Ingrid Hegland: Test dig selv – Er du parat til at være i et forhold?

 

Ingrid Hegland: Test dig selv – Er du parat til at være i et forhold?
www.ingridhegland.dk

Forskellen på at være klar og parat og hvorfor det er vigtigt at kende den.

Parat: Oprindelse fra latin paratus, perfektum participium af parare ‘gøre rede’ at være villig til; indstillet på:
At være parat vil sige at være villig og indstillet på at gøre det, der skal til for at blive klar. At være klar, er at have de færdigheder, der skal til for at fuldføre den opgave man har sat sig for. Du behøver ikke nødvendigvis at være klar til et forhold for at indlede et. Men du skal være parat til det. Parat til at vokse med opgaven. Ellers bliver forholdet ikke et godt et af slagsen og i værste fald stopper det, før det overhovedet er begyndt.
Forskellen på at være klar og være parat er altså, at når du er klar, er du i besiddelse af de færdigheder, der skal til for at kunne indgå i og opretholde et sundt og nærende forhold og når du er parat, er du villig til at gøre brug af dem, samt indstillet på at tilegne dig flere, hvis dem du har, er utilstrækkelige. Det vil med andre ord sige, at hvis du ikke allerede har de fornødne færdigheder, er du nødt til at erhverve dig dem, for at det skal gå dig godt. De fleste af de par der kommer i min praksis, er ikke klar til et forhold, men det kan de blive.

Vigtigt at kende forskellen
Det er vigtigt at kende forskellen på at være klar og parat. Det giver dig mulighed for at lave et realitets-tjek og spørge dig selv, om det virkelig er dét her, du vil.
Altså være i et parforhold – med alt hvad det kræver for at få et godt et. Hvis du kommer frem til den konklusion, at det er det ikke, kan du heldigvis vælge det fra og dermed undgå at involvere dig i noget, som du i bund og grund ikke er villig til at investere i.

Er du parat? Du er parat til et forhold når du er villig til at:
• Være sammen med en mand som er lige så fejlbarlig som dig
• Droppe al form for kritik
• Udtrykke din sorg og vrede på en måde som skaber mere nærhed og fordyber kontakten til ham
• Mærke alle dine følelser fuldt og helt
• Se din afstandsskabende adfærd i øjnene og lave om på den
• Være i en livslang kærlighedsrelation med højt til loftet, gensidig respekt og plads til forskellighed
• Mærke, anerkende og udtrykke dine behov, på en måde som giver ham lyst til at møde dig i dem
• Fortælle hvad du har brug for, uden at bebrejde ham for ikke at have givet dig det endnu
• Give udtryk for dine behov på en klar og tydelig måde
• Yde selvomsorg
• Mærke dine grænser og respektere dem lige så højt, som du respekterer hans
• Vise oprigtig interesseret for hans verden også når konflikterne melder sig
• Indgå kompromiser med henblik på at imødekomme hans behov uden at miste dig selv
• Holde fast i dit humør selvom hans er et andet
• Finde ud af hvad der får dig til at føle dig elsket og undervise ham i det
• Være åben og nysgerrig på din seksualitet
• Stå ved dig selv og fortælle ham præcis hvordan han skal være sammen med dig, for at give dig nydelse og seksuel tilfredsstillelse
• Tage imod hans beundring og værdsættelse på daglig basis, uden at miste respekten for ham
• Fremhæve mindst én ting hver dag, som du holder af eller værdsætter ved ham.
• Række ud efter ham også når tingene bliver vanskelige mellem jer
• Være optaget af hans meninger og behov, også når de er forskellige fra dine
• Stifte fred med at der er ting han aldrig kommer til at forstå ved dig og omvendt

Det kan godt være at du ikke er klar, men du er parat, hvis du kan sige ja til punkterne herover!
Du er parat, når du har taget en beslutning om at du vil have et parforhold og er villig til at øve dig på det der skal til for at få et godt et af slagsen. Hvis svaret er ja, er du 10 skridt foran de par, der kommer i min konsultation.
Du har nemlig mulighed for at øve dig. I det gode parforhold. Allerede Nu. Og i modsætning til dem, før det er ved at gå i stykker. Hvis du ikke allerede har de fornødne færdigheder, er du nødt til at tilegne dig dem. Integration sker gennem handling, men først må du blive bevidst om hvor du har dine svagheder. Så du ved hvor du skal sætte ind.

