10 kendetegn ved en ægte gentleman

 

Skærmbillede 2015-08-09 kl. 14.28.0610 kendetegn ved en ægte gentleman

En ægte gentleman kan være svær at finde disse dage. Som samfund er vi generelt blevet mere egoistiske og fokuserede på vores egen vej gennem livet, hvilket begrænser overskuddet til at følge idealerne, der er grundlæggende for det at være en gentleman. Dog findes de stadig, men skulle du være i tvivl kan du skrive følgende 10 kendetegn ved en ægte gentleman bag øret og bruge dem som målestok, således du ved, hvad du skal lægge mærke til ved en kommende kæreste.

Vi drømmer alle om en ægte gentleman, ikke sandt?

 

Han er rolig

En ægte gentleman er rolig. Med rolig skal det forstås således, at han hviler i sig selv. Han er ikke manisk, overenergisk og dominerende aktiv. En gentleman fylder rummet med en behagelig tilstedeværelse, der aldrig foranlediger en akavet stemning. Det at være rolig er samtidig et udtryk for, at herren besidder en vis selvtillid.

En gentleman betyder på engelsk en blid mand. Dermed er rolighed essensen i det at være en gentleman.

 

Han er høflig

Den ægte gentleman er naturligvis høflig. Høflighed er nemlig det primære adjektiv, der forbindes med en gentleman.

Den høflige herre trækker stolen frem for kvinden. Den høflige herre åbner døren for kvinden. Den høflige herre lader den gamle dame sidde på ens plads i bussen. En gentleman er i det hele taget godt bekendt med høflighedsbegrebet. Dog behøver høflighed ikke overgøres. Høflighed med måde!

 

Skærmbillede 2015-08-09 kl. 14.41.22Han er galant

Det er ikke kun væremåde og personlighed, der er kendetegnende for en gentleman. Den fysiske tilstedeværelse spiller også en markant rolle for en gentleman. Han skal se godt ud. Om ikke andet så vidt muligt. Det er svært at lave om på et mindre pænt ansigt, men klædeskabet kan man heldigvis selv bestemme over. Derfor er det vigtigt, at der lægges vægt på god stil. God stil er på mange måder et subjektivt begreb, men den klassiske gentleman holder sig til klassisk herremode.

Grundpillerne i klassisk herremode er selvfølgelig oxfordsko, chinos, blazer og skjorter. Dog skal det ikke opfattes således, at en gentleman skal gå i sådan en mundering. Det vigtigste er, at herren er velklædt. Vælg dine accessories med omhu. Hvordan ser din taske ud? Går du med manchetknapper og repræsenterer din pung eller kortholder et rodet eller struktureret liv? Hvis du er i tvivl om, hvad der menes her, uddyber jeg, hvad der menes i denne artikel. Hvis der er nogle gentlemen der læser med, eller du gerne vil forkæle din mand med en gave, kan jeg anbefale at kigge forbi trendhim.dk der har et kæmpe udvalg af accessories og smykker til mænd.

 

Han er pertentlig

Pertentlighed giver ofte negative associationer. Det kan også være berettiget, da den direkte definition er overdreven omhyggelighed. Dog er en gentleman nødt til at besidde et eller andet niveau af pertentlighed. En herre der ikke ejer et pertentligheds-DNA er ofte det modsatte. Sjusket med ringe sans for detaljer. Manglende pertentlighed hænger også sammen med ringe hygiejne og en garderobe, der trænger til en overhaling.

 

Han er tålmodig

Man siger tålmodighed er en dyd. Det er også korrekt og navnligt når det kommer til en ægte gentleman. Tålmodighed er nemlig ikke det samme som at vente. Tålmodighed er en accept af varigheden i en proces. Det kan gøre sig gældende i mange sammenhænge, hvor den mest relevante i forbindelse med den ægte gentleman, selvfølgelig er det at finde en sød pige.

Det er et ubestrideligt faktum, at alle mænd har en seksuel interesse i den pige, de har udset sig. Dog er der stor forskel på hvordan mænd griber det an. Hvad angår en gentleman, tager han sig den tid, det tager. Han presser ikke på den aggressive facon. Han kender den hårdfine balance og ved præcis hvordan man balancerer respekt og målrettethed, hvilket en pige i sidste ende vil sætte pris på og formentligt også belønne.

 

Han er punktlig

Punktlighed er en vigtig egenskab at besidde. Og besidder du ikke punktlighed bliver det rigtigt svært at kunne kalde sig ægte gentleman. Punktlighed hænger nemlig sammen med respekt. Overholder man ikke et mødetidspunkt, er det udtryk for manglende respekt overfor den anden part. Man signalerer, at den anden persons tid ikke er vigtig. En ægte gentleman kommer til tiden og gerne 5-10 minutter før.

