Tag jer sammen og lad barnet beholde sit netværk

 

StenderupTag jer sammen og lad barnet beholde sit netværk

Af Søren Stenderup

Vi står overfor en ny tid. Derfor er det så mega svært at finde ud af, hvad der er bedst for barnet.

Føler barnet sig rodløs ved at far og mor aftaler en 7/7 ordning?
Skal man droppe helt at gå fra hinanden, da DET ville være bedst for barnet?
Er mor den bedste i verden, så derfor skal hun have barnet 13-1?
Eller er mor fucked up (men kæmper selvfølgelig for sit barn i de perioder, hvor hun har overskud) og har brug for en alternativ ordning?

Far er jo nok skredet efter I fik børn ikk? Far gider nok ikke at have indflydelse alligevel eller involveres i barnets problemer. Mor finder ny mand. Mor har fået barnet mere end far. Far synes det er ok. Mor dropper ny mand. Far ringer nogen gange og spørger hvordan det går. Mor prøver igen med ny mand, men uden samme gnist og selvfølgelig med forbehold. Mand har 2 børn og mor involverer sig. Nu er det faktisk ok. Manden drikker. Øv.

Nå, jeg kunne nok blive ved. Men det jeg prøver at sige er, at den moderne tid er mange ting. Hele tiden. Hele tiden nye muligheder, alle skal ud og realisere sig selv, alle leder efter lykken på fuld tryk og ved så ikke, hvornår de har fundet den. Det bliver kun vildere.
Med eller uden børn. Og det er fint! Sådan ER det.

Løsning:
Når jeg kigger på min barndom, er der ALTID én ting, der springer i øjet. Jeg gik i den samme skole i 10 år!
Når jeg kigger på, hvem der ikke blev mobbet, var det dem, der startede i børnehaveklassen og gik i samme skole alle 10 år! Det var de nye, der blev mobbet. Jeg har sgu set mange komme og gå.
Jeg syntes faktisk, det var ok spændende, når mor fandt en ny mand (når nu hun ikke ville have far, som hellere ville løbe med damer). Jeg syntes, det var spændende at flytte et nyt sted hen. Så boede jeg lidt i Karlslunde og så i Litorinaparken og så hos morfar i en periode indtil ny bolig var klar.

Men alt sammen var lige meget – jeg gik i samme skole! Havde de samme venner! Det samme netværk!
Jeg skulle ikke ud og bruge energi og kræfter på at “lave nye venner” og spekulere over om jeg passede ind. Det gjorde, at jeg følte mig hjemme hver dag selvom vi flyttede rundt.
Guld værd.

Så far og mor : tag jer sammen. Stay close. Og sørg nu for at barnet går i samme skole HELE livet. Ellers er det rodløshedens grumme ansigt :)

Kærlig hilsen
Søren Stenderup

P.S læs min e-bog om de første 6 mdr. som alenefar her:  http://promo.businesspage.dk/singledad/

Uddrag fra bogen (Status efter 3 mdr) :
Savner hende ikke, men er stadig bange for, at jeg har truffet den forkerte beslutning. Det virker bare ikke sådan. Drukner det i andre kvinder, men alligevel.
Til gengæld var jeg oppe i hendes lejlighed i går, og vi fik en middag sammen. Like good old times. Hun begyndte at græde, selvom hun sagde, at det ikke var dét, der var sket imellem os, men andre ting. Hun er så smuk. Vi har virkelig grinet sammen mange gange.
Det må være opskriften på et godt forhold. Modsætninger, men med samme humor.
Lige nu føler jeg ikke, at jeg kan lade nogen andre kvinder komme ind i Mathildes liv. Det ændrer sig nok. Mon ikke!
Er selv skilsmissebarn, og Sandra og mit forhold var netop et oprør mod skilsmisser. Det SKULLE fungere, da vi begge kommer fra pap og reservedele.
Er begyndt ikke at tage telefonen, når hun ringer. Kan ikke klare at høre hvor ked af
det, hun er.
Jeg er et svin“.Kvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
 • Pia

