Lise Møller: Påskeforkælelse uden deller

 

Lise Møller Andresen: Påskeforkælelse uden deller

Påsken kan hurtigt resultere i et lille kærlighedshåndtag på sidebenene, og det er selvfølgelig fint at få sig et ekstra energidepot. Men men men, vi kan da godt være foruden, ikke sandt?

Så, det du kan gøre for at forhindre alt for stort et kalorieindtag, er først og fremmest at undgå alt for store mængder af mad til påskefrokosterne og generelt her i helligdagene. Jeg har et par tips, som I er velkomne til at prøve af, og jeg lover at du hverken går sulten eller utilfreds fra bordet

8 tips til mindre påskedeller
1. Tænk i farver
!
Sørg for at der er masser af lækkert grønt og friske salater til dine måltider og på påskebordet – og fyld gerne halvdelen af tallerkenen med det grønne.

2. Fisk er fedt
Pryd bordet med frisk fisk, f.eks. rejer, laks og sild, samt økologisk fjerkræ og kød.

3. Halver dit brød 
Afholder I det store kolde påskebord, så tag ½ stykke rugbrød ad gangen i stedet for et helt rundtom – og pryd gerne stykket med æg, sild, makrel eller hvad der nu går rundt.

4. Frugt som dessert
Skær lækkert frugt ud til osten/desserten og nyd det fremfor store mængder kager og slik.

5. Skru op for kvaliteten i din morgenmad
Morgenmad i ferien behøver ikke være hvidt brød og spandauere. Prøv at eksperimentere med bedre råvarer, når du laver morgenmad. Hvorfor??  – Fordi det smager bedre, du får det bedre, du holder dig mæt i længere tid og din krop kommer til at se bedre ud (HEY! What’s not to like?!) Jeg selv holder meget af omelet, god laks, avokado og frisk frugt. Eller proteinpandekager med en smule peanutbutter og frisk frugt/bær. Du kan klikke her for at se flere morgenmadsforslag.

6. Alkohol
Ja, vi kan ikke komme uden om det! Alkohol er en stor post når det kommer til kalorier, og særligt øl høster mange kalorier.  For at spare lidt på kalorierne kan du f.eks:  – Drikke hver anden øl. Det vil sige, at hver gang de andre tager en ny øl, tager du en vand eller en dansk vand  – Nyde hvid- eller rødvin. Der er stor tendens til at øl hældes ned, hvorimod vin er nemmere at nyde – og dermed drikke mindre af.

7. Skru ned for sukkeret og op for kvaliteten i dine kager
Lav kager med lækre, udforarbejdede råvarer, uden raffineret sukker, og nyd dem til kaffen for både at spare lidt på kalorierne, passe på dit blodsukker og din generelle helse. Jeg har en super let og meget meget lækker opskrift til dig på de skønneste kokoskugler, som jeg synes du skal prøve af.  Du finder opskriften på mine kokoskugler lige her

8. Påskeæg med masser af kakao
Påsken er også lig med påskeæg, så vær god ved dig selv og dine kære og vælg GOD chokolade med et højt kakaoindhold.  Sabine Murati har et smukt alternativ på påskeæg på sin blog. Klik ind her for at se opskriften på hendes super lækre påskeæg.

Sprint efter de påskeæg!

Noget andet du kan gøre, for at minimere kærlighedshåndtagene, er bevægelse. Så nyd, at du har fri og tid til at komme ud og bevæge dig og boltre dig i det skønne solrige forårsvejr. Tag familien med i skoven, pluk blomster, nyd forårsduften, få snakket med hinanden og nyd hinandens selskab. I kan også løbe, cykle ture, tage børnene med på legepladsen, rulle på rulleskøjter osv osv osv.  Afholder I påskefrokost, så gå evt en lang tur om eftermiddagen, så I ikke bare sidder på jeres flade og spiser hele dagen. Det giver større velvære, mere energi og dejlig frisk luft.

Finder I stadig påskeæg (hvilket jeg og min bror + mine fætre og kusiner, allesammen mellem 18 og 35 år, STADIG gør), så gem dem i en større radius og gør det til en sport at finde æggene først. Så lover jeg at du får sprintet en del – særligt hvis du har et godt konkurrence gen!

Nyd fridagene og træk vejret

Varme forårshilsner, Lise

DajeDaje

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Alt I Energier En Spirituel Workshop

Alt I Energier En Spirituel Workshop

Kunne du tænke dig at vide mere om eller arbejde med den spirituelle verden, Clairvoyance, Aura, Healing, meditation og Astrologi. Du vil lære om den åndelige verden og dens opbygning, om clairvoyance vejledere og guider. Vi kommer omkring Healing, Aura, Meditation og Horoskopets opbygning og tydning og mon ikke der også bliver tid til lidt Hypnosesnak.

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Taknemmelighed er den højeste energifrekvens, du kan være på. Taknemmelighed er helende. Taknemmelighed transformerer. Taknemmelighed føles vidunderligt, åbner hjertet, blødgør egoet og gør dig smuk og glødende. What’s not to like? 

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Du kan ikke altid kontrollere omstændighederne, men du kan justere dine forventninger. Opslugt af dine egne følelser, dine tanker – dit eget drama med andre ord – spejler du alt op af dine egne behov og fluktuerende emotioner.

Astrologi artikler
Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Henriette Eiby Christensen: Spejle er ikke, hvad de har været.

Henriette Eiby Christensen: Spejle er ikke, hvad de har været.

Gad vide, hvad det er, der sker i løbet af sådan en solfjern vinter? Har det været for mørkt til at kunne se spejlets refleksioner ordentligt? Har man været for depri til at se sig selv i øjnene – sådan rigtigt? Bare købt nye stretch bukser? Et nummer større? Glemt at farve håret?

Er det tid til en hyggelig pigeaften?

Er det tid til en hyggelig pigeaften?

En gang imellem er der bare ikke noget bedre end at reservere en aften til storhygge med dine nærmeste veninder. Det giver godt humør og fornyet energi at få set de venner, du holder allermest af

Kvinderne skaber forandring

Kvinderne skaber forandring

Kvinderne skaber forandring. Når kvinderne i Afrikas største slum får et job, giver det ikke kun kvinderne en bedre hverdag. Det er også med til at sikre, at børnene i slummen får den rette ernæring, behandling og uddannelse.