Det gør du ved at følge disse 5 trin:

1. Brug listen herover til at få et overblik over hvor du halter bagud
2. Noter dem på et stykke papir og udvælg de 3 som du endnu ikke mestrer helt, men som du trods alt er bedst til, sammenlignet med de andre.
3. Skriv de 3 færdigheder ned på hver deres papir
4. Kig på dem én ad gangen og svar på følgende spørgsmål

A: Hvor bliver det tydeligt, hvor kommer det til udtryk at jeg endnu ikke har tilegnet      mig den her færdighed og overfor hvem?

B: Hvad er det der sker når jeg ikke har den fornødne færdighed. Hvad er det jeg, i den pågældende situation, helt konkret gør?    Vær så specifik som muligt. Bliver du f.eks. mere optaget af hans behov end    dine egne? Lukker du dig selv inde? Kritiserer du dig selv eller ham og i så fald,    hvad siger du osv.

C: Hvilke konsekvenser har det for mig eller relationen?

D: Hvad havde med stor sandsynlighed været anderledes, hvis du allerede mestrede den fornødne færdighed på det pågældende tidspunkt – hvad vil du helt konkret have gjort i stedet for? Havde du været tættere på at få en orgasme? Ville I med stor sandsynlighed nå hurtigere ind i kontakten med hinanden igen? Ville du gå derfra med større selvrespekt?  Vær så specifik som muligt. E: Kan du forestille dig lignende situationer hvor du med fordel kan gøre brug af denne færdighed? Med chefen, din mor, en veninde eller en elsker? Noter dem ned.

5. Brug den viden du nu har om dig selv til at træne disse færdigheder. Du skal træne, når du er sammen med dine venner, din familie, din chef og i det hele taget dem du møder på i din hverdag og din vej igennem livet. Det her trin er det vigtigste. Mange. Rigtig mange springer dette trin over. Hvis du gør det samme kommer du aldrig i form til det parforhold du drømmer om.

Opbygning af muskler, sker igennem træning. Start allerede i dag og opbyg de muskler der skal til for at dit næste parforhold bliver et livslangt og dejligt et af slagsen. Du har min fulde støtte.

Just do it!

KÆRLIG HILSEN
Ingrid

NYT So Long Single Forløb Begrænset antal pladser!
Start Århus 15. april Start København 9. April Tilmeld dig og læs mere om hvad du får med dig på de enkelte moduler lige her (http://ingridhegland.dk/INTENSIVE-WORKSHOPS.html)

”Training is for people who stopped dreaming” –nike
So Long Single er et intensivt forløb, skræddersyet til dig, der er kvinde og træt af dit nuværende liv som single. Det er et forløb for dig, der ønsker konkrete redskaber og viden om hvordan du tiltrækker den rette, samt slipper de uhensigtsmæssige mønstre der på nuværende tidspunkt forhindrer dig i det. Klik her og se hvad du får for pengene (http://ingridhegland.dk/INTENSIVE-WORKSHOPS.html)

Kommentarer skrevet af andre
 • lene christiansen

  20. marts 2014 kl. 20:29

  Har kigget de mange mestringspunkter igennem og må konstatere, at jeg ikke mestrer dem – MEN jeg genkender nogle af de sproglige mekanismer, der gemmer sig i den dialog, der tilsigtes.

  Hvordan ville punkterne se ud/lyde, hvis de var henvendt til mænd, der eventuelt ønsker at adfærdsregulere i bestræbelserne på at skabe en frugtbar relation til en kvinde?

  Jeg er nysgerrig – og realistisk…

 • Preben Leander

  13. marts 2014 kl. 16:37

  Du skriver til en Quinde…………………………………..er det det samme for en Mand der vil starte på et nyt ….. ???

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Damerne vil have hvidvin

Damerne vil have hvidvin

Anne Mette har interviewet kvinder om Kvindetid – og de nævner allesammen hvidvin!

Boligcious: Lækkerier til boligen

Boligcious: Lækkerier til boligen

Jeg har lyst til at lægge min neonpink periode på loftet og shine hytten op med min nye yndlingsfarve – fersken

Det 13. tegn – du skifter ikke stjernetegn!

Det 13. tegn – du skifter ikke stjernetegn!

Historier om et 13. stjernetegn dukker med mellemrum op i medierne, men du skifter ikke stjernetegn!