  19. maj 2012 kl. 13:53

  Tja, det er ikke fordi man som menneske altid træffer det fedeste beslutninger, men mon ikke man lige skal huske på, at i visse tilfælde kan man bare ikke gøre det som ville være det bedste …

  Langt de fleste forældre ønsker jo det bedste og mest optimale for dine børn. Det ville nok være noget mere gennemtænkt, hvis man tænkte sig endnu bedre om i fremtiden, hvem man får sine børn med, så man forhåbentlig kan leve et sundt familieliv – far, mor og barn/børn sammen!

 • Mette Weber

  19. maj 2012 kl. 10:59

  Ja det er utroligt hvad vi udsætter børn for i dag.

  Synes det er et rigtig godt point du kommer med, men også det kræver at de kan tale sammen for ellers lykkes dette jo ikke.

  Synes der er alt for lidt kamp for at prøve om problemerne i parforholdet kan løses. Alt for få søger hjælp og støtte for at finde ud af om de kunne blive sammen eller i det mindst gå ordenligt fra hinanden, hvis de ikke kan, så barnet ikke bliver tabt.

  Ville ønske at alle par inden de fik børn fik lidt forældre uddannelse og hjælp til at tale sammen.

  Hilsen Mette Weber
  “Det gode familieliv”

  og facebook siden Tal med dit barn på den fede måde

Skriv din egen kommentar
*
Kvindetid artikler
Fire ting du skal have styr på, før du rejser til udlandet

Fire ting du skal have styr på, før du rejser til udlandet

At rejse til udlandet kan være en spontan handling, men det er det sjældent. Skal din udlandsrejse blive en succes, skal du bruge tid på at planlægge rejsen.

Vinterens mange påklædninger

Vinterens mange påklædninger

Det er svært at finde ud af med den danske vinter, og derfor må vi også være forberedt og sørge for at have både striktrøjer og regnjakken klar. Når det danske vejr er så uforudsigeligt.

Jakker til outdoor behøver ikke være kedelige

Jakker til outdoor behøver ikke være kedelige

Jakkens praktiske funktion har på en eller anden måde udelukket den fra tidernes skiftende tøjtrends, måske fordi det vandafvisende stof skriger spejderlejr og vandreture i Sverige. Omvendt er det paradoksalt, at en så hyppigt brugt beklædningsgenstand igennem årene har fået så lidt opmærksomhed sammenlignet med eksempelvis vinterfrakken.

Astrologi artikler
Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for uge Vi bringer astrolog Karl Aage Jensens generelle astrologiske tendenser for ugen, der kommer. Læs flere aktuelle kommentarer til landets og verdens begivenheder direkte på AstrologiHuset og Karl Aages Jensens blog her Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet her  Uge 7 Ugen, der kommer Denne uge ligner lidt sidste uge, men den er ikke lige så markant […]

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2017

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2017

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Fik du læst disse?
Boligcious: Køb de fedeste badeforhæng hos New York Home

Boligcious: Køb de fedeste badeforhæng hos New York Home

Jeg har altid syntes, at det var svært at finde et lækkert badeforhæng, hvilket resulterer i, at jeg de sidste 6 år har haft et hvidt kedeligt et.

Malene fra Boligcious: Overraskende nyheder fra Kähler

Malene fra Boligcious: Overraskende nyheder fra Kähler

Ursula er tilbage! Ursula er en af Danmarks største designklassikere er tilbage. Kähler relancerer det tidsløse stel.

Christina Bendix: Jeg blev forført af juicebølgen

Christina Bendix: Jeg blev forført af juicebølgen

Efter en dejlig ferie i USA – ja så røg også jeg ud af rutinen, og det ærgrede mig vildt, for det gav for mig virkelig god mening at juice. Jeg følte mig ærligt (mellem dig og mig) freaking SEJ og lidt små-frelst, når jeg kom gående ned igennem Lyngby Hovedgade med en grøn hjemmelavet juice.