Christina Bendix: Mit hemmelige (og skamfulde) forhold til min krop

 

Christina Bendix: Mit hemmelige (og skamfulde) forhold til min krop

http://www.lyngbykostklinik.dk/mit-hemmelige-og-skamfulde-forhold-til-min-krop/

Jeg har det meste af mit liv levet en (skamfuld) hemmelig krig mod mig selv. En krig der har været svær at sætte ord på fordi jeg fra naturens side er født slank, født med kønne øjne og et sødt smil. Jeg “burde jo have haft det godt med min krop”, det var ihvertfald det respons jeg fik fra andre. “Du ser jo godt ud og er slank – så må du da være lykkelig”.

Men sådan har det ikke været for mig i mange år. Nærmest hele min ungdom, årene i 20’erne og det mest af 30’erne havde jeg en konstant indre kritik igang. Over alle de fejl jeg selv mente jeg havde, og hvordan jeg hele tiden kunne optimere mig selv og rette til. Om alt det jeg burde og skulle gøre for at være “rigtig sund – rigtig i form – ja bare være endnu mere rigtig.

Jeg brugte mit udseende, min krop og mit smil som et sted, hvor jeg kunne gemme mig. Gemme den Christina væk som indeni døjede med et lavt selvværd og som aldrig følte sig god nok.

Min krop har ikke afspejlet mit indre… Min krop var mit gemmested.. og mit helle – bag mit smilende ansigt, ja der foregik et andet liv.

Jeg kunne i mange år ikke finde ud af at elske mig selv – og jeg kunne heller ikke helt se al det ”beauty” som andre så i mig… Når jeg i dag ser billeder af mig selv som ung, så sender jeg den unge Christina masser af healing og kærlighed. Jeg forstår godt den smerte der var. En smerte der handlede om svigt, om savn, om ensomhed – en masse svære følelser som ingen kunne se, for jeg smilede bare lidt mere – når jeg mest af alt havde lyst til at græde, og fortælle hvordan jeg virkelig havde det. Jeg forstår også godt, at min familie ikke ”så mig” og forstod problemerne – for jeg var mester i at spille skuespil, ville altid gøre alting selv, og var på mange måder ufattelig stædig og “stolt”.

Jeg var skamfuld over mine følelser, skamfuld over min indre selvkritik. Jeg skammede mig over, at jeg ikke bare var taknemmelig nu hvor jeg jo var født med et pænt ydre. Det var et kæmpe tubu for mig – og jeg har igennem tiden mødt meget forvirring og undren, og har skulle forklare en masse om, hvordan udseende og følelser ikke altid hænger sammen. Da jeg som 30 årig stod frem og fortalte, at jeg i mange havde havde lidt af en spiseforstyrrelse, sagde de fleste “jamen du ser jo godt ud – så hvorfor?”

Det var på mange måder utroligt ensomt, og mit indre var i konstant splittelse. Ønskede på den ene side bare, at være almindelige mig – og samtidig ville jeg gerne forblive i  glansbilledet af mig selv. Min metode blev i mange år, at jeg kastede over min krop og mit udseende som noget jeg kunne kontrollere, fixe og optimere..

– ja købe mig til løsninger….Så det gjorde jeg.

 

Dengang jeg købte mig et par nye bryster….

Det gjorde jeg nogle år efter, jeg var blevet mor for første gang. Jeg var blot 23 år, og min barm passede ikke til mit selvbillede, jeg var utrolig ked af og flov over, at mine bryster ikke mere lignede “sig selv”. Derfor købte jeg mig et par nye. Det hjalp i en kort periode på mit selvbillede – men så snart det igen blev hverdag, så kom selvkritikken tilbage, og jeg rettede atter fokus på næste “problem-område” på min krop.

I fitness-miljøet fandt jeg hurtig ud af, at jeg bare kunne træne de dele væk på min krop, som var jeg utilfreds med. Så det gjorde jeg. Jeg knoklede med håndvægte i håbet om, at en pænere numse, flottere arme, en sixpack ville gøre mig ”mere hel – mere lykkelig”. Jeg fik jo afvide af de trænede Fitness orakler, at jeg selv var herre over, om jeg ville have en ”drømmekrop” eller aj.

For ikke at glemme min appelsinhud, som har været en følgesvend siden jeg var blot 16-17 år… Jeg har investeret i mange tusinde kroner i algebehandlinger, chiliindpakning, tortur-massage, timer på den LEDE trappemaskine i håbet om, at bulerne forsvandt.. Jeg var på et utal af diæter for at få min ellers fine fedtprocent til at blive “endnu bedre”, så jeg underspiste, overspiste, levede af lightprodukter, tilskud, pulver, proteindiæter og fedtdiæter

– ja you name it….

….og for det ikke er nok, så fik jeg sørme hele 3 gange skudt fyldstof i mine ellers fine læber, så de blev ”endnu mere perfekte”. Som ”læbe-lægen” sagde: ”Så bliver du meget mere harmonisk” – og nu hvor jeg var i gang, kunne jeg lige få et skud i rynkerne – så jeg kunne forebygge at komme til at se gammel ud.…. Læbelægen mente i øvrigt også, at jeg som blot 32 årig burde starte med Botox.. for som han sagde ”så kunne jeg jo blive ved med at se godt ud, for i 30’erne ville det bare begynde at gå ned af bakke, og skulle jeg have bevis på hvordan jeg kunne “ende, så kunne jeg jo bare kigge på den ældre generation i min familie”… OMG..

TRO mig – jeg vidste i den grad jeg var ude på et skråplan – og vidste at læbe-manden var fuldstændig vanvittig latterlig… og heldigvis sejrede min fornuft.. Thank good.. Tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have set ud idag. hvis jeg i 9 år havde fyldt mit ansigt med gift.