 

Skærmbillede 2015-08-09 kl. 14.47.57Han er ydmyg

Stolthed er det modsatte af ydmyghed. I hvert fald hvis man slår det op i diverse ordbøger. Dog kan man godt være både ydmyg og stolt. Det handler blot om, hvordan man signalerer denne stolthed. Og stoltheden formidles bedst ved at være ydmyg.

Folk ved som regel godt hvad du har udrettet eller i stand til. Derfor er der ingen grund til at flage med dine bedrifter, såfremt det ikke har nogen direkte relevans. Ydmyghed er et redskab, der bruges til at skabe en personlighed, som andre synes godt om. Derfor er der også et klassisk kendetegn ved en ægte gentleman.

 

Han besidder humor

Det at besidde humor er ikke et altafgørende element for at være en gentleman. Dog er en humoristisk side prikken over i’et ved en ægte gentleman, da det fjerner det formelle låg og samtidig tilføjer en ekstra portion charme. Det er selvfølgelig ikke alle former for humor, der er kendetegnende for en ægte gentleman. En humoristisk gentleman slår sig på de intelligente tangenter, når der langes op med en joke, punchline og lignende.

 

Han har situationsfornemmelse

Kendetegnende for en ægte gentleman er selvfølgelig, at han har situationsfornemmelse. Det kommer eksempelvis til udtryk, når kæresten skal introduceres for ens forældre for første gang. Han ved hvordan det skal gribes an, hvordan han skal opføre sig og hvornår han har mulighed for at vise sig fra en charmerende og humoristisk side. Han ved også godt, at han ikke skal klappe hende bag i foran forældrene eller være alt for kælende og kyssesyg.

I det hele taget er en gentleman i stand til at tilpasse sig enhver situation, således han evner altid at vise sig fra sin rigtige side, men uden at have en skjult dagsorden eller være ureel.

 

Han har integritet

Hvis en gentleman ikke har integritet, er han ikke en gentleman, for hvis ikke han har integritet, er han tilbøjelig til at være dobbeltmoralsk, umoralsk, utroværdig og leve efter forgodtbefindende, hvor der altid tilpasses til egen fordel.

Kendetegnende for en gentleman af integritet er, at han står ved sine holdninger, idealer og verdensbillede. Han gør tingene ordentligt og springer ikke over, hvor gærdet er lavest.

 

 

joenDe 10 kendetegn ved en ægte gentleman er skrevet til Kvindetid af herremode- og livsstilsbloggeren Joen Rude Falsner, der til dagligt skriver på Stayclassy.dk.

Kommentarer skrevet af andre
 • Mariann oona

  3. september 2017 kl. 16:00

  Ordet gentle er ikke mild. Det er fra engelsk a gent. Mænd. Mandemand med ære

 • Preben Wassmann

  12. august 2015 kl. 13:01

  OK! men den med humor – er den ikke lidt malplaceret – humor er ganske vist en normalt en dyd – men hvad har det med Gentle at gøre – begreber og værdier skal der til evig tid arbejdes med – jeg vil nu mene at det kune være nok at skrive – En Gentleman har Lune, hvilket betegner en mand med en særlig pikant form for humor, som skaffer de fleste i selskaber til at føle sig behageligt inkluderet i morsomheden eller personligt medspillende i vidden.

  Jeg beskriver dette fordi humor er en bred betegnelse der dækker langt mere end det som er beskrevet, og måske kunne udelukke en masse germanere i begrebet på forhånd. Og det er jo ikke ganske sandt og gentle.

 • AMM

  12. august 2015 kl. 09:59

  Jeg har mødt et par stykker gennem min færden her vil jeg fremhæve min eks-mand, han har desuden formodet at give det videre til vores søn. Det vil jeg sige ham tak for. Jeg ved ikke noget være end en mand, der går først gennem en dør og sætter sig først, når vi er til fester. Det er ganske almindelige regler, lige som færdselsreglerne.
  Forsat rigtig god dag

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Michelle Hviid: Norge i mit hjerte, Afrika i min pung

Michelle Hviid: Norge i mit hjerte, Afrika i min pung

I afmagt over situationen i Norge, har mange brug for at donere, men donationer skal bruges bedst muligt.

Katrine Axholm: Han får for lidt sex og det er hendes skyld.

Katrine Axholm: Han får for lidt sex og det er hendes skyld.

Det er IKKE sexy at spørge om lillemor skal smage fars pølse i aften… Ej heller at tale babysprog

25% RABAT PÅ BERNIE’S ZOO med KVINDETID

25% RABAT PÅ BERNIE’S ZOO med KVINDETID

25% RABAT PÅ BERNIE’S ZOO med KVINDETID. Tøjet fra Bernie’s ZOO henvender sig i særdeleshed til børn med en ny kollektion af langærmede t-shirts og sweatshirts i flere farver og i høj kvalitet. Der er også et udvalg til både damer og herrer.