Inspiration til weekenden: Vitello Tonnato a la Kira

 

Inspiration til weekenden: Vitello Tonnato a la Kira

 

I det 19. århundrede, da Vitello Tonnato først begyndte at optræde i kogebøger kom tun i dåse til Piemonte fra kystnære Ligurien. Sammen med tun fandt også olie, citroner og kapers – de øvrige elementer i tonnatosovs vej til Piemonte.

I starten havde Vitello Tonnato ikke mayonnaise som ingrediens. Det er en 20.-århundrede tilføjelse. Før blev tunen sandsynligvis peppet op med kapers og krydderurter og olie til at give den en cremethed. Mayonnaise er derfor “snyd”. Men snyd på den gode måde. Folk der laver Vitello Tonnato har ofte sat deres personlige touch på deres Vitello Tonnato, meget som franske kokke på deres coq au vin og danskere på deres frikadeller. Vores Kira deler i dag sin opskrift og I kan se, at Kira har erstattet den fede mayo med det proteinrige og velsmagende produkt skyr..

 

Vitello Tonnato
5-6 personer
1 kg kalveinderlår eller kalveklump
½ l hvidvin
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk. salt
5-6 hele peberkorn
Bredbladet persille

Kom kødet i en gryde og hæld vinen i. Tilsæt vand så kødet er helt dækket af væske. Tilsæt fintsnittet gulerod, løg i skiver, hvidløgsfed, laurbærblade, salt og hele peberkorn.
Bring i kog  og lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1 ½ time eller til det er mørt. Kom kødet i fryseren, hvis det skal bruges samme dag indenfor kort tid. Dog er det at foretrække at lave kødet dagen før. Men kødet kan laves samme dag, hvis det bare får lov til at trække et par timer i køleskabet.

Tunsauce
1 ½ dl skyr
250 g afdryppet tun i olie
2 spsk. kapers
1-2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Evt. lidt olivenolie

Kom kapers og tun i blenderen og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend til en cremet sauce. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær kødet i tynde skiver og anret det på et fad. Hæld tunsaucen over. Pynt med hele kapers og bredbladet persille.

Velbekomme
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodtKvindetidskort, kopi 2

 

Kvindetid artikler
Alt I Energier En Spirituel Workshop

Alt I Energier En Spirituel Workshop

Kunne du tænke dig at vide mere om eller arbejde med den spirituelle verden, Clairvoyance, Aura, Healing, meditation og Astrologi. Du vil lære om den åndelige verden og dens opbygning, om clairvoyance vejledere og guider. Vi kommer omkring Healing, Aura, Meditation og Horoskopets opbygning og tydning og mon ikke der også bliver tid til lidt Hypnosesnak.

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Taknemmelighed er den højeste energifrekvens, du kan være på. Taknemmelighed er helende. Taknemmelighed transformerer. Taknemmelighed føles vidunderligt, åbner hjertet, blødgør egoet og gør dig smuk og glødende. What’s not to like? 

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Du kan ikke altid kontrollere omstændighederne, men du kan justere dine forventninger. Opslugt af dine egne følelser, dine tanker – dit eget drama med andre ord – spejler du alt op af dine egne behov og fluktuerende emotioner.

Astrologi artikler
Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Natsværmer –  Erotisk roman af Jakob Olrik

Natsværmer – Erotisk roman af Jakob Olrik

Jakob Olrik forelskede sig for nogle år siden hovedkulds i en kvinde på 23, som vendte op og ned på hans moralbegreber og følelsesliv. Den historie har han nu omsat til fiktion i bogen Natsværmer

GRATIS event: Bliv klog på japanske nudler med Zoë Escher

GRATIS event: Bliv klog på japanske nudler med Zoë Escher

Event med med Sushikok & Sake sommelier Zoë Escher. Kom og få en anderledes oplevelse lørdag den 9. januar 2016 når vi mødes for at se nærmere på de forskellige typer af japanske nudler, der kan købes i København.

Nyt digitalt kursus: “Knæk koden til varigt vægttab – sådan gør du”

Nyt digitalt kursus: “Knæk koden til varigt vægttab – sådan gør du”

Slankekursus til kvinder, der har kæmpet med vægten.. De, der har været på alverdens slankekure og har fået mere end nok,