Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester

 

Gabrielle-Jones-og-en-kage-150x150Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester
www.agentluxe.com

I dag mødte jeg en af mine venner, Gabrielle Jones til en kop kaffe i en af Paris´ små kaffe shops. Gabrielle blev stemt fransk mester i dessert i 2006. Hun fortalte mig om sin vej til succes, og afslørede en speciel opskrift.

Gabrielle var allerede godt installeret, da jeg ankom! Hun havde bedt mig om at møde hende på “Telescope” café (5, rue Villedo), da filter-kaffen skulle være god her. Det er ikke let at finde en god filter-kaffe i Paris. Normalt når du siger kaffe, får du espresso!

Gabriells vej til succes
I 2006 vandt Gabrielle det franske mesterskab i Dessert (i Venissieux 22-23 marts), men før det, studerede hun på: Lycée hotel du Touquet.

Hvordan kom du til at deltage i konkurrencen?
Jeg sendte alle mine dokumenter ind, og blev ud fra dem udvalgt til kvalifikationen … efter at have vist hvad jeg kunne, endte jeg blandt de sidste otte kandidater i finalen.

Hvad tror du fik dig til at vinde konkurrencen?
Jeg arbejdede intenst i 5 måneder i weekender,helligdage, nat og dag … og da jeg kvalificerede til sidste runde, lavede jeg en farverig og elegant dessert, bestående af hindbær, pistacie, hvid chokolade og stjerneanis.
Jeg tror at det der fik mig til at vinde var: udholdenhed, passion og hårdt arbejde.

Året efter fik Gabrielle arbejde på Ritz Hotel i Paris. Hvordan fik du et job der?
Under en konkurrence mødte jeg Michel Roth der var chefkok på Ritz. Han inviterede mig til at slutte mig til sit hold, og efter det, gik det hele meget hurtigt.

Hvordan var det at arbejde der?
Året på Ritz var meget intenst. Jeg tilberedte primært desserter for l’Espadon restauranten. The Ritz var en stor mulighed for mig, jeg fik lov til at lære af dessertchefen Eddie Benganhem. Han er ret fantastisk. Jeg lærte en masse.

I dag arbejder Gabrielle som freelance konditor. Hun giver råd til restauranter og andre fagfolk, der ønsker at forbedre deres dessert menu, teknikker, eller har brug for hjælp til specifikke opskrifter.

Hvad er dit foretrukne sted i Paris?
The Sugar Plum Cake Shop: Et amerikansk bryllupskage bageri af M Cardinal Lemoine. De laver den bedste gulerodskage i Paris.

Se hendes side: Http://mysweetaddictions.com
Opskrift fra Gabrielle
LEMON TÆRTE Limoncello, Grøn Lemon marengs.

Du skal først lave en rulle kagedej

LEMON CREAM
– 150 ml citronsaft (ca. 4 citroner)
– 150 g smør
– 4 æg
– 4 æggeblommer (gem hviden til marengs)
– 150 g af strøsukker
– 40 ml limoncello

Grøn Lemon marengs
– 3 æg
– 120g strøsukker
– En lime

Smør en tærteform, og tilsæt dejen, prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 ° i 20 minutter.
Vask citronen og tag citronskallen af med en skrællekniv. Pres dem til du har ca. 150 gram saft.
I en grydeblander du; citronskal, æg, æggeblommer og sukker. Du koger over meget svag varme, mens du rører hele tiden, indtil cremen tykner (ca. 4 minutter) Når cremen er stiv, kan du fjerne citronskallerne, og derefter tilføje smør og limoncello. Bland det i ca. 1 minut.

Put cremen direkte ned i den bagte tærte-skal.
Tærten opbevares i køleskab i 2 timer.
Inden servering tilbereder du marengs:

Vask limefrugterne og tag al skræl af (som du vil bruge), men vær omhyggelig med at fjerne den hvide hinde også, for den er bitter.

Pisk æggehviderne på medium hastighed, indtil de bliver stive, og når de er stive, tilsæt sukker og citronskal. Pynt kagen med marengs og karamelliser med en blæselampe.

Ønsker du at gøre den mere syrlig kan du dekorere kagen med mere citronskal.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Sundhedsguide: Sådan får du en sund tarmflora

Sundhedsguide: Sådan får du en sund tarmflora

Ønsker du at få en sund tarmflora, kan du selv gøre en indsats for, at det ønske går i opfyldelse. Det kan i praksis betyde, at du skal ændre på nogle af dine nuværende vaner og samtidig føje nogle nye sunde vaner til din hverdag.

Få din mand i det bedste Gør-Det-Selv humør

Få din mand i det bedste Gør-Det-Selv humør

Faktisk kan du allerede nu begynde at tænke i gør-det-selv baner, og inspirere din mand til at blive den bedste handyman, jeres lejlighed/hus/have, nogenside har set.

Kvinde: Giv dig selv tid og plads til selvforkælelse

Kvinde: Giv dig selv tid og plads til selvforkælelse

Kvinde: Giv dig selv tid og plads til selvforkælelse. Nu, hvor foråret nærmer sig, kan du også bare nyde det med en gåtur og en kaffe, medbragt hjemmefra, som er ganske gratis!

Astrologi artikler
Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for uge Vi bringer astrolog Karl Aage Jensens generelle astrologiske tendenser for ugen, der kommer. Læs flere aktuelle kommentarer til landets og verdens begivenheder direkte på AstrologiHuset og Karl Aages Jensens blog her Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet her  . Uge 13 Ugen, der kommer Kommunikationsplaneten Merkur har nu passeret Uranus som er den sidste af de […]

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2017

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2017

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Fik du læst disse?
Lise Møller: Mennesket bag kroppen

Lise Møller: Mennesket bag kroppen

Jeg skrev bogen Den sidste vaneændring – Lev uden selvhad, skyld og skam fordi jeg ville fortælle en historie, som jeg mener kan åbne manges øjne og være kilde til en inspiration, som kan igangsætte andre kvinders udvikling mod et gladere sind og et liv uden selvhad, skyld og skam.

Tini Owild: Min veninde er hamrende god til det – men den evne ejer jeg desværre ikke

Tini Owild: Min veninde er hamrende god til det – men den evne ejer jeg desværre ikke

I de her dage kører jeg ’spar flere hundrede kroner’ introduktionstilbud på mit splinternye online-forløb ’Fra Ok Til Lækker Med Kant’, hvor du får 12 nøgler der, hver og en, åbner op til din lækkerhed og det til en pris, der er lavere end bare to af de fejlkøb, du har bagerst i skabet.

Malene fra Boligcious: Sådan får du billeder op på skråvægge

Malene fra Boligcious: Sådan får du billeder op på skråvægge

SMS fra Malene: Du MÅ BARE bringe det på Kvindetid for der er mange, der efterlyser svaret