Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester

 

Gabrielle-Jones-og-en-kage-150x150Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester
www.agentluxe.com

I dag mødte jeg en af mine venner, Gabrielle Jones til en kop kaffe i en af Paris´ små kaffe shops. Gabrielle blev stemt fransk mester i dessert i 2006. Hun fortalte mig om sin vej til succes, og afslørede en speciel opskrift.

Gabrielle var allerede godt installeret, da jeg ankom! Hun havde bedt mig om at møde hende på “Telescope” café (5, rue Villedo), da filter-kaffen skulle være god her. Det er ikke let at finde en god filter-kaffe i Paris. Normalt når du siger kaffe, får du espresso!

Gabriells vej til succes
I 2006 vandt Gabrielle det franske mesterskab i Dessert (i Venissieux 22-23 marts), men før det, studerede hun på: Lycée hotel du Touquet.

Hvordan kom du til at deltage i konkurrencen?
Jeg sendte alle mine dokumenter ind, og blev ud fra dem udvalgt til kvalifikationen … efter at have vist hvad jeg kunne, endte jeg blandt de sidste otte kandidater i finalen.

Hvad tror du fik dig til at vinde konkurrencen?
Jeg arbejdede intenst i 5 måneder i weekender,helligdage, nat og dag … og da jeg kvalificerede til sidste runde, lavede jeg en farverig og elegant dessert, bestående af hindbær, pistacie, hvid chokolade og stjerneanis.
Jeg tror at det der fik mig til at vinde var: udholdenhed, passion og hårdt arbejde.

Året efter fik Gabrielle arbejde på Ritz Hotel i Paris. Hvordan fik du et job der?
Under en konkurrence mødte jeg Michel Roth der var chefkok på Ritz. Han inviterede mig til at slutte mig til sit hold, og efter det, gik det hele meget hurtigt.

Hvordan var det at arbejde der?
Året på Ritz var meget intenst. Jeg tilberedte primært desserter for l’Espadon restauranten. The Ritz var en stor mulighed for mig, jeg fik lov til at lære af dessertchefen Eddie Benganhem. Han er ret fantastisk. Jeg lærte en masse.

I dag arbejder Gabrielle som freelance konditor. Hun giver råd til restauranter og andre fagfolk, der ønsker at forbedre deres dessert menu, teknikker, eller har brug for hjælp til specifikke opskrifter.

Hvad er dit foretrukne sted i Paris?
The Sugar Plum Cake Shop: Et amerikansk bryllupskage bageri af M Cardinal Lemoine. De laver den bedste gulerodskage i Paris.

Se hendes side: Http://mysweetaddictions.com
Opskrift fra Gabrielle
LEMON TÆRTE Limoncello, Grøn Lemon marengs.

Du skal først lave en rulle kagedej

LEMON CREAM
– 150 ml citronsaft (ca. 4 citroner)
– 150 g smør
– 4 æg
– 4 æggeblommer (gem hviden til marengs)
– 150 g af strøsukker
– 40 ml limoncello

Grøn Lemon marengs
– 3 æg
– 120g strøsukker
– En lime

Smør en tærteform, og tilsæt dejen, prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 ° i 20 minutter.
Vask citronen og tag citronskallen af med en skrællekniv. Pres dem til du har ca. 150 gram saft.
I en grydeblander du; citronskal, æg, æggeblommer og sukker. Du koger over meget svag varme, mens du rører hele tiden, indtil cremen tykner (ca. 4 minutter) Når cremen er stiv, kan du fjerne citronskallerne, og derefter tilføje smør og limoncello. Bland det i ca. 1 minut.

Put cremen direkte ned i den bagte tærte-skal.
Tærten opbevares i køleskab i 2 timer.
Inden servering tilbereder du marengs:

Vask limefrugterne og tag al skræl af (som du vil bruge), men vær omhyggelig med at fjerne den hvide hinde også, for den er bitter.

Pisk æggehviderne på medium hastighed, indtil de bliver stive, og når de er stive, tilsæt sukker og citronskal. Pynt kagen med marengs og karamelliser med en blæselampe.

Ønsker du at gøre den mere syrlig kan du dekorere kagen med mere citronskal.

Skriv din egen kommentar
*
Kvindetid artikler
Når man får ubudne gæster med hjem fra daginstitutionen

Når man får ubudne gæster med hjem fra daginstitutionen

Når man får ubudne gæster med hjem fra daginstitutionen. Hvilke ”kæledyr” er egentlig værd at kende til, når man som forældre sender sine børn afsted i daginstitution?

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Fem superfine effekter til at gøre boligen retro

Fem superfine effekter til at gøre boligen retro

Hvad forbinder vi med retro stil, og hvilke elementer kan være med til at få den rette stemning i hjemmet? Vi kommer her med 5 bud på superfine og retro elementer til indretningen.

Astrologi artikler
Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for ugen Vi bringer astrolog Karl Aage Jensens generelle astrologiske tendenser for ugen, der kommer. Læs flere aktuelle kommentarer til landets og verdens begivenheder direkte på AstrologiHuset og Karl Aages Jensens blog her Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet her  Uge 3 Ugen, der kommer Merkur står for kommunikation, og den er uaspekteret i ugens begyndelse. Derfor er […]

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2017

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2017

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Fik du læst disse?
Niia Bloch: Kender du dine grundværdier?

Niia Bloch: Kender du dine grundværdier?

Du er velkommen til at være i selskab med mig i to timer den 9.marts kl. 17.30. Her taler jeg om grundværdier og om hvordan du bringer dem på linje med dig selv, privat og professionelt. Jeg taler også om, hvorfor det er langt vigtigere at være autentisk end at være perfekt.

Kira: Min opskrift på hummus

Kira: Min opskrift på hummus

En rigtig god kilde til mæthed er hummus. Det smager bare lækkert og passer til stort set alt.

Tini Owild: Sådan får du det fedeste ud af det, du naturligt har med dig.

Tini Owild: Sådan får du det fedeste ud af det, du naturligt har med dig.

Som stylecoach brænder jeg for din personlige udvikling. For at åbne op for den, du er og det, du naturligt har med dig. Dit varemærke. Hvad end det er, er det der – og tøjet er den vildeste hjælp til at fyre op under det! Trust me.