Efterårslækkerier: Lav macarons a la Kira

 

Efterårslækkerier: Lav macarons a la Kira 

De små makroner eller marengskager er simple at lave, men kræver lidt tid. Til gengæld så smager de guddommeligt. Og det er en hyggelig ting at lave sammen med børnene. De vil elske det. Og så er det en dejlig og smuk værtindegave at have med.

De laves af sukker, æggehvider og mandelmel. De skal behandles med omhu for ellers går de i stykker eller krakelerer. Men faktisk sker det oftest, når du bliver for Ivrig med at få dem i ovnen for hurtigt.

Når marengsmassen er sprøjtet ud på bagepapiret så skal de helst stå i ca. ½ time eller indtil de føles faste uden at klistre. Når de er sådan så er de som de skal være.

Start med at lave chokolade ganachen og/ellerlemoncurden. Det er det mest tidskrævende og skal laves nogle timer før.

Til macarons skal du bruge
125 g mandelmel
225 g flormelis
120 g æggehvider
25 g sukker
(Skal de alle være chokolade udgave så brug 15-20 g Valrhona kakao)
Pastafarver – Fås i forskellige on-line kageforretninger.

Fremgangsmåde
Start med at koge vand og hæld det over mandlerne. Når de har ligget i det varme vand i små 5 minutter er de klar til at blive smuttet. Bred dem ud på et bagepapir og rist dem i ovnen ved ca. 175 grader. De skal have 10-15 minutter. Blend dem i en blender eller køkkenmaskine, så du får noget meget fint mandelmel. Bland mandelmelet med flormelis og rør godt indtil det er helt blandet sammen.

Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt og vend mandelblandingen i, når hviderne er helt stive. Hvis dine Macarons skal have farve er det nu pastafarven skal tilsættes. Bland kakaoen i nu, hvis det skal være chokoladeudgaverne.

Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tyl og lav små cirkler på bagepapiret i en størrelse svarende til en 5-krone eller lidt større. Husk at de skal sættes sammen 2 og 2, så derfor er det vigtigt at de bliver lige store. Tegn eventuel bagepapiret op med nogle cirkler og sprøjt indenfor disse.

Nu skal du være tålmodig
Nu er det du skal være tålmodig! Du skal nu lade dem stå i små 30 minutter inden du kommer dem i ovnen. De skal føles faste og ikke klistrede.  Jeg har prøvet mig lidt frem og har fundet frem til, at dette er nogenlunde tiden de skal bruge for at ”sætte” sig.

Sæt bagepladen i en forvarmet ovn på 125-140 grader alt efter, hvor ny din ovn er. Jo nyere des mere stabil er den. De skal have ca. 15 minutter i ovnen, men hold øje med dem, da de ikke må tage farve. Lad kagerne køle af på bagepladen. Dette er vigtigt, da de kan knække eller gå fra hinanden, hvis du tager dem af med det samme.

Når de er kølet helt ned fyldes de med ganache eller smørcreme. På næste side finder du et par eksempler på, hvilke det kunne være

 

Chokolade ganache

Chokolade er en af mine favoritter. Denne her er velegnet til mange forskellige kager og altså også denne her. Den skal dog laves dagen før, for at blive helt perfekt.

Du skal bruge:
1/2 l piskefløde
250 g mørk chokolade. Gerne med meget højt kakao indhold

Start med at hakke chokoladen og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og bringden i kog. Når den koger  hældes den straks over den hakkede chokolade. Rør forsigtigt rundt til chokoladen er smeltet. Rør til du har en ensartet massen. Stil på køl indtil det har smøragtig konsistens.

Massen er nu klar til at komme på macaronen. Put massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl og sprøjt den på en macaron. Læg en macaronovenpå. Du har nu lavet en skøn dessert.

Lemoncurd
Saft og skal af 4-5 ubehandlede citroner (1,75 dl saft)
300 g sukker
175 g smør
4 æg
2 æggeblommer

Pisk æg og sukker sammen og kom det i en gryde. Tilsæt smør, citronsaft og citronskal. Varm nu forsigtigt op og husk at røre rundt i massen hele tiden, så det ikke brænder på eller klumper. Efter ca. 10 minutter begynder det at blive tykkere. Det er vigtigt at massen ikke koger. Måden du tjekker på om det er færdigt er ved at lægge det på bagsiden af en ske. Hvis det er færdigt kan det lægge her uden at glide af skeen. Det skal nogenlunde samme tykkelse som kagecremen til en lagkage. Hæld det gennem en sigte og kom det bagefter i et opbevaringsglas. Sæt det i køleskabet  2 – 3 timer. Holdbarheden er ca. en uge på køl.

Massen er nu klar til at komme på macaronen. Put massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl og sprøjt den på en macaron. Læg en macaronovenpå. Du har nu lavet en skøn dessert.

Tip
Hvis du ikke har en rigtig sprøjtepose, så brug en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne. Det er lidt sværere at styre, men kan sagtens benyttes i stedet for.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

https://kvindetid.dk/oh-la-la-les-macarons-%E2%80%93-makronerne/ Her kan du læse Julies artikel om Les MacaronsKvindetidskort1

Kvindetid artikler
De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Pernille Lykke: Jeg kan finde ud af, hvem du er!

Pernille Lykke: Jeg kan finde ud af, hvem du er!

Med Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin mm er det vildt dét, man kan opsnappe. Der er faktisk ingen grænser – jeg har prøvet det, og blev besat!. Faktisk var jeg jaloux – og ville lige chekke en person ud.

Kvindetid med Mette Kolding

Kvindetid med Mette Kolding

I 2009 sagde jeg min tidligere identitet op, solgte andelen på Vesterbro og alle ejendele, rejste over til langdistance kæresten i USA gennem 6 år, satte mig ved et bjerg og mærkede efter hvem jeg var uden al den landsby identitet, som det giver på godt og ondt – at bo i et lille bitte land og bevæge sig i en lille bitte branche

Kirsten Handberg: Er SATC the real deal?

Kirsten Handberg: Er SATC the real deal?

Helt ærligt med hånden på hjertet! Vi var rigtig mange kvinder, der forsøgte at leve et liv som i SATC.