 

Jeg er nu en moden kvinde på 41 år

Jeg tænker i dag tilbage på de mange år hvor jeg var i det ræs, og kigger på mig selv i spejlet. I dag ser jeg en kvinde på 41 år som til tider føler sig gammel indeni. For hold op hvor jeg har været i ræset i mange år, og nu er det somom, jeg ikke magter mere. Jeg er langsomt ved at finde ind til “bare at være mig” uden at skulle bekrige mig selv, og hele tiden fixe alt muligt.

Jeg ved samtidig, at jeg er forfængelig og det er også helt ok for jeg har lært at tackle mig selv, når jeg er på vej ud på et skråplan. Til tider tager jeg mig selv i, at hive mine grå hår ud med en pencet (eller dem der stritter helt utilgiveligt….) DOG griner jeg af mig selv samtidig, for jeg ved godt, at det er min forfængelighed der tager over..

I perioder flirter jeg endda kækt med tanken om, at jeg da måske liiiiiige skulle få mig en lille anti-aging syrebehandling, og andre tider flirter jeg med tanken om, at få fjernet mine implantater –  på mange måder, er jeg vist ved at finde ind til en ny Christina – og det er en rejse i sig selv.

 

Når min forfængelighed bliver for overdrevent, så stopper jeg op og smiler, og minder mig selv om, at jeg er igang med at øve mig.

ØVE mig i at være i mig og min krop uden “at fixe”- men bare passe GODT på mig selv. Jeg stryger derfor mine lår og appelsinhuden med kærlighed, og hvisker til min krop at den er dejlig… og derfor passer jeg idag på min krop af lyst og kærlighed. Det lyder lidt halleluja – I know – men det har for mig været vigtigt at stå af ræset, og finde ind til måder, hvorpå jeg kan pleje min krop – uden at det tager overhånd.

“Jeg mistede balancen

og jagtede lykken udenfor mig selv

i stedet for indeni mig selv”

 

Idag arbejder jeg som mentor for unge, som minder om den unge Christina

Mange gange om ugen møder jeg en ung pige, der kan fortælle samme historie. Piger der udenpå ligner en succes. Kommer de ”rigtige steder”, går i dyrt designer tøj, går på de ”hotte gymnasier”, får høje karakterer eller dyrker en form for elitesport.

Ja de er pigerne, de andre piger kigger efter på gaden og tænker ”hun må være lykkelig”..

Nogle af de piger jeg møder på min vej, er frygtelig ensomme – og lever i et vanvittigt pres med og mod dem selv. De føler de skal leve op til et glansbillede, der er skabt omkring dem, og ja som de også selv er med til at fastholde. For de kan, som jeg heller ikke kunne, finde ud af hvordan pokker man bare står ved sig selv – uden at sætte den ”perfekte facade på”…

Derfor kommer de mentorforløb hos mig. De fleste har læst min historie og mange fortæller, at de finder håb og troen på, at de også kan slutte fred med den indre kritikker, arbejde på at forstå sig selv bedre, blive bedre til at sige til og fra, og finde modet til at være mere sig selv – uden maske og skuespil.

Rejsen hjem kan være lang, svær og gøre ondt. Omvendt kan den være så smuk og ærlig, og jeg elsker især, når det der særlige lys kommer tilbage i øjnene – lyset der fortæller, at troen på en selv så småt begynder at lande igen.

 

and i said to my body, softly.

“I want to be your friend”. 

It took a long breath and replied,

“I have been waiting my whole life for this”

(citat af Nayyirah Waheed)

Vær en god og kærlig ven overfor dig selv.

Husk din krop har kun dig – så vær god ved dig

Christina

Christina BendixForløb hos Christina Bendix

Ønsker du at læse mere om mine individuelle forløb, jeg tilbyder individuelle forløb se HER eller mit individuelle mentorforløb se HER.

PS.

(Du kan læse mere om Christina lige HER og TV-udsendelse fra DK4, hvor jeg fortæller om mit liv med en spiseforstyrrelse)

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Ting du skal have styr på inden juleaften

Ting du skal have styr på inden juleaften

Dette indhold er sponsoreret.  Ja julen er lige om lidt, og vi skal ikke stresse dig mere end højest nødvendigt. Det kan bare ikke benægtes, at det altså er lige om lidt. Derfor er du også nødt til at forholde dig til det. Det kan være svært i den travle hverdag, og derfor vil vi […]

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Sådan får du dit barn til at sove – Ny bog fra søvnekspert

Sådan får du dit barn til at sove – Ny bog fra søvnekspert

Børnebogen benytter sig af velkendte og simple afspændingsteknikker, som får barnet til at falde til ro og i søvn. Samtidig kommer Vibeke Manniche med få og enkle råd, som hjælper søvnen godt på vej.

Malene Hasselblad: En hyldest til den uperfekte mor!

Malene Hasselblad: En hyldest til den uperfekte mor!

Nogle gange kan jeg godt brække mig over alle de glansbilleder med glimmer, der flyder over på de sociale medier. Billeder der viser overskud, kreering af tre retters menuer, bare fordi “vi kan”.

Majken Matzau: Står du også til rådighed døgnet rundt?

Majken Matzau: Står du også til rådighed døgnet rundt?

Konsekvensen af altid at stå til rådighed – eller blot at føle, at vi gør det – er, at der altid står en dør åben i vores bevidsthed til udfordringerne i vores omgivelser. Dette skaber et konstant, murrende alarmberedskab (læs stress) i vores nervesystem, som igen gør, at vi aldrig helt kan hellige os Nuet.