Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

 

Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

Af Janne Førgaard på www.ekstramor.dk

Fra jeg var ganske lille fantaserede jeg, sikkert som så mange andre piger, om at møde prinsen på den hvide hest. Fuldstændig som i eventyrerne.
Årene gik og han lod vente på sig. Længe, syntes jeg! Og det var lige ved, at jeg overså ham.

Hvorfor?
For det første, fordi han ikke havde nogen hvid hest, men en bordeaux (ja, du læste rigtigt bordeaux) s-t-a-t-i-o-n-c-a-r.
Og for det andet, fordi han havde T-O børn. Med T-O forskellige.
Og for det tredje, fordi han ikke var min (prinse)type.

Men her 10 år efter deler vi alligevel matrikelnummer, gæld, nullermænd, bunkevis af vasketøj og en taxi-rute af rang til diverse fritidsaktiviteter til vores perlerække af børn, nå ja og kærligheden til hinanden.
Og sådan gik det til, at jeg blev Ekstramor.

Ekstra-hvad-for-noget?
En ekstramor, er en der kæreste med nogens far. Men hvorfor lige ordet Ekstramor?Fordi jeg ser mig selv – og andre der er kæreste med nogens far – som en ekstra ressource børnene har til rådighed, når de er sammen med deres far. En slags ekstra mor. Jeg er jo ikke i stedet for børnenes mor/mødre og der heller ingen, der har sagt, at børnene synes, det er en bonus(mor).

Lever jeg så lykkeligt?
Nogle dage gør jeg. Andre dage fantaserer jeg om at stritte A-L-L-E børn OG mand ud af huset og har endda leget med tanken om at pakke tingene for dem for at fremskynde processen.

Men i stedet for har jeg skabt Ekstramor.dk, som er et koncept til Ekstramødre. Her er det muligt at booke 1:1 sessioner eller deltage i Ekstramor Lounge, som er en inspirationsaften med et relevant oplæg om livet i en sammensat familie, men måske vigtigere endnu, en mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre i samme familiekonstellation. Og måske endda få et godt grin med på vejen.

Jeg ville selv have elsket at kunne have nogle at følges mentalt med ned af  den store Ekstramor vej. Der er tider hvor det er svært, hårdt og ser sort ud. Og så er det (for) nemt at bebrejde sig selv. Og det er altså ikke så smart.

Hvis der var nogen Ekstramødre der gennem årerne havde sagt til mig:
”Jeg bliver også nogen gange jaloux på min kærestes børn, hvilket får mig til at føle mig som verdens dårligste og mest smålige menneske.
Så ville jeg have brudt ud i stående ovationer over ikke at være alene på ’livets skyggeside’. I stedet for at lade mig overvælde af en tsunami af skyld, skam og selvbebrejdelse. Tænk sig, at gå i så små sko. Over for et barn!

Du kan læse mere om konceptet og Janne Førgaard på www.ekstramor.dkKvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
  • Louise

    30. januar 2017 kl. 14:43

    Hej.

    Findes ekstramor.dk ikke længere?

    Mvh Louise

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Boligcious viser påskepynt til grene, påskebord og hylder

Boligcious viser påskepynt til grene, påskebord og hylder

Pynter I op til påske derhjemme? Og hvordan? Malene fra Boligcious kommer med bud på påskepynt til grene, påskebord og hylder

Malene fra Boligcious: Jagten på den perfekte sofa.

Malene fra Boligcious: Jagten på den perfekte sofa.

Det er farven den er gal med. Problemet med min sofa er, at den ikke er grå, den er heller ikke koksgrå eller skifergrå, den er sort!

Vind en gratis coachuddannelse fra BeChange

Vind en gratis coachuddannelse fra BeChange

Vind en coachuddannelse hos BeChange gennem Kvindetid. Alt du skal gøre er at fortælle, hvad du vil bruge denne coachuddannelse til, og om hvordan du drømmer om at kunne gøre en forskel i verden.