Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester

 

Gabrielle-Jones-og-en-kage-150x150Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester
www.agentluxe.com

I dag mødte jeg en af mine venner, Gabrielle Jones til en kop kaffe i en af Paris´ små kaffe shops. Gabrielle blev stemt fransk mester i dessert i 2006. Hun fortalte mig om sin vej til succes, og afslørede en speciel opskrift.

Gabrielle var allerede godt installeret, da jeg ankom! Hun havde bedt mig om at møde hende på “Telescope” café (5, rue Villedo), da filter-kaffen skulle være god her. Det er ikke let at finde en god filter-kaffe i Paris. Normalt når du siger kaffe, får du espresso!

Gabriells vej til succes
I 2006 vandt Gabrielle det franske mesterskab i Dessert (i Venissieux 22-23 marts), men før det, studerede hun på: Lycée hotel du Touquet.

Hvordan kom du til at deltage i konkurrencen?
Jeg sendte alle mine dokumenter ind, og blev ud fra dem udvalgt til kvalifikationen … efter at have vist hvad jeg kunne, endte jeg blandt de sidste otte kandidater i finalen.

Hvad tror du fik dig til at vinde konkurrencen?
Jeg arbejdede intenst i 5 måneder i weekender,helligdage, nat og dag … og da jeg kvalificerede til sidste runde, lavede jeg en farverig og elegant dessert, bestående af hindbær, pistacie, hvid chokolade og stjerneanis.
Jeg tror at det der fik mig til at vinde var: udholdenhed, passion og hårdt arbejde.

Året efter fik Gabrielle arbejde på Ritz Hotel i Paris. Hvordan fik du et job der?
Under en konkurrence mødte jeg Michel Roth der var chefkok på Ritz. Han inviterede mig til at slutte mig til sit hold, og efter det, gik det hele meget hurtigt.

Hvordan var det at arbejde der?
Året på Ritz var meget intenst. Jeg tilberedte primært desserter for l’Espadon restauranten. The Ritz var en stor mulighed for mig, jeg fik lov til at lære af dessertchefen Eddie Benganhem. Han er ret fantastisk. Jeg lærte en masse.

I dag arbejder Gabrielle som freelance konditor. Hun giver råd til restauranter og andre fagfolk, der ønsker at forbedre deres dessert menu, teknikker, eller har brug for hjælp til specifikke opskrifter.

Hvad er dit foretrukne sted i Paris?
The Sugar Plum Cake Shop: Et amerikansk bryllupskage bageri af M Cardinal Lemoine. De laver den bedste gulerodskage i Paris.

Se hendes side: Http://mysweetaddictions.com
Opskrift fra Gabrielle
LEMON TÆRTE Limoncello, Grøn Lemon marengs.

Du skal først lave en rulle kagedej

LEMON CREAM
– 150 ml citronsaft (ca. 4 citroner)
– 150 g smør
– 4 æg
– 4 æggeblommer (gem hviden til marengs)
– 150 g af strøsukker
– 40 ml limoncello

Grøn Lemon marengs
– 3 æg
– 120g strøsukker
– En lime

Smør en tærteform, og tilsæt dejen, prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 ° i 20 minutter.
Vask citronen og tag citronskallen af med en skrællekniv. Pres dem til du har ca. 150 gram saft.
I en grydeblander du; citronskal, æg, æggeblommer og sukker. Du koger over meget svag varme, mens du rører hele tiden, indtil cremen tykner (ca. 4 minutter) Når cremen er stiv, kan du fjerne citronskallerne, og derefter tilføje smør og limoncello. Bland det i ca. 1 minut.

Put cremen direkte ned i den bagte tærte-skal.
Tærten opbevares i køleskab i 2 timer.
Inden servering tilbereder du marengs:

Vask limefrugterne og tag al skræl af (som du vil bruge), men vær omhyggelig med at fjerne den hvide hinde også, for den er bitter.

Pisk æggehviderne på medium hastighed, indtil de bliver stive, og når de er stive, tilsæt sukker og citronskal. Pynt kagen med marengs og karamelliser med en blæselampe.

Ønsker du at gøre den mere syrlig kan du dekorere kagen med mere citronskal.

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
3 tips til at gøre hverdagen med småbørn lidt lettere

3 tips til at gøre hverdagen med småbørn lidt lettere

Hverdagen med småbørn kan hurtigt blive et kompliceret puslespil når vuggestue, arbejde, indkøb, og eventuelle sygedage skal gå op. Her får du 3 fif til at gøre hverdagen sammen lidt lettere!

Mit ego råber IDIOT og mit hjerte hvisker, jo jo selvfølgelig kan du

Mit ego råber IDIOT og mit hjerte hvisker, jo jo selvfølgelig kan du

Mit ego råber IDIOT og mit hjerte hvisker, jo jo selvfølgelig kan du. Der er nu noget magisk over det, når en nedtælling går fra et trecifret til et tocifret tal. Rejsen mod mit første marathon er nu kortet ned til små 99 dage… eller 2376 timer… but still… who´s counting ! Januar slutter med […]

En ny, god hverdag

En ny, god hverdag

En ny, god hverdag. Somme tider er det faktisk få ændringer, der kan gøre de store, gode forandringer, det er ganske enkelt blevet tid til fornyelse! Tid til at trække vejret og mærke efter. Er der brug for en større overhaling i boligen, eller vil nogle nye møbler eller tilbehør måske gøre tingene lysere og sjovere?

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Fik du læst disse?
Kvindetid med Malene Lykke

Kvindetid med Malene Lykke

Malene Lykke: Der skal dufte af nybagt brød, og frisk kaffe fra om formiddagen. Jeg skal bare VÆRE

Ny bog fra Jesper Bay-Hansen: Livskunst i praksis

Ny bog fra Jesper Bay-Hansen: Livskunst i praksis

“Livskunst i praksis” – “En carpe diem-manual for det danske folk” – skrevet af Jesper Bay-Hansen forfatteren bag bestselleren “Recepten på lykke”

Zoë Escher: Lækker og enkel salat med and og pomelo

Zoë Escher: Lækker og enkel salat med and og pomelo

Lækker salat med røget andebryst, pomelo og pinjekerner. Pomeloen der er et helt måltid i sig selv smager fortrinligt sammen med det røgede andebryst