Inspiration til weekenden: Vitello Tonnato a la Kira

 

Inspiration til weekenden: Vitello Tonnato a la Kira

 

I det 19. århundrede, da Vitello Tonnato først begyndte at optræde i kogebøger kom tun i dåse til Piemonte fra kystnære Ligurien. Sammen med tun fandt også olie, citroner og kapers – de øvrige elementer i tonnatosovs vej til Piemonte.

I starten havde Vitello Tonnato ikke mayonnaise som ingrediens. Det er en 20.-århundrede tilføjelse. Før blev tunen sandsynligvis peppet op med kapers og krydderurter og olie til at give den en cremethed. Mayonnaise er derfor “snyd”. Men snyd på den gode måde. Folk der laver Vitello Tonnato har ofte sat deres personlige touch på deres Vitello Tonnato, meget som franske kokke på deres coq au vin og danskere på deres frikadeller. Vores Kira deler i dag sin opskrift og I kan se, at Kira har erstattet den fede mayo med det proteinrige og velsmagende produkt skyr..

 

Vitello Tonnato
5-6 personer
1 kg kalveinderlår eller kalveklump
½ l hvidvin
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk. salt
5-6 hele peberkorn
Bredbladet persille

Kom kødet i en gryde og hæld vinen i. Tilsæt vand så kødet er helt dækket af væske. Tilsæt fintsnittet gulerod, løg i skiver, hvidløgsfed, laurbærblade, salt og hele peberkorn.
Bring i kog  og lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1 ½ time eller til det er mørt. Kom kødet i fryseren, hvis det skal bruges samme dag indenfor kort tid. Dog er det at foretrække at lave kødet dagen før. Men kødet kan laves samme dag, hvis det bare får lov til at trække et par timer i køleskabet.

Tunsauce
1 ½ dl skyr
250 g afdryppet tun i olie
2 spsk. kapers
1-2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Evt. lidt olivenolie

Kom kapers og tun i blenderen og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend til en cremet sauce. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær kødet i tynde skiver og anret det på et fad. Hæld tunsaucen over. Pynt med hele kapers og bredbladet persille.

Velbekomme
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodtKvindetidskort, kopi 2

 

Kvindetid artikler
Guide til de bedste venindegaver

Guide til de bedste venindegaver

Din veninde skal fejres i anledningen af hendes fødselsdag, jubilæum, flytning eller noget helt fjerde. Det ønsker du helt naturligt at støtte op om – ved at deltage i festlighederne og i øvrigt medbringe en lille gave. Det store spørgsmål er så bare, hvilken gaveidé der er den bedste.

Lykkes Pumpkin Pie

Lykkes Pumpkin Pie

Traditionen tro bringer vi opskriften på Lykkes lækre Pumpkin Pie eller græskartærte, som der er tradition for, at man spiser i USA og Canada

Be Change Krops Coachuddannelsen

Be Change Krops Coachuddannelsen

Be Change Krops Coachuddannelsen. Efter en del år i selvudviklingsfaget, må jeg erkende, at kroppen fylder mere og mere i min passion, og derfor giver det mening, at give den fuld skrue, når det kommer til kroppen i forbindelse med coachingfaget.

Astrologi artikler
Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2017 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Malene fra Boligcious: Jeg er vild med tapet

Malene fra Boligcious: Jeg er vild med tapet

Malene: Vi frygter vist alle lidt Gøg og Gokke effekten, når vi forlader rummet og al tapet skøjter af væggen. Sådan er tapet nu ikke i dag

Kira: Salat med gedeost

Kira: Salat med gedeost

Her kommer en af mine favoritter. Jeg er vild med gedeost. Retten er velegnet som forret, men fungerer også rigtig godt som en let frokost. Gedeost er en perfekt ost til at skabe balance i lækre salater.

Lucy Lee: Stop verden jeg vil af!

Lucy Lee: Stop verden jeg vil af!

Jeg har brug for flere dage i løbet af ugen, hvor tempoet er langsomt – hvor jeg kan vågne og blive liggende i sengen i en time uden at foretage mig andet end at tænke tanker, blunde lidt og bare nyde varmen i dynen