Christina Bendix: Jeg blev forført af juicebølgen

 

Christina Bendix: Jeg blev forført af juicebølgen

“Mit nye fix var sundhed, og jeg følte mig ærligt lidt småfrelst og “rigtig”, når jeg gik ned igennem Lyngby Hovedgade med min grønne sunde juice som var et synligt bevis på, at JEG da “havde styr på det”.

Forleden var jeg i Føtex og kigge på tilbudsbøger, og jeg blev i den grad slået omkuld over alle de sundhedsbøger, juicebøger og slankebøger der var på udsalg.
Som jeg stod der og kiggede på bøgerne, blev jeg ærligt virkelig trist.

Jeg fik sagt højt til min veninde, at jeg godt kan forstå, at mange af os bliver så forførte, for hver ny bog indeholder på sin egen måde en opskrift eller en løsning, og ja måske går man ud af Føtex med et nyt håb i hånden ”at denne gang vil det lykkedes for mig”.

Jeg kender det virkelig fra mig selv, og bliver også til tider forført af gyldne løfter om et lykkeligere, sundere eller bedre liv, hvis jeg lige gør sådan eller sådan.

Mange af os falder i fælden og tror, at mere er bedre…

Jeg har selv perioder, hvor jeg tager mig selv i, at lede efter en masse svar udenfor mig selv. Tror at jeg skal uddanne mig mere, være mere sund, læse mere, gøre mere, blive mere inspireret så jeg kan gøre mere af det, som jeg drømmer om.

Men igen og igen må jeg sande (og ja det møder jeg også hos mange af dem jeg følger i forløb), at mange af de nye tiltag på en måde falder til jorden efter blot nogle få uger, hvor jeg fanger jeg mig selv i at ”nulle mig selv tilbage” til mine gamle måder at gøre tingene på – og det er til trods for, at jeg jo faktisk fik det bedre med de nye vaner eller rutiner.
Eksempel.

Jeg røg med på juicebølgen – vejen til evig frelse – eller….?

Sidste år røg jeg selv med på juice-bølgen, og var helt sikker på, at NU ville jeg blive sådan en der juicede hver dage. Det gav jo hammer god mening, og jeg elskede at lave min juice hver dag som en del af mine sunde vaner.

MEN efter en dejlig ferie i USA – ja så røg også jeg ud af rutinen, og det ærgrede mig vildt, for det gav for mig virkelig god mening at juice. Jeg følte mig ærligt (mellem dig og mig) freaking SEJ og lidt små-frelst, når jeg kom gående ned igennem Lyngby Hovedgade med en grøn hjemmelavet juice.

Den periode varede blot et par måneder, og min kæreste bemærkede det og sagde noget i retning af: “ja den trend varede jo ikke så længe”.
Og han havde ret – for også jeg var røget lidt med på en trend, som for mig var pakket ind i sundhed med absolut lækkerhed.

OG NEJ…. jeg juicer ikke dagligt mere – men jeg juicer stadig i ny og næ – når jeg LYST.

Faktisk røg jeg helt ud af sporet i nogle måneder, og måtte selv lige finde ind til balancen der virker godt og langsigtet for mig. Derfor stoppede jeg helt i en periode og pakkede maskinen væk.

I dag juicer jeg når jeg har LYST til en af de sunde grønne, orange, gule eller røde banditter. Men det er fordi jeg har lyst, og ikke fordi jeg nu føler, at det vejen til evig frelse… hvis du forstår mig..

I tiden herefter er jeg IGEN blevet lidt mere bevidst om, at jeg har en del af mig, som i perioder bliver grebet af ”noget”. Og fordi jeg meget er et enten/eller menneske, ja så bliver jeg hurtig forført af noget der kan være lidt ekstremt. Det er derfor min fornemmeste og en meget vigtige opgave, at jeg holder mig til den sunde gode balance – så jeg ikke ender i forenden af vippen.

Når det så alligevel halter lidt for mig, ja så ved jeg, at jeg skal være lidt opmærksom – fordi så handler det om “noget”.

Når jeg begynder at lede efter svarene udenfor mig selv, ryger med på trends – ja så er det ofte fordi der er ubalance i mit liv.
På den ene eller anden måde.
Meget tit i de perioder, ja så bliver jeg særlig sensitiv og lettere påvirkelig, og der kan være “risiko for” at jeg hopper jeg med på et eller andet, som på en måde bliver nemmere at forholde sig til.

Før i tiden blev jeg grebet af træning eller jeg havde et behov for at fixe mit udseende med alt fra hyppige syrebehandlinger, til kunstigt hår, negle, fyldstof i læberne m.m.

Den tid er forbi.

Mit nye “fix” er , at jeg har perioder hvor jeg kan blive lidt eller meget påvirket af “sundhed”.

At jeg skal være mere og mere sund – og det er jo ikke skidt at være sund – så længe det for mig, finder sin naturlige balance, hvor jeg er BÅDE OG.

Sidste år blev det juice-bølgen og spirulina i alle afskygninger jeg lige blev grebet lidt af, og det tog heldigvis ikke overhånd, fordi jeg heldigvis er blevet klogere på mig selv, har fået masser af værktøjer så jeg netop kan nå at standse op, holde en pause og finde tilbage til midten igen.

Ego – føtex og juicebøger – laver lige en lille krølle på historien..
for… jeg skrev ud for nylig, og delte mine personlige udfordringer i, at leve i en sammenbragt familie, hvor udfordrende det kan være, med nye behov der skal mødes, rummes og gives plads til.

Jeg er ”endelig” efter 1½ år, ved at lande mere og mere i mit ”nye liv”, og jeg oplever især at der bliver mindre kaos indeni mig, når jeg overgiver mig og evner at tilsidesætte mit ego.

Når jeg tør holde mig selv åben, fortælle hvad jeg ærligt føler – og tør gå den ekstra mil for andre.

At tilsidesætte mit ego, er det IKKE det samme som, at tilsidesætte mit behov eller tilsidesætte mig selv, men at dyrke mit ego i mørket eller i skyggen, er ikke godt for mig eller for nogen..

Det er der jeg bliver kold, tror jeg ikke har brug for andre, ikke gider andre og ikke gider give plads til at dele. Det er der hvor ”JEG VIL HA”, hvor jeg er beregnende og forsøger at få kontrol over det hele.

Når jeg går i mit ego på den måde – ja så mærker jeg ikke min sjæl, og jeg mærker heller ikke livet, og hvad det har at fortælle mig.

Og hvad har det så med Føtex og juicebøger at gøre.

Det hænger så udmærket sammen ihvertfald for mig. Jeg har erkendt, at når jeg ikke evner at være en god ven overfor mig selv, ja så kommer jeg ubevidst til at dyrke mit mørke ego som en måde, at passe på mig selv.

Det bliver bare ikke på en særlig sund måde, fordi jeg lukker af for mig selv og lukker mit hjerte. Når jeg gør det, så er det, at jeg bliver virkelig sårbar, sensitiv og påvirkelig af trends udefra.

Det er der, hvor jeg begynder at dyrke nogle sider af mig selv, som jeg ikke er så glad for. Det er der jeg ryger i ubalance og ser mig selv eks. drøne rundt og skal have kontrol på en masse ting udenfor mig selv – eller på mig selv
– der hvor min indre kritikker begynder at larme igen.

Jeg bliver langsomt klogere på mig selv, men jeg falder stadig i de gamle vaner som for mig er, at alliere mig med min indre kritikker, der til tider ikke syntes, at jeg gør tingene godt nok.

…..Når jeg giver min indre kritikker spinat og næring, ja så mister jeg ærligt min ellers efterhånden udmærket evne til at lytte indad og lytte til mig selv.

Lige der glemmer jeg, at lytte til mine behov, tage mig af mig – og derfor bliver jeg i ny og næ ”offer” for:

“nu skal jeg lige fixe mit kaos indeni – ved at fixe noget udenpå eller udenfor mig selv”.

Jeg kan fortælle, at mange af de klienter jeg lige nu har i forløb, de fortæller også samme tendens. At de i deres liv har mange ”fix-mig-nu” tendenser, masser af slankebøger m.m. og mange fortæller, at de er gået i gang med at rydde op i deres bøger, sælge ud af dem eller give dem væk.

De er begyndt at tune ind på dem selv som værende “eksperten i deres liv” i stedet for at tillægge denne magt til andre.

Jeg tror på, at du er eksperten i dit liv, og du har alt hvad du har brug for, for at kunne skabe den forandring, du ønsker.

Du har ALT hvad du har brug for.

Indeni DIG.

Vejen derind til kan være bumlet og svær, og det kan være rigtig svært at begynde at samarbejde og lytte til sig selv.

Jeg forstår virkelig trangen til:

”fix-mig-nu-for-pokker-og- gerne-i-morgen-basta-bum”

– men den triste sandhed er bare, at intet udenfor os selv, kan fixe det som er i ubalance inden i os selv.

Vi må og skal gå vejen selv, og finde vores svar og løsninger.

Som jeg sagde til min gruppe i går aftes:

” Som mentor er det min fornemmeste opgave i mine forløb, at hjælpe mennesker til at finde deres egne svar, deres egne løsninger der passer til dem i deres liv”.

Og den sætning er fundamentet i alle mine forløb og i ALT mit arbejde, og det er også fundamentet i mit nye onlineforløb.

Igennem 8 moduler over 16 uger hjælper jeg dig til, at finde ind til hvilken vej der er GOD for dig. Jeg guider dig fra drøm, tanke, ønske om at slutte fred med mad og overspisning til at kunne genfinde et naturligt forhold til mad, vægt og krop.

Jeg giver dig ikke løsningen, men jeg hjælper dig og støtter dig via mine moduler til at lytte til dig selv, så du kan finde dine svar og dine løsninger.
Har du lyst til at læse mere om forløbet og booke din plads til mit hold 2, der starter op 3. maj, så kan du hoppe ind herunder og læse mere. http://www.lyngbykostklinik.dk/kaerligt-og-varigt-vaegttab-onlineforloeb/

Vær god ved dig,
Kærligst Christina

 

Christina Bendix,
Christina Bendix er uddannet klinisk diætist, NLP-praktitioner og er indehaver af Lyngby Kostklinik. Christina rådgiver, støtter og guider mennesker til at (gen)etablere et naturligt og afslappet forhold til mad, vægt og krop – og finde vejen til mere selvkærlighed.
Christina har stor succes med gruppeforløbet ”Naturligt og kærligt ned i vægt”, og har på godt 3 år afholdt 11 forløb. Christina afholder foredrag (live & online), workshops/temadage for blandt andet 2pm modelmanagement. Christina tilbyder intensive individuelle forløb samt mentorforløbet ”Et hemmeligt liv med mad”.
I 2014 var Christina på DK4 i programmet Fit Talk, hvor hun fortalte om sin virke som mentor & diætist samt hendes egen historie om vejen ud af en spiseforstyrrelse. Se Tv optagelse lige her.
Christina er fast skribent på Kvindetid.dk, og er skribent til en lang række artikler til blade som Alt for Damerne, Femina, Fit Living, Q, Hendes Verden.
www.Lyngbykostklinik.dk

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Be Change Krops Coachuddannelsen

Be Change Krops Coachuddannelsen

Be Change Krops Coachuddannelsen. Efter en del år i selvudviklingsfaget, må jeg erkende, at kroppen fylder mere og mere i min passion, og derfor giver det mening, at give den fuld skrue, når det kommer til kroppen i forbindelse med coachingfaget.

København din…. Lune gryde!

København din…. Lune gryde!

Når man som jeg, en fuldmoden kvinde i sin bedste alder, vælger… at presse sin krop OG sind gennem en vridemaskine – Så kunne du måske godt ha´ sørget for, bare en ANELSE mildere temperature.

Det siger dit mobilcover om dig

Det siger dit mobilcover om dig

Vi lever i en smartphonekultur, hvor telefonerne dikterer vores liv. Vi har det med at gå ligeså meget op i, hvad vi iføre vores telefon, som os selv. Men har du egentlig tænkt over, hvad dit mobilcover siger om dig?
Vi giver dig her fire forskellige typer.

Astrologi artikler
Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for uge Vi bringer astrolog Karl Aage Jensens generelle astrologiske tendenser for ugen, der kommer. Læs flere aktuelle kommentarer til landets og verdens begivenheder direkte på AstrologiHuset og Karl Aages Jensens blog her Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet her  . Uge 17 Ugen, der kommer Ugen bærer præg af to dynamiske aspekter, Merkur kvadrat Saturn, Mars konjunktion […]

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Fik du læst disse?
MALENE HASSELBLAD: DEN DATE HVOR DU ØNSKER, DER VIL VÆRE HULLER I HUKOMMELSEN – HOS DIN DATE!

MALENE HASSELBLAD: DEN DATE HVOR DU ØNSKER, DER VIL VÆRE HULLER I HUKOMMELSEN – HOS DIN DATE!

På vej hjem til ham den lækre, ringer jeg til min veninde og beklager min nød. Hun tuder af grin. Jeg kan godt se det sjove… om sådan ca. 100 år. Lige nu er jeg mere sikker på, at jeg får brug for en psykolog med speciale i post-traumatisk stress efter dette. Hun beroliger mig, du skal bare lade være med at sige noget og holde benene samlet….

Danske Pouline Middleton er klar til at erobre USA med bogen “en kvinde, tre mænd”

Danske Pouline Middleton er klar til at erobre USA med bogen “en kvinde, tre mænd”

Den Lyngby-baserede forfatter vakte en del opmærksomhed med sin bog, da den udkom første gang i Danmark i 2010. Bogen vækker allerede inden hendes afrejse til USA på en månedlang pr-tur også opmærksomhed i USA, hvor Pouline Middleton hver uge interviewes på forskellige amerikanske radioshows og tv-shows ønsker at booke hende, når hun i april skal besøge en række byer for at møde læserne og fortælle om tre mænd modellen.

Birgitte Baadegaard: Kvinder og parkering

Birgitte Baadegaard: Kvinder og parkering

Invitation og motivation til at ”parkere lidt skævt” og ”uden for P-båsen” af vores nye skribent Birgitte Baadegaard