Katrine Axholm: Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

 

Katrine Axholm: Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

Den vakse læser har bidt mærke i, at jeg har været på kursus med den belgisk/amerikanske parterapeut Esther Perel. Det var spændende og meget lærerigt. Hun kaster nyt lys på passion i det langvarige parforhold og på den måde vi betragter utroskab. Det kommer jeg til at skrive en del om. Her kommer det første:

kathrine_axholm_portraet-6501-682x1024Kvinder tænder på mænd, som er farlige.

Som kvinder er vi ofte omsorgspersoner og dem som har et stort ansvar for familiens ve og vel. Derfor har langt de fleste af os, når det kommer til erotik og passion, brug for ikke at skulle tage os af andre. Vi tænder derimod på at blive taget, ikke at skulle have ansvar og ikke at skulle tage os af. Vi vil have at manden tager styringen og at han ikke er bange for at blive afvist, for så skal vi tage os af hans sårede følelser og så er vi tilbage i omsorgsrollen. Det er simpelthen ikke sexet.

Derfor er noget af det mest usexede en mand kan gøre, at være utilfreds med ikke at få nok sex. Der er sådan ca. 100% garanti for at hans kone lukker ned, når han beklager sig over det. For det ville betyde at hun skulle give ham det, levere sex (ligesom hun skal tage sig af børn og vasketøj). Det er bare ikke sexet.

Kvinder vil have mænd som tør gå efter det de har brug for og lyst til. Som vægter samværet med deres kvinde højere end udløsningen. Ellers kan sex for kvinden føles som om han bare vil onanere inde i hende for at blive bekræftet. Det er bare ikke sexet.

Nogle mænd får dækket deres behov for bekræftelse og omsorg gennem sex. De behov har måske været forbudte tidligere i deres liv og de kan derfor ikke finde ud af at bede om at få dem dækket på en mere direkte måde. Derfor bliver sex også så vigtig, fordi det ikke kun handler om sex og om at lege med hinanden, men også om at føle sig elsket. Det vil kvinden hurtigt kunne fornemme og så lugter det igen af, at hun skal opfylde hans behov, mere end at det er noget de har sammen. Så er hun igen i en mor-rolle. Det er bare ikke sexet.

Derfor kan ham den lækre nede fra marketing eller den gamle skolekammerat eller ham den veltrænede fra finesscentret pludselig blive helt vild lækker og sexet, for ham skylder hun ikke noget. Han kan sagtens klare sig uden og får alle de andre behov dækket hjemme hos sin egen kone eller måske endda af sig selv. Og så starter affæren.

En mand derimod, som hviler i sig selv. Som er god til at få dækket sine behov og sætte sine grænser og ikke være afhængig af kvinden, er derimod mega sexet. Når han tør satse og kan bære en afvisning, uden at tage den personligt og blive såret. Når han har så meget overskud, at han bruger tid på at sætte sig ind i hvad der tænder hende (og ikke bare det der trætte sex kl 21.30 onsdag og lørdag) og gider gøre en indsats for at vække hendes lyst (også selvom den ikke står forrest). Så bliver det rigtig sjovt. Hvis han endda er god til at holde sit privat space og ikke deler alt med hende, så kan de bevare mystikken og så skal jeg love for, de vil hænge i gardinerne og huje.

I næste uge handler det om vores syn på utroskab og næste uge igen skriver også om, hvad mænd tænder på og hvorfor og hvordan det så kan være at mand/kvinde lyst-kombinationen, så kan blive så møg-besværlig og gå forbi hinanden.

Du skal nok blive klogere

Kærlig hilsen

Katrine
Du kan opleve en parterapi LIVE med mig den 17. november lige HER. Du kan også komme med på workshop, når Det Levende Parforhold kommer til Århus den 13. november. Læs og book din plads HER.

Ps. Husk at opdatere din profil med et postnummer HER, så du ikke bliver rendt over ende af opdateringer fra Jylland eller Sjælland, når det ikke har din interesse.

 

Om Katrine

kathrine_axholm_portraet-6501-682x1024Katrine Axholm er terapeut med speciale i parforhold. Hun hjælper par med at lære at forstå sig selv og hinanden, for på den måde at kunne skabe en bedre og mere givende relation.

Hun afholder workshops for kvinder i parforhold (bla. med yoga) og kærlighedsweekender for par, som vil pleje kærligheden. Derudover har hun individuelle i terapi. Hun holder foredrag om det fantastiske parforhold også i virksomheder og privat regi. Hun optræder jævnligt i radio og tv som parforholdsekspert. Katrine Axholm har en velbesøgt blog på www.axholm.com, hvor hun bla. skriver om parforhold, kærlighed, sexliv, utroskab og terapi.

Katrine Axholm har praksis på Strandvejen i Hellerup, er 43 år og gift på 18. år med Morten, som hun har to børn på 13 og 15 år med.

Kommentarer skrevet af andre
 • Jens A

  3. april 2019 kl. 15:27

  Virkelig spændende pointer …

 • Jens A

  3. april 2019 kl. 11:04

  Kære Katrine
  Det er et meget interessant indlæg i debatten, og jeg tror du har meget ret i det hele.
  Men igen bliver jeg som mand meget træt i ansigtet, for det jo igen igen blot et spørgsmål om alt det, som manden skal leve op til og levere ved kasse ét og ofte i en sen aftenstund kl. 21:30 for at få det, som han har så meget brug for, nemlig sex.
  For det er jo lysende klart for alle, at det for langt de fleste mænd er meget meget svært at få kvinden op på mærkerne, før hun kan mobilisere en lille smule hormon. Jeg vil tro, at det er langt de færreste mænd, der reelt set får opfyldt deres behov for sex, for kvinden er bare anderledes indrettet biologisk. Hun har bare ikke lige så meget lyst, eller lige så stort behov.
  Lad os blot lige tage, hvad du har listet af krav i denne artikel:
  – han skal være sexet
  – han skal være veltrænet
  – han skal hvile i sig selv
  – han skal have overskud
  – han give hende sit overskud
  – han skal tage styringen
  – han skal tage afvisningerne med oprejst pande (og blive ved)
  – han skal samtidig få opfyldt sine egne behov (men kun hos hende, ræsonnerer jeg)
  – han skal turde satse, og bære afvisningen uden at tage den personligt og blive såret
  – han skal tage hende (men må være beredt på, at blive afvist og skældt ud, hvis ikke lige det er det hun vil den dag, hvis hun f.eks. er træt eller hellere vil have det bidt den dag)
  – han sætte sig ind i, hvad der tænder hende
  – han skal også gerne være lidt mystisk

  Dertil kan jeg så lægge:
  – han skal komme med blomster, smykker og gaver, gerne tit
  – han give hende komplimenter, eller rettere han skal forgude hende
  – han skal lytte til hende, og sætte sig ind i hendes problemer
  – han skal invitere hende ud en gang imellem
  – han skal gerne arrangere overraskende weekendture
  – han skal gå med hende på shopping, og være reelt interesseret i de ting hun køber

  Foruden i parantes bemærket:
  – han skal være interessant
  – han skal være morsom
  – han må også meget gerne være høj og flot
  – han skal være velklædt og gøre noget ud af sig selv
  – han skal være veluddannet og helst tjene flere penge end hende

  Kun da kan han måske (og kun måske) være heldig, at hun vil gå i seng med ham, og måske endda, hvis vi er rigtig heldige, vil hun faktisk også selv have lyst til ham og nyde det.

  Men kun hvis:
  – han er renvasket og muskuløs
  – han bruger langt tid på forspil (gerne efter en bedre middag med stearinlys)
  – at han kan mærke præcis, hvor hun er, og hvad der tænder hende lige nu
  – at han kan føle sig frem
  – at hun ser hende i øjnene hele tiden (hvis ikke lyset er helt slukket)
  – at han giver hende orgasmer
  – at han er spændende og eksperimenterende i sengen (men kun ikke over grænsen, dvs. pikant)
  – at han snakker dybt og længe med med hende efterfølgende

  Afhængig af udviklingen, kan han så måske være heldig igen en uge til 14 dage senere.

  Dette er reelt virkeligheden for langt de fleste mænd, det skal man gøre sig klart.
  Alt sammen fordi, forskellen på den mandlige og kvindelige sexlyst er kæmpestor.

  I skrivende stund vil jeg godt slå et slag for at den mandlige sexlyst, hverken er pinlig eller ulækker eller for meget. Og der er omvendt heller ikke noget i vejen med den svært fremkommelig kvindelige sexualitet. Det er bare lidt trist, at den sætter stopper for så meget god sex.

  Endelig synes jeg måske også det er rimeligt at spørge, om manden skal stille nogle krav til kvinden ! Om kvinden skal gøre noget, eller om det kun er manden, der skal stilles krav til. Men det giver nok ikke rigtig mening, for i bund og grund er det vigtigste behov for manden ofte blot, at han får god og tilstrækkelig sex.

  Så dermed er man i et afhængighedsforhold, hvor den ene part har noget, som en anden har behov for, og ikke i nævneværdig grad omvendt. Et slags i-land u-lands forhold.

  Men der er dog en ting, som kvinden SKAL gøre. Hun skal være til stede når hun har sex!
  Det er ikke noget hun skal GIVE til ham. Hun skal selv have lyst og ønske sig sex med sin mand, og nyde det. Ellers kan jeg i hvert fald sige, at ellers er det ikke godt nok for mig. Jeg skal i hvert ikke have pligtsex og onanere i hende. Nej tak, bliv væk!

  Set fra et mandligt synspunkt, kan en nærliggende konklusion da være, at man skal skifte sin kvinde ud langt oftere. For vi ved jo alle godt, at sex trives langt bedre i nye forhold og nye forelskelser, for så er man spændende og mystiske for hinanden påny, lidt ligesom du beskriver den lækre nede fra marketingafdelingen og den gamle skolekammerat, og forelskelsen bruser. I hvert fald nogle måneder, og i heldig tilfælde 1-2 år.

  Men ligesom Esther Perel også beskriver, så bliver sexen hurtigt kedelig for kvinden i lange forhold, så den eneste løsning (hvis sexen altså betyder meget) er at skifte partnere ofte.

  Og endelig vil jeg også pointere, at manden grundlæggende ikke stiller de store krav, f.eks. til udseende, stilling, lækkerhed, veltrænethed, intellekt, uddannelse osv.
  For vi synes jo grundlæggende næsten alle kvinder er umådelig dejlige. Hvis de slanke er de sexede, store former er umådelig sexet, store bryster sexet, små bryster er sexede. I er bare så sexede og dejlige allesammen !
  Og så længe I bare er glade det meste af tiden og er til stede, når man dyrker sex (en gang imellem) så er vi ofte meget tilfredse, og kommer med blomster og gaver og smykker og komplimenter, og lytter, og mærker efter og gør os umage i sengen, og giver jer orgasmer, og går i træningscenteret.
  For vi ved jo godt, at det er meget meget svært reelt at få vores behov for sex opfyldt.

  Bedste hilsener
  Jens

 • Anette Karine

  18. oktober 2016 kl. 12:37

  Wauw…….tror da nok lige at der kom nogle sandheder frem der.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Alt I Energier En Spirituel Workshop

Alt I Energier En Spirituel Workshop

Kunne du tænke dig at vide mere om eller arbejde med den spirituelle verden, Clairvoyance, Aura, Healing, meditation og Astrologi. Du vil lære om den åndelige verden og dens opbygning, om clairvoyance vejledere og guider. Vi kommer omkring Healing, Aura, Meditation og Horoskopets opbygning og tydning og mon ikke der også bliver tid til lidt Hypnosesnak.

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Taknemmelighed er den højeste energifrekvens, du kan være på. Taknemmelighed er helende. Taknemmelighed transformerer. Taknemmelighed føles vidunderligt, åbner hjertet, blødgør egoet og gør dig smuk og glødende. What’s not to like? 

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Du kan ikke altid kontrollere omstændighederne, men du kan justere dine forventninger. Opslugt af dine egne følelser, dine tanker – dit eget drama med andre ord – spejler du alt op af dine egne behov og fluktuerende emotioner.

Astrologi artikler
Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Pernille Taarup: Misundelse er en grim ting eller er den?

Pernille Taarup: Misundelse er en grim ting eller er den?

Facebook er et udstillingsvindue i andres lykke. Der er ikke grænser for meget fantastisk mad, der spises.

En læser fortæller: Fra DHL-stafet til Marathon

En læser fortæller: Fra DHL-stafet til Marathon

Det man tror, man ikke kan – og så kan man alligevel

Katrine Axholm: Rasmus er forelsket i en anden

Katrine Axholm: Rasmus er forelsket i en anden

Alting er lyserød når man er forelsket. Det er vidunderligt, pirrende, levende. Og det har absolut intet med virkeligheden at gøre. Det er et rigtig dumt sted at træffe en beslutning fra. Fordi man ikke er ved sine fulde fem. Fordi man ikke ved hvordan den anden er, når hun er præmenstruel, når han er presset på sit arbejde, når hendes mor blander sig for meget, når hans far er syg og hun ender med at passe hans børn, fordi han ikke kan nå det hele.