

Kvindetid med Mai Manniche

Kvindetid med Mai Manniche. Kvindetid er helt afgørende i forhold til min livskvalitet og så er det altid inspirerende, at være i andre kvinders selskab.