Carina Heckscher: Netværk er in

 

CarinaCarina Heckscher: Netværk er in

af Sandra Jul Jensen,
House of Marketing, www.houseofmarketing.dk

Netværk i alle konstellationer dukker op alle vegne, og de traditionelle erhvervsnetværk trives som aldrig før. Netværk er fremtiden, og fremtiden er her.

Hvem er det, der altid scorer det fede job og går fra bordet med den store ordre? Hvilke firmaer er det, der har mest succes, til trods for krise og en forretningsverden, der går direkte efter struben og forlanger resultater her og nu? Meget tyder på, at det er dem med det bedste netværk, der overlever krisen.

Netværk, loger, klubber og herreaftener.
Kært barn har mange navne, men uanset hvad man kalder det, så har relationer altid været en god indgangsvinkel for mange ting. I gamle dage var det fortrinsvis mændene, der efter middagen fortrak sig til herreværelset, hvor de i al eksklusivitet talte forretning og røg cigarer, imens fruerne pænt opholdt sig i stuen ved siden af.
I dag er netværk både for mænd og kvinder. De netværk og loger, som før var forbeholdt mænd, er så småt ved at lukke op for kvinder. Og til gengæld er kvinderne begyndt at danne egne netværk, som er lukket for mænd. Med andre ord, det er med netværk, som det er med jakkesæt, smartphones og andet tilbehør til karrieren: der er et der passer enhver.

Men hvad skal man bruge disse netværk til? Og hvori består det smarte i at mødes med en masse mennesker, man overhovedet ikke kender? Jo, det handler om at netværke professionelt, simpelthen gøre det til en kunst at gøre sig nye bekendtskaber. Ifølge Networkingekspert og forfatter Carina Heckscher, skal man ud af sin ”comfort-zone” og skabe ambassadører for din forretning.

”Netværk er ikke 1 til 1 salg, men et spørgsmål om at så en masse frø, fortælle historien om hvem du er og hvad du kan bidrage med. Hvis du formår at give et godt og klart indtryk af hvem du er og hvad du kan, er der en god chance for, at andre kan huske dig, når de senere løber ind i en person, med netop dit produkt eller serviceydelse” siger Carina Heckscher som i 2011 udgav bogen ”Networking – En del af min hverdag”.

Og mulighederne for at netværke professionelt og møde andre erhvervsdrivende er da også meget mangfoldig. Og flere virksomheder betaler gerne for, at deres medarbejdere bruger tid på at styrke deres eget og virksomhedens netværk. Og det bør de også, mener Carina Heckscher.

”Uanset hvilket produkt du har, og om du er stor eller lille virksomhed, så er relationssalg et rigtig godt værktøj til succes. De relationer du opbygger og de anbefalinger du deraf kan få, kan ganske enkelt ikke købes for noget marketingbudget, uanset hvor stort.”

Carina Heckscher har selv netværket hele sit liv. Allerede som 18-årig meldte hun sig ind i Rotaract som er juniorudgaven af det traditionsrige Rotary, og efter 15 år i mediebranchen, har hun i praksis lært, hvor vigtigt det gode netværk er.

”Jeg har altid haft et stort netværk. Det falder mig naturligt som person at møde en masse nye mennesker og være nysgerrig på hvem de er, hvad de kan og ikke mindst hvem de kender. Men jeg har ikke altid været god til det,” smiler Carina Heckscher, som dog forsikrer, at det er en kunst alle kan lære.

Når man sidder til møde med den selvsikre og målbevidste unge dame, er det svært at tro, at hun også har stået alene til flere receptioner og ikke turde præsentere sig for de andre gæster.
”Det er enormt grænseoverskridende for mange mennesker at henvende sig til vildt fremmede. Vi danskere har en privatsfære som vi er værner meget om. Man skal ’Turde-Turde’ og hvis man forbereder sig en lille smule, bliver det en meget inspirerende fornøjelse at komme ud blandt nye mennesker”, fortæller Carina Heckscher, som i sin bog giver lette, håndgribelige tips til, hvordan man bliver en god netværker. Bogen indeholder også tips til at styrke sit netværk via de sociale medier og ikke mindst hvordan man bliver ’Heldig med vilje’ .
LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

En guide til et nemmere hårstyling, når frisøren holder lukket

Dette indhold er sponsoreret. Når du plejer en borger, er plejen ofte tæt forbundet med tøjvalget. Grundet restriktionerne holder frisørerne lukket, hvilket gør, at frisøren heller ikke kan komme ud på plejehjemmet. Borgerne, måske især damerne, holder af deres frisørtider, og er ikke den største fan af situationen. Du forsøger derfor at opretholde en flot […]

Fokus på forkælelse

Fokus på forkælelse

Dette indhold er sponsoreret Hvis du trænger til at slappe af og forkæle dig selv, kan du med fordele prøve en vibrator. Der findes et utal af vibratorer med forskellige funktioner på markedet i dag, men fælles for dem er, at den vibrerende funktion vil give dig en intens, pirrende og dejlig fornemmelse. På www.eroti.dk […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Foredrag med Zoë Escher: Bliv bedre til at skabe resultater

Foredrag med Zoë Escher: Bliv bedre til at skabe resultater

Jeg ville gerne lære at lave sushi på den ”rigtige” måde, og fra kendo ved jeg, at der er teknikker, som tager 20 år at mestre, som det også er tilfældet med sushi. Derudover kan jeg godt lide udfordringer og, at man ikke kommer sovende til tingene. Så for mig var det ganske naturligt at blive uddannet af en japaner.

Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du

Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du

Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du. Selvom teknologien konstant er under udvikling og forbedres, så er det desværre ikke tilfældet med de dertilhørende opladere. Der skal efterhånden ikke meget til før en ledning knækker, og desværre er dette ikke altid lige til at se.

Kamille Sommer: Kære rod – jeg slår op!

Kamille Sommer: Kære rod – jeg slår op!

For mit eget vedkommende boede jeg mest rodet, når alt det andet ramlede. Jeg havde for travlt, for mange deadlines, for mange sure pligter jeg skulle